ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δεν έχει όριο το θράσος του … Στουρνάρας: Επιτέλους έχουμε έσοδα από πετρέλαιο και χαράτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 21 Δεκ 2012 - 16:19

Δεν έχει όριο το θράσος του υπουργού Οικονομικών που δήλωσε στη Βουλή πως αν είχαμε περισσότερο κρύο στην Ελλάδα, τα έσοδα από το πετρέλαιο θα ήταν περισσότερα.
«Σας έχω καλά νέα, επιτέλους μαζεύουμε έσοδα», τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ.
Γιάννης Στουρνάρας εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι τα έσοδα της κυβέρνησης κινούνται εντός των στόχων, από τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, όπως επίσης και τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ. έναντι στόχου 4,562 δισ. παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης».
Αναφερόμενος στο χαράτσι της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως οι εισπράξεις «έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ».
Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς του εταίρους, για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου του.

newsbomb

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr