• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

«Economic Fury»: Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει κατάληψη ιρανικών πλοίων σε όλο τον κόσμο – Νέα φάση κλιμάκωσης

2 μήνες ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
«Economic Fury»: Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει κατάληψη ιρανικών πλοίων σε όλο τον κόσμο – Νέα φάση κλιμάκωσης
3
SHARES
139
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Ουάσιγκτον ανεβάζει το διακύβευμα στο απόλυτο κόκκινο. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται να επιβιβαστεί και να καταλάβει ιρανικά πετρελαιοφόρα και εμπορικά πλοία όχι μόνο στον Περσικό Κόλπο, αλλά και σε διεθνή ύδατα σε ολόκληρο τον κόσμο . Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Economic Fury» (Οικονομική Μανία), στοχεύει να πλήξει την ιρανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων του «σκοτεινού στόλου» που μεταφέρουν πετρέλαιο παραβιάζοντας τις κυρώσεις . Ο στρατηγός Νταν Κέιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «θα καταδιώκουν ενεργά κάθε πλοίο υπό ιρανική σημαία ή κάθε πλοίο που επιχειρεί να παράσχει υλική υποστήριξη στο Ιράν» . Η κίνηση αυτή, που έρχεται καθώς η εκεχειρία εκπνέει και οι συνομιλίες έχουν παγώσει, φέρνει τον πλανήτη ένα βήμα πιο κοντά σε μια άνευ προηγουμένου ναυτική σύγκρουση.

Η επιχείρηση «Economic Fury»: Κυνηγώντας τον «σκοτεινό στόλο»

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασιών για την κατάληψη πλοίων που συνδέονται με το Ιράν. Η επιχείρηση «Economic Fury» επεκτείνει την εκστρατεία πέρα από τον Περσικό Κόλπο, σε παγκόσμια κλίμακα.

Στόχοι είναι:

  • Πετρελαιοφόρα που μεταφέρουν ιρανικό πετρέλαιο, ακόμα κι αν βρίσκονται σε διεθνή ύδατα μακριά από τη Μέση Ανατολή.

  • Πλοία του «σκοτεινού στόλου» (dark fleet) – σκάφη που παραβιάζουν διεθνείς κανονισμούς, κυρώσεις ή ασφαλιστικές απαιτήσεις για να μεταφέρουν ιρανικό πετρέλαιο .

  • Σκάφη που μεταφέρουν όπλα για την υποστήριξη του Ιράν .

Ο στρατηγός Νταν Κέιν, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου, ήταν κατηγορηματικός:

«Οι ΗΠΑ θα καταδιώκουν ενεργά κάθε πλοίο υπό ιρανική σημαία ή κάθε πλοίο που επιχειρεί να παράσχει υλική υποστήριξη στο Ιράν» .

Η επιχείρηση θα υλοποιηθεί εν μέρει από την Αμερικανική Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού, πράγμα που σημαίνει ότι η δίωξη μπορεί να επεκταθεί ακόμα και στα ύδατα της Άπω Ανατολής .

Η κλιμάκωση: Από τον αποκλεισμό στην κατάληψη

Μέχρι στιγμής, ο αμερικανικός ναυτικός αποκλεισμός είχε ως αποτέλεσμα την αναχαίτιση 23 πλοίων που επιχείρησαν να αποπλεύσουν από ιρανικά λιμάνια . Τώρα, οι ΗΠΑ περνούν στην επόμενη φάση: όχι απλή αναχαίτιση, αλλά επιβίβαση και κατάληψη.

Η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Μια επιχείρηση επιβίβασης σε ένα πλοίο, ακόμα και σε διεθνή ύδατα, μπορεί να προκαλέσει ένοπλη αντίσταση. Μια ανταλλαγή πυρών, ακόμα και η βύθιση ενός πλοίου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση.

Η απάντηση του Ιράν: Πύραυλοι, νέα τάξη, και απειλή για παγκόσμιο πόλεμο

Το Ιράν έχει ήδη δείξει ότι δεν υποχωρεί. Μόλις χθες:

  • Έκλεισε ξανά τα Στενά του Ορμούζ και επέβαλε «νέα τάξη» με διόδια και υποχρεωτικές άδειες .

  • Άνοιξε πυρ εναντίον τάνκερ .

  • Προειδοποίησε ότι αν ο πόλεμος συνεχιστεί, «αυτή τη φορά θα γίνει παγκόσμιος» .

Η ανακοίνωση της επιχείρησης «Economic Fury» είναι μια άμεση πρόκληση. Το Ιράν καλείται τώρα να αποφασίσει αν θα ανεχθεί την κατάληψη των πλοίων του ή αν θα απαντήσει στρατιωτικά.

