Με αφορμή την απαγόρευση του Αγιασμού των υδάτων και τον λόγο απαγόρευσης Αυτού (Γιατί δεν θέλουν να γίνει “Αγιασμός των υδάτων ” ..) σας παραθέτω κάποια προσωπικά μου βιώματα.
Πριν χρόνια, μια κυριολεκτικά διαολεμένη μάνα, προσπαθώντας να κρατήσει δούλα τη κόρη της μακρυά μου, με έμπλεξε σε υπόθεση μαγείας. Δεν ήταν η πρώτη της φορά, το είχε επαναλάβει στο παρελθόν κι αυτό ήταν το λάθος της, που με αφύπνισε συνδυάζοντάς το με τα δικά μου παθήματα. Δόξα τω Θεώ όχι απλά “την έβγαλα με αμυχές” αλλά ήταν και το έναυσμα να ασχοληθώ με την Ορθοδοξία.
Μελανό σημείο ότι αρχικά προσπάθησα με τον διάολο να πολεμήσω τον διάολο αλλά ο Χριστός με συγχώρεσε και του είμαι αφάνταστα ευγνώμων. Τους πάντες συγχωρει όταν βλέπει ειλικρινή μετάνοια! Κι ένα πικρό σημείο ότι παρόλες τις εκκλησιαστικές προσπάθειες δεν κατάφερα να “ξυπνήσω” την κόρη, που παραμένει πνευματικά “ζόμπυ”. Ας είναι το Θέλημα Του, Αυτός ξέρει.
Αυτή η ιστορία όμως που πρόσθεσε “τεχνογνωσία”, σχετική αντίληψη παρόμοιων καταστάσεων κι ένα φοβερό όπλο, τον Αγιασμό. “Οπλοφορώντας” σχεδόν πάντα με αυτόν αντιμετώπισα πολλαπλές επιθέσεις από την δραματική μάνα, που μου έστελνε “μαγικά δωράκια”. Ψέκασμα με αγιασμό κι ότι άλλο με είχαν συμβουλεύσει και … στον αγύριστο. Με βλέπαν οι άλλοι πως χειριζόμουν τα κοκορόποδα κι ακόμα γελώ (πικρά), που τους θυμάμαι με τη τρίχα κάγκελο να με παρακολουθούν.
Πέρα από αμυντικό όπλο, αποδείχθηκε και καταπληκτικό διαγνωστικο εργαλείο. Σε κάποιους πολύ ενοχλητικούς γείτονες, που προέβαιναν σε επιθετικές πράξεις (όχι μόνον εναντίον μου) εφάρμοσα καθημερινό αγιασμό στη πόρτα τους με αγιασμός σε ένα μικρό βαποριζατέρ (που χώραγε στη φούχτα μου για να μην φαίνεται). Σε έναν μήνα μετακόμισαν από τη γειτονιά εντελώς ξαφνικά. Όλοι αναρωτιούνταν, εγώ ήξερα… Δόξα τω Θεώ.
Κάποτε, είχα ενοχλήσεις από κάποιον συνεργάτη για οικονομικά θέματα, που είχα καταλάβει ότι ήταν “πειραγμένος”. Τον κάλεσα να συζητήσουμε τις οικονομικές μας διαφορές κι ακόμα θυμάμαι, που ερχόμενος να με συναντήσει βγάζει την κάσκα και χύνεται μια αρμαθιά μαλλούρας γύρω από την τρομακτική αγριόφατσά του. Ψυχραιμία! σκέφτομαι. Αρχικά τον ρώτησα αν ήθελε κάτι να πιεί :
– Βάλε ένα ουϊσκάκι, μου λέει και τον ρωτώ :
– Πάγο ή νεράκι;
– Λίγο νεράκι, λέει… κι εγώ σκέπτομαι ότι κι ο αγιασμός νεράκι είναι… ήταν το λάθος του.
Με την πρώτη γουλιά, σηκώθηκε έντρομος, καμμένος να φύγει.
– Κάθισε, του λέω, να κλείσουμε τη διαφορά μας.
– Όχι, όχι έχω δουλειά μου λέει με αγωνία, και παρά την επιμονή μου (λέμε τώρα) έφυγε σαν Λούης και δεν τον ξαναείδα … ΠΟΤΕ.
Αν κάποιος αμφιβάλει (όπως κι εγώ κάποτε), μια δοκιμή θα τον πείσει … χώρια που θα γελάσει.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!
Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
ΥΓ – Νεοταξιτάκια, προσέχτε. Αν (ααααν λέω) προλάβετε να μεταλλάξετε με εμβόλια ανθρώπους, μόλις καταλάβουν ότι τους καταστρέψατε τη ζωή θα τους κάνετε υποψήφιους δολοφόνους σας. Όχι μόνο 666 υποψήφιοι δολοφόνοι αλλά πιθανόν και 666 χιλιάδες και 666 εκατομμύρια. Εγώ δεν απειλώ, γιατί έχω υποσχεθεί ότι δεν θα εκδικηθώ και θα υπακούσω σε ό,τι είπε ο Χριστός «εμοί γαρ εκδίκησις». Αλλά το να σας “μουλιάσω σε μια πισίνα με λίγο αγιασμό δεν θα διστάσω να το κάνω. Ηλεκτροπληξία με 888.000volt αλλά ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ. Κι αναρωτηθείτε μήπως ήδη περιτριγύρισα το κοπροβούλιό σας κάμποσες φορές … ψεκάζοντας.




