ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«BLUE FLAG»: Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ «ΑΡΧΗΓΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΑΙΧΜΗΣ (VIDEOS/PHOTOS)

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 22 Νοέ 2017 - 21:30
Loading...

Τα τέσσερα μαχητικά F-16 Block 52+ Advance της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβαν την αρχηγία των περισσότερων σχηματισμών που απογειώθηκαν στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «Blue Flag» που διοργάνωσε το Ισραήλ. Τα μαχητικά μετέβησαν στην αεροπορική βάση OVDA του Ισραήλ το διάστημα 1-16 Νοεμβρίου.

Την ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκπροσώπησαν στην άσκηση τα τέσσερα μαχητικά και ανάλογο προσωπικό που προέρχονταν από την 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης από τον Άραξο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων [Composite Air Operations (COMAO)] και σε ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές προστασίας περιοχών, ενώ στις περισσότερες είχε αναλάβει την αρχηγία των σχηματισμών.

Στην άσκηση συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις, εκτός του Ισραήλ και της Ελλάδας, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ινδία και η Πολωνία.

Σύμφωνα με κύκλους της Αεροπορίας, το γεγονός της ανάληψης της αρχηγίας των περισσότερων σχηματισμών της άσκησης, καταδεικνύει το γεγονός πως η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία που τη διοργάνωσε, παρά το γεγονός πως λογίζεται ως μία από τις κορυφαίες αεροπορίες του κόσμου από πλευράς μαχητικής ισχύος και δυνατοτήτων, εμπιστεύεται με «κλειστά μάτια» τις ικανότητες της ελληνικής.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από ανάλογες ασκήσεις του ΝΑΤΟ και βέβαια από τον ακήρυχτο, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς πολιτικοί της χώρας μας, πόλεμο πάνω από το Αιγαίο με την Τουρκία.

sfhieofio2sfhieofio3sfhieofio4sfhieofio5sfhieofio6sfhieofio7

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter