• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η CORRIERE DELLA SERA ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει να τελέσει σε περίπτωση που δεχθεί αρνητικές απαντήσεις στις προτάσεις της για συμβόλαιο υπέρ της ανάπτυξης. Δημοψήφισμα για το Ευρώ ή όχι; Όποιο δημοψήφισμα και αν οργανωθεί στην Ελλάδα ως αντίδραση σε ένα όχι των Βρυξελλών, θα ήταν ένα δημοψήφισμα με θέμα ευρώ ναι/ευρώ όχι. Όποιο όνομα και αν αποφασιστεί να του δοθεί. Το ξέρει η κυβέρνηση της Αθήνας και το ξέρει ο υπουργός Βαρουφάκης».

Επιμένει η ιταλική εφημερίδα και δεν επανορθώνει σχετικά με τη συνέντευξη Γιάννη Βαρουφάκη.

Σε άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «τα εμπόδια της διαπραγμάτευσης που αφορά την Ελλάδα και ο (ογκώδης) ρόλος του Βαρουφάκη» η σημερινή Corriere della Sera εμφανίζεται ανένδοτη σχετικά με τα όσα ελέχθησαν στη συνέντευξη Βαρουφάκη.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες (8/3) δημιούργησε πολλές αντιδράσεις από πλευράς της κυβέρνησης. Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα. Με αυτήν τη φράση το υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε σχετικά με τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στην εφημερίδα, τονίζοντας πως: «Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν “ακούσει” τις ελληνικές θέσεις, ο υπουργός απάντησε πως η Ευρώπη ακούει και γνωρίζει πως να βρίσκει λύσεις και να επιτυχαίνει αμοιβαίως επωφελείς συμφωνίες. Κι όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος επέμεινε στην υποθετική ερώτηση “ναι, αλλά τι θα κάνετε αν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;” ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, “εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες – αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα” – προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε “για το ευρώ” – κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε. Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα.»

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Γενικότερα, τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ. Αυτές οι διαστρεβλώσεις, καθώς και η συνεχής κινδυνολογία για μη πληρωμή υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου στους δανειστές του, αποτελούν εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και τους εταίρους της.

Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου.

Corriere della Sera: Η Ελλάδα εκνευρίζει τη Γερμανία

Η Κοριέρε, στο νέο άρθρο της, με την υπογραφή του Ντανίλο Τράινο (ο δημοσιογράφος που υπέγραφε και χθες την συνέντευξη με τον υπουργό Οικονομικών) αναφέρει:
«Η κυβέρνηση της Αθήνας δημιουργεί, κυρίως, την εντύπωση -κάποιες φορές το δηλώνει- ότι επιθυμεί μια αλλαγή καθεστώτος, regime change, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δηλαδή την εγκατάλειψη των πολιτικών οι οποίες στηρίζονται από 18 μέλη της Ευρωζώνης σε σύνολο 19».

Σύμφωνα με τον Ντανίλο Τράινο «κάτι τέτοιο εκνευρίζει όχι μόνον τη Γερμανία, αλλά και την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και την Ισπανία, οι οποίες σεβάστηκαν και σέβονται τις δεσμεύσεις που έλαβαν στην Ευρώπη, και τις χώρες εκείνες της ανατολικής Ευρώπης που είναι φτωχότερες σε κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και δεν θα ήθελαν να διακινδυνεύσουν τα χρήματα των πολιτών τους σε μη ασφαλή προγράμματα βοήθειας».

Η Κοριέρε γράφει, όμως, ότι «από την άλλη πλευρά δεν γίνεται πάντα κατανοητή η σημασία της πολιτικής πρόκλησης που ξεκίνησε στην Ελλάδα με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που αφορά την ανοικοδόμηση ενός συστήματος ικανού να συλλέγει φόρους, τη δημιουργία μιας κοινωνικής συνείδησης η οποία έχει ατονήσει, την προσπάθεια να ξεριζωθεί η διαφθορά, το μοίρασμα της εξουσίας βάσει ποσοστών ισχύος και ο νεποτισμός, φαινόμενα υπερισχύουν, στα πλαίσια μιας ελληνικής ιθύνουσας τάξης η οποία είναι συχνά ανεύθυνη».

Τα δυο ερωτήματα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τις αλλαγές αυτές στα πλαίσια της Ευρωζώνης, και πως η Ευρωζώνη μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Η υπόθεση Βαρουφάκη

«Σε όλα αυτά προστίθεται και η υπόθεση Βαρουφάκη», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου και αναφέρει: «Δεν αποτελεί μυστικό το ότι ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και μερικούς συναδέλφους του -της Ευρωομάδας- δεν υπάρχει χημεία. Ισχύει για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ενοχλήθηκε επανειλημμένα από τη συμπεριφορά, ενίοτε αλαζονική, του Βαρουφάκη. Ισχύει για τον Ισπανό Λούις Ντε Γκίντος, ο οποίος δεν εννοεί να ακυρώσει, στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προσπάθειες μεταρρύθμισης που έχει επιτελέσει η Μαδρίτη. Και ισχύει και για άλλους, οι οποίοι δεν εκτίμησαν το ότι ο Βαρουφάκης, στις διασκέψεις, δεν μιλά ως πολιτικός, αλλά ως οικονομολόγος. Η σχέση του Έλληνα υπουργού με τον Μάριο Ντράγκι, άλλωστε, είναι “τυπική”, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Και πληροφορίες που διαρρέουν -μόνον πληροφορίες- υποστηρίζουν ότι και ο ίδιος ο Τσίπρας δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τους τρόπους και την διαλεκτική του υπουργού του».

Σύμφωνα με την Κοριέρε Ντέλα Σέρα, «σήμερα, ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες» και «όλες αυτές οι εντάσεις θα είναι στο τραπέζι».

 newsbomb
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
18 ώρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
1 ημέρα ago
Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
2 ημέρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Αδιάλλακτοι οι Γερμανοί: «Η Ελλάδα έχασε άλλη μία εβδομάδα»

Αδιάλλακτοι οι Γερμανοί: «Η Ελλάδα έχασε άλλη μία εβδομάδα»

Κύριε Σαμαρά δεν «θα μας πείτε και …μ@λ@κες»!

Κύριε Σαμαρά δεν «θα μας πείτε και …μ@λ@κες»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr