ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εἶδες οἱ Γερμανοί; Φτιάχνουν καὶ Κούρους!

ΙΣΤΟΡΙΑ. - 20 Δεκ 2012 - 11:15

Στὸ Μουσεῖο τοῦ Μονάχου δὲν ἔχω πάῃ, ἀλλὰ περὶ Κούρου τοῦ Μονάχου γνώριζα.
Βέβαια, τότε ποὺ τὸ ἔμαθα, δὲν ἔδωσα καὶ μεγάλην σημασία…
Ἀλλὰ τώρα…

Δὲν γινόταν..
Κούρος του Μονάχου: Ρε γερμανοί δεν ξέραμε ότι φτιάχνατε και κούρους. Σας υποτιμούσαμε. Τώρα είδα ότι ο κούρος αυτός λέγεται Κούρος του Μονάχου και λέω μπρααααβο στους γερμανούς!!!. Άλλα λίγο το έψαξα και είδα ότι δημιουργήθηκε στην Αττική το 540 πχ. Δηλαδή, εμ τον πήρατε, εμ του αλλάξατε και τα φώτα, συγγνώμη το όνομα ήθελα να πω.
Περιοδικὸ Ἀναζήτησις
Βέβαια, δὲν εἶναι μόνον οἱ Γερμανοί. Εἶναι καὶ οἱ Ἄγγλοι καὶ οἱ Γάλλοι καὶ οἱ Ἰσπανοί…
Ὅλοι οἱ πολιτισμένοι μας ἑταῖροι μὲ κάτι τέτοια στολίζουν τὰ μουσεῖα τους.
Βλέπετε, δὲν μποροῦν νὰ μᾶς ἀναγνωρίσουν πὼς ΜΟΝΟΝ Ἕλληνες μποροῦσαν, μποροῦν καὶ θὰ μποροῦν νὰ δημιουργοῦν τέτοιους θησαυρούς!!!
Μία μικρὴ περιήγησις στὸ τὶ μᾶς ἔχουν ἁρπάξῃ σήμερα. Μικρή… Διότι αὐτὰ εἶναι πταίσματα ἐμπρὸς στὰ ἄλλα.
Φιλονόη.

Κλεμμένα ελληνικά αγάλματα κυκλοφορούν άφθονα στο εξωτερικό. Στη Σουηδία κοντά στη Στοκχόλμη , υπάρχει ένα μουσείο αρχαίας ελληνικής τέχνης, γεμάτο με αρχαία ελληνικά αγάλματα! Ένα μικρό αγαλματάκι κοστίζει 19.000 ευρώ.Ελληνικό Νόμισμα της Μασσαλίας. Μουσείο της Κοπενχάγης. Και αυτοί λεφτά δεν έχουν . Μαζεύουν τα παλιά δικά μας συν το εισιτήριο που θα σου κόψουν για να δεις τα νομίσματα των προγόνων σου. Με ξένα νομίσματα βγάζουν λεφτά. Απορώ τι θα λέει ο ξεναγός στον Έλληνα επισκέπτη. Καλά ο Έλληνας θα λέει εγώ ήρθα να δω της Δανίας τα αρχαιολογικά ευρήματα και όχι το παράρτημα του μουσείου των Αθηνών;
περιοδικὸ ἀναζήτησις
Υ.Γ. Ἐπεὶ δὴ αὐτὰ εἶναι ψίχουλα, καλὸ θὰ ἦταν, κάθε φορὰ ποὺ ἐπισκεπτόμαστε μίαν εὐρωπαϊκὴ πρωτεύουσα, νὰ κάνουμε μίαν ἐπίσκεψιν στὸ Ἑλληνικό της μουσεῖο. Τότε μόνον θὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς αὐτοὶ ἔχουν μόνον τὸ δικαίωμα τῆς οὐρᾶς στὴν ἱστορία!

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr