ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

BOMBA ΑΠΟ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ! «Να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΘΝΙΚΑ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ. - 10 Ιούλ 2017 - 16:00

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Από ελληνοκυπριακές πηγές έγινε γνωστό ότι αιτία του αδιεξόδου ήταν η στάση της Τουρκίας στο κρίσιμο ζήτημα των εγγυήσεων, και πιο συγκεκριμένα των στρατευμάτων, επιζητούσε πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση των Τουρκοκυπρίων Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, ανέφερε στο IONION FM, ότι υπήρχε μεγάλη «πρεμούρα», του διεθνούς παράγοντα (ΗΠΑ και Αγγλία), να λυθεί το Κυπριακό όπως – όπως, καθώς η περιοχή σχετίζεται με ενεργειακά – εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και γεωπολιτικές εξελίξεις.

«Επεδίωκαν κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία ενός νέου κράτους, της λεγόμενης Ενωμένης Κύπρου, με ίσα δικαιώματα Κυπρίων και κατακτητών και έλεγχο από τον διεθνή παράγοντα.

Ωστόσο οι εξελίξεις στην Τουρκία και οι εκλογές το 2019, δεν επέτρεπαν στον Ερντογάν να πάρει οτιδήποτε λιγότερο από αυτό που είχε καθώς θα υπέγραφε τον πολιτικό του θάνατο, ήδη στο πρόσφατο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές , όπου επικράτησε η βία και νοθεία, απέσπασε οριακό ποσοστό 51%», αναφέρει ο κ Καλεντερίδης και συμπληρώνει ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να κάνουν έναν καλό απολογισμό και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, καθώς η Κύπρος βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών δυνάμεων.

Τέλος για το θέμα των αγνοούμενων δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα ζωντανοί.

Πηγή: IONION FM
crashonline.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr