• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Το «Δόγμα Ασφαλείας» των ΗΠΑ για το 2015

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Παρ’ ό,τι δεν συνηθίζεται από καμιά κυβέρνηση να αποκαλύπτει όλα τα σχέδιά ενεργειών της, εν τούτοις καλό είναι να μελετώνται τα επίσημα έγγραφα, διότι σε γενικές γραμμές δεν απέχουν πολύ από τα κρυπτόμενα. Αρκεί ο αναλυτής να μπορέσει να διαβάσει πίσω από τις γραμμές, αλλά και συγκρίνοντας τις παλαιότερες ανακοινώσεις με τα όσα συνέβησαν στην πράξη.

Όταν φερ’ ειπείν οι ΗΠΑ στο καινούργιο «Δόγμα Ασφαλείας» γράφουν, ότι στην Ουκρανία «θα λειτουργήσουν παρεμβατικά, αλλά με διπλωματικό τρόπο, πρέπει να ερμηνευθεί σωστά ο «διπλωματικός τρόπος», με δεδομένο ότι καθημερινώς αποστέλλεται εξοπλισμός τόσο στην Ουκρανία όσο και στις εγγύς της Ρωσίας χώρες.

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο το «Δόγμα της Πολιτικής Ασφαλείας» των ΗΠΑ για το έτος 2015, εν είδει ατζέντας και προγραμματικών ενεργειών, από το οποίο παραθέτω αποσπάσματα όπως τα δημοσίευσε το geopolitics.com.

Οι ΗΠΑ, μέσω του δελτίου αναφέρουν πώς θα κινηθούν σε επίπεδα που αφορούν οικονομία, διεθνείς σχέσεις, το κλιματολογικό πρόβλημα, την τρομοκρατία καθώς και σε γεωγραφικές περιοχές σημαντικές για αυτές.
Επιγραμματικά και μόνο έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι:

– Δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της Ασίας και της Αφρικής με ρητή στήριξη για τις επιχειρήσεις και κάθε άλλη ενέργεια εμπορική/επιχειρηματική που θα γίνει εκεί από αμερικανικά συμφέροντα.

– Αποχωρούν επί της ουσίας από τα δρώμενα της Μέσης Ανατολής και αναφέρουν πως προτιμούν την ενεργοποίηση συμμάχων και συνεργατών “που θα μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους”. Κατονομάζουν συγκεκριμένα τις χώρες του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, ενώ αναφέρονται και στο Ιράν αλλά στο πλαίσιο εξομάλυνσης προβλημάτων μαζί με αυτό της Συρίας.

– Αναφέρονται, επίσης, στην ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής διάταξης των ΗΠΑ τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο όσο και στον χώρο των υποδομών, του ενεργειακού και της κυβερνοασφάλειας. Έμφαση, επίσης, δίνουν σε κοινωνικά θέματα που αφορούν την υγεία. Αυτό είναι αναμενόμενο από την κυβέρνηση Ομπάμα που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της για πολλούς λόγους. Γνωστή είναι η «ταλαιπωρία» στην Γερουσία ανάλογων νομοσχεδίων.

– Αναφέρουν την ενίσχυση μέτρων ασφαλείας εντός της χώρας κατά της τρομοκρατίας αλλά με τον ίδιο τρόπο μειώνουν την βαθμίδα απειλής μιας θρησκευτικής κλιμάκωσης, καθώς λένε ρητά πώς “είναι ψέμα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είναι σε πόλεμο με το Ισλάμ”. Το παράδοξο βεβαίως είναι πως το 95% των τρομοκρατικών επιθέσεων είναι ακριβώς από Ισλαμιστές εντός συνόρων. Ο κ. Ομπάμα πάντως και προχθές ακόμη έσπευσε να διαχωρίσει τους ακραίους μουσουλμάνους από τον μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό που διαβιεί στις ΗΠΑ.

– Για ακόμα μια φορά ξεκαθαρίζουν στο θέμα της Ουκρανίας πώς ναι, μεν, θα λειτουργήσουν παρεμβατικά, αλλά με διπλωματικό τρόπο μέσα από διεθνή όργανα και όχι ως “πλανητική αστυνομία” όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα.

– Αναφέρονται ειδικά στο θέμα των καινοτομιών τεχνολογίας και επιχειρησιακών μοντέλων αποζητώντας την ανάπτυξή τους εντός της χώρας των ΗΠΑ, όπως έκαναν τόσο καιρό.

Τα παραπάνω είναι ένα τμήμα μόνο από την πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στο Δόγμα Ασφαλείας των ΗΠΑ για το 2015. Το geopolitics.com παρατηρεί ότι είναι έντονα υπογραμμισμένη στο πώς αυτό αποτελεί μέρος των αξιών και ιδανικών των ΗΠΑ δίνοντας έτσι και ιδεολογική σφραγίδα στο όλο δόγμα, για να πάρει και εθνική σημασία.
Σ’ όλα αυτά να προσθέσουμε όμως, πως ενώ το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια είχε τεθεί σε δεύτερη μοίρα, τώρα δείχνει τάσεις αύξησης προκειμένου να αποτραπεί η ρωσική επιρροή στην περιοχή. Κι αυτό δεν είναι καταγεγραμμένο στο «Δόγμα».

Ο Μακεδών

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

by admin
2 ώρες ago
Τρομερό: Η Ρωσία πάει σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ουκρανία – Σενάρια σοκ για στρατό 1 εκατομμυρίου και … προέλαση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρομερό: Η Ρωσία πάει σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ουκρανία – Σενάρια σοκ για στρατό 1 εκατομμυρίου και … προέλαση στο Κίεβο

by admin
5 ώρες ago
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Βρισκόμαστε Αντιμέτωποι με μια νίκη του Σατανά, έστω Προσωρινή
Slider

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Βρισκόμαστε Αντιμέτωποι με μια νίκη του Σατανά, έστω Προσωρινή

by admin
16 ώρες ago
Γιατί ο Aμερικανικός Στρατός Kαταρρέει
Slider

Γιατί ο Aμερικανικός Στρατός Kαταρρέει

by admin
17 ώρες ago
Next Post
Η Ευρώπη είχε άδικο για την Ισλανδία… γιατί όχι και για την Ελλάδα;

Η Ευρώπη είχε άδικο για την Ισλανδία… γιατί όχι και για την Ελλάδα;

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιφνιδιαστικά μεγάλη άσκηση Ειδικών Δυνάμεων από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αιφνιδιαστικά μεγάλη άσκηση Ειδικών Δυνάμεων από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr