Στρατηγικός στόχος των Γερμανών και των υπόλοιπων ξένων τοκογλύφων είναι το ολοκληρωτικό στραγγάλισμα της ελληνικής οικονομίας, για να εκβιάσουν την κυβέρνηση να υπογράψει νέα μνημόνια, που θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες, προκαλώντας περαιτέρω φτώχεια, πείνα, ανεργία και εξαθλίωση.
Η απάντηση στο βρόμικο σχέδιο του Σόιμπλε και του φασιστικού ιερατείου των Βρυξελλών, θα πρέπει να είναι εθνικά υπερήφανη. Μόνο με προσφυγή σε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, αν υιοθετεί την εθνική γραμμή της σημερινής κυβέρνησης ή είναι με τους ξένους και τη βάρβαρη λιτότητα που επέβαλλαν σε εμάς και θέλουν να την επιβάλλουν και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μόνο έτσι θα κόψουμε οριστικά και αμετάκλητα τη θηλιά που μας πέρασαν στο λαιμό ο Σόιμπλε και ο Ντράγκι και η οποία στραγγαλίζει καθημερινά ό,τι απέμεινε από την πραγματική οικονομία.
Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, γι΄αυτό χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις. Άλλωστε οι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους.
Μας απειλούν, μας εκβιάζουν, μας λοιδορούν και μας συμπεριφέρονται σαν αφρικανικό προτεκτοράτο.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν ανέχεται άλλο αυτόν τον καθημερινό εξευτελισμό, που συνοδεύεται μάλιστα από οικονομική εξουθένωση.
Δεν αντέχει ο κόσμος να μετράει κάθε μέρα και νέες αυτοκτονίες, στο βωμό του μνημονίου και κύματα νέων ανέργων.
Απαιτεί πλέον πρωτοβουλίες που θα μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση. Γιατί η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, δεν θα αργήσει να εξελιχτεί σε εθνική κρίση, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για το λαό και το έθνος. Η κυβέρνηση οφείλει να τολμήσει και να πει την αλήθεια στον κόσμο για τις προοπτικές που διαμορφώνονται και σε περίπτωση που επιμείνουν στην αδιάλλακτη θέση τους οι ξένοι να προχωρήσει άμεσα σε δημοψήφισμα. Στην περίπτωση κατά την οποία η πλειοψηφία του κόσμου ψηφίσει υπέρ των νέων μνημονίων, κάτι που φαίνεται εντελώς απίθανο, τότε να πάμε γονατιστοί στην Μέρκελ και να παραδοθούμε όπως έκανε ο Τσολάκογλου στην κατοχή.
Αν όμως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά για μια νέα αρχή, ακόμα και να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα, από την αρχή, ελεύθεροι και χωρίς να μας σφίγγει το λαιμό η θηλιά των τοκογλύφων. Μια τέτοια εξέλιξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επαναφέρει τη χώρα μας στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, απαλλαγμένη απ’ τα δυσβάσταχτα δάνεια τα οποία βέβαια δεν πρόκειται να πληρώσουμε ποτέ, γιατί αποτελούν προϊόν τοκογλυφίας και εκβιασμών.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διενεργείας δημοψηφίσματος. Άλλωστε εκεί οδηγούν από μόνα τους τα πράγματα, αν οι ξένοι τοκογλύφοι επιμείνουν στην τιμωρητική πρακτική του οικονομικού στραγγαλισμού και της αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας. Η λαϊκή εντολή των πρόσφατων εκλογών είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Τα μνημόνια μας τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητα. Γι’ αυτό αν οι ξένοι τοκογλύφοι επιμείνουν στον εκβιασμό κρατώντας κλειστή τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, τότε δεν μένει άλλη λύση, εκτός από την προσφυγή στο λαό για να γλιτώσουμε από τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Τι απαντάει το Υπ. Οικονομικών
Ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν θα είχε ποτέ ως αντικείμενο την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αλλά «προφανώς» το «περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο της πολύκροτης συνέντευξης του υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη στην ιταλική «Corriere della Serra».
Το υπουργείο Οικονομικών καθιστά σαφές πως ο κ. Βαρουφάκης ουδέποτε «είπε ή εννόησε» ότι τυχόν δημοψήφισμα θα αφορούσε τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Αντίθετα, καταγγέλλει πως η επίμαχη προσθήκη «για το ευρώ» στη δήλωση του υπουργού περί δημοψηφίσματος έγινε με επιλογή της σύνταξης της εφημερίδας. Κάνει δε λόγο για «κιτρινισμό ολκής», για τον οποίο το ιταλικό έντυπο θα πρέπει «να επανορθώσει άμεσα».
Το ΥΠΟΙΚ αποσαφηνίζει πως στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επανειλημμένα πως «η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί επ’ ουδενί μέρος της διαπραγμάτευσης», η οποία αφορά μόνο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση συμπληρώνει με νόημα πως τις τελευταίες ημέρες «παρατηρούνται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ», τις οποίες και χαρακτηρίζει «εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση» με τους θεσμούς και τους εταίρους.
«Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών..