Το πολιτικό παρασκήνιο: Πίεση για συμφωνία πριν λήξει η εκεχειρία

Η επιχείρηση «Economic Fury» δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται σε μια στρατηγική ασφυκτικής πίεσης, με στόχο να αναγκάσει το Ιράν να υπογράψει συμφωνία πριν λήξει η εκεχειρία (22 Απριλίου) . Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άννα Κέλι, δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι αισιόδοξος ότι ο αποκλεισμός και τα μέτρα του «Economic Fury» θα διευκολύνουν μια ειρηνευτική συμφωνία .

Ωστόσο, οι συνομιλίες στο Πακιστάν έληξαν χωρίς πρόοδο, και νέος γύρος δεν έχει οριστεί . Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, έχει παγώσει τις συνομιλίες και εξετάζει νέες προτάσεις χωρίς να έχει απαντήσει .

Η στρατηγική πίεσης μπορεί είτε να φέρει το Ιράν στο τραπέζι, είτε να το οδηγήσει σε ακραία αντίδραση. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση.

Η θέση των ΗΠΑ: Έτοιμες για πόλεμο, αλλά χωρίς χερσαίες δυνάμεις

Ο υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται σε «μέγιστη ετοιμότητα» . Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν φαίνεται πρόθυμη να χρησιμοποιήσει χερσαίες δυνάμεις, καθώς αυτό θα προκαλούσε αμερικανικές απώλειες και είναι αντιδημοφιλές .

Ο Χέγκσεθ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιθέσεων σε ιρανικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, αλλά προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει το Ιράν σε αντίποινα κατά των ενεργειακών υποδομών της Σαουδικής Αραβίας και άλλων συμμάχων .

Το διακύβευμα: Μια νέα, παγκόσμια ναυτική σύγκρουση;

Η επιχείρηση «Economic Fury» αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι ΗΠΑ δεν περιορίζονται πλέον στον Περσικό Κόλπο. Καταδιώκουν ιρανικά πλοία παντού. Το Ιράν, από την πλευρά του, έχει ήδη απειλήσει με παγκόσμιο πόλεμο.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη. Αν η διπλωματία δεν κάνει θαύμα, ο κόσμος μπορεί να βρεθεί μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου ναυτική σύγκρουση, με επιχειρήσεις κατάληψης, ανταλλαγές πυρών, και απρόβλεπτες συνέπειες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «Οικονομική Μανία» έχει ήδη ξεκινήσει – και κανείς δεν ξέρει πού θα σταματήσει.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Χένρι Νόβακ: Το βρετανικό «I can’t breathe» που δολοφόνησε η πολιτική ορθότητα – Πνιγμένος στο ίδιο του το αίμα επειδή είχε το «λάθος» χρώμα!
Slider

Χένρι Νόβακ: Το βρετανικό «I can’t breathe» που δολοφόνησε η πολιτική ορθότητα – Πνιγμένος στο ίδιο του το αίμα επειδή είχε το «λάθος» χρώμα!

by admin
2 λεπτά ago
Ιράν: “Οι συνομιλίες είναι σε πλήρες αδιέξοδο – Η μπάλα είναι στο γήπεδο του Τραμπ” – Νέα προειδοποίηση για ευρύτερο πόλεμο
Slider

Ιράν: “Οι συνομιλίες είναι σε πλήρες αδιέξοδο – Η μπάλα είναι στο γήπεδο του Τραμπ” – Νέα προειδοποίηση για ευρύτερο πόλεμο

by admin
7 λεπτά ago
«Ερρίφθη ο κύβος» για το κόμμα Σαμαρά – «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» δήλωσε συγκινημένος
Slider

«Ερρίφθη ο κύβος» για το κόμμα Σαμαρά – «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» δήλωσε συγκινημένος

by admin
8 ώρες ago
ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;
Slider

ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;

by admin
9 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Έρχεται παγκόσμιο ενεργειακό σοκ: Αναθεωρήστε το εμπάργκο στη Ρωσία»

Νικόλαος Παπαδόπουλος: «Έρχεται παγκόσμιο ενεργειακό σοκ: Αναθεωρήστε το εμπάργκο στη Ρωσία»

1 ημέρα ago
Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

23 ώρες ago
Μεντβέντεφ: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη: Ρωσικοί πύραυλοι Oreshnik σημαδεύουν στο κέντρο της ΕΕ και σε Αλεξανδρούπολη;

Μεντβέντεφ: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη: Ρωσικοί πύραυλοι Oreshnik σημαδεύουν στο κέντρο της ΕΕ και σε Αλεξανδρούπολη;

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ: SOS ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Ἡ εὐλογημένη ἀσκήτρια Χρυσή καὶ ἡ συνάντηση μὲ τὸν Ἅγιο Βασιλέα Ἰωάννη Βατάτζη!

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Καλύτερο από το μέλι. Καρποφορεί για 60 χρόνια. Μεγαλώνει σε θάμνο — Γιατί δεν το γνωρίζεις;

    37 shares
    Share 15 Tweet 9

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr