ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

CNN: Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έδωσε πληροφορίες στο Κογκρέσο για την υπόθεση των «σχέσεων » του Trump με την Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Μαΐ 2017 - 22:40
Loading...

© AP Photo / Alex Brandon Μέλος της Κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών ο δημοκρατικός Adam Shiff δίπλα στην φωτογραφία του Donald Trump με τον Σεργκέι Λαβρόφ, 17 Μαΐου 2017
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει μεταφέρει   πληροφορίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προκειμένου  να βοηθήσει τη διερεύνηση της  υπόθεσης των πιθανών επιχειρηματικών δεσμών  του Προέδρου  Donald Trump με τη Ρωσία, αναφέρει το CNN [1], επικαλούμενo καλά πληροφορημένες πηγές.

Τα έγγραφα υποβλήθηκαν στις επιτροπές διερεύνησης των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από μια ειδική μονάδα στο Υπουργείο Οικονομικών την  μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών από τις Ηνωμένες Πολιτείες (FINCEN). Η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση των χρηματοοικονομικών ροών και των κυκλωμάτων, «ξεπλύματος του  χρήματος».Η  FINCEN συλλέγει πληροφορίες από τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Η μελέτη των οικονομικών αρχείων και των συναλλαγών, «είναι εξαιρετικά  σημαντική » για την έρευνα δήλωσε στο CNN  το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών από τους Δημοκρατικούς  Adam Schiff.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι  βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν κάνει  επανειλημμένα αιτήματα στην  FinCEN να τους παρέχει  οικονομικές καταστάσεις που είναι αναγκαίες για την έρευνα. Προηγουμένως, η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να διορίσει τον υποψήφιο του Trump  Segal Maldekera επικεφαλής της FINCEN μέχρι που το τμήμα  δεν ικανοποιεί το αίτημά τους, σημειώνει το CNN.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών  την Τετάρτη διόρισε τον  πρώην επικεφαλής του το FBI Robert Mueller ως  ειδικό εισαγγελέα της έρευνας «για παρεμβάσεις»  στις  προεδρικές εκλογές  των  Ηνωμένων  Πολιτειών  κατά το έτος 2016. Οι μυστικές υπηρεσίες τον Ηνωμένων  Πολιτειών   έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Μόσχα ότι προσπαθούσε  να επηρεάσει την πορεία της προεκλογικής  εκστρατείας. Η Ρωσία έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες , ο εκπρόσωπος τύπου του Προέδρου Ντμίτρι Peskov τις έχει καλέσει  «εντελώς αβάσιμες.»

References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  CNN
   ( http://edition.cnn.com/2017/05/18/politics/financial-data-intelligence-committees-senate-house/index.html )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter