• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Εφιαλτικό σενάριο του Πενταγώνου: Τι θα γίνει σε έναν πόλεμο ΗΠΑ-Β.Κορέας;

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για νεκρούς- Θα αποτραπεί η πυρηνική σύρραξη;

Εφιαλτικές προβλέψεις για το ενδεχόμενο πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ν.Κορέα και της Βόρεις Κορέας κάνουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου, την στιγμή που οι εκατέρωθεν απειλές έχουν φτάσει σε επικίνδυνο σημείο. Σύμφωνα με απόστρατο Αμερικανό στρατηγό, ο αριθμός των θυμάτων που θα προκύψει από αυτή τη σύρραξη θα είναι τρομακτικός.

Ειδικότερα, ο ίδιος μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ επικαλέστηκε ένα σενάριο πολέμου του Πενταγώνου το οποίο προβλέπει ότι ενδεχόμενος πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα θα προκαλούσε 20 χιλιάδες θύματα την ημέρα στη Νότια Κορέα. “Οι Αμερικανοί νομίζουν ότι θα είναι όπως η εισβολή στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν ή σαν τις επιχειρήσεις στη Λιβύη ή τη Συρία, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με όλα αυτά”, δηλωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο ένας τέτοιος πόλεμος θα τελειώσει μόνο με ήττα της Βόρειας Κορέας. “Το ζητούμενο είναι με ποιο όμως κόστος”.

Παρόμοιες προβλέψεις κάνει και ένας συνταξιούχος ναύαρχος, ο οποίος ανώνυμα εκτίμησε πως υπάρχει 50% πιθανότητα για σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα ενώ λιγότερο πιθανό (10%)  είναι το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου. Πάντως, μιλώντας στο CNBC εκπρόσωπος του Πενταγώνου δεν σχολίασε τις ανωτέρω εκτιμήσεις, αναφέροντας μόνο ότι “η Βόρεια Κορέα αποτελεί απειλή” και υποσχέθηκε ότι ο αμερικανικός στρατός “θα υπερασπιστεί την πατρίδα και τους συμμάχους της έναντι αυτής της απειλής”.

Σύμφωνα με αναλυτές μεγαλύτερο κίνδυνο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιμετωπίζει η Νότια Κορέα καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το πεδίο βολής του βορρά που είναι σε θέση να προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στη χώρα.

Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Υπάρχει λύση … ΕΔΩ

Την ίδια ώρα η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, η Κανγκ Γκιάουνγκ-χα κάλεσε την Ουάσινγκτον να αποφύγει την περαιτέρω “κλιμάκωση” των εντάσεων, καθώς είναι πολύ πιθανό πως θα υπάρξουν “νέες προκλήσεις” από τη Βόρεια Κορέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι της “κήρυξε τον πόλεμο”, τόσο με την απειλή του να “καταστρέψει τελείως” τη Βόρεια Κορέα, όσο και στέλνοντας αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά να πετάξουν κοντά στις ακτές της. Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι θα λάβει “αντίμετρα” και αυτά θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και στην “κατάρριψη των στρατηγικών βομβαρδιστικών” των ΗΠΑ στο μέλλον.

“Είναι πολύ πιθανό ότι η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει σε νέες προκλήσεις”, προέβλεψε η επικεφαλής της νοτιοκορεάτικης διπλωματίας μετά τις τοποθετήσεις αυτές από μέρους της Πιονγκγιάνγκ.

“Είναι επιτακτικό εμείς, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, μαζί, να μπορέσουμε να χειριστούμε την κατάσταση κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων ή στρατιωτικές συγκρούσεις που θα μπορούσαν να ξεσπάσουν από λάθος και να εκτραπούν ταχύτατα” σε μια γενικευμένη σύρραξη, συνέχισε η ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο ινστιτούτο μελετών Center for Strategic and International Studies.

“Δεν πρέπει να εμπλακούμε σε νέο πόλεμο”, επέμεινε η Κανγκ.

Η υπουργός αναγνώρισε ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν μοιάζει να έχει επιτύχει προόδους, και μάλιστα αισθητά “ταχύτερες από ό,τι προβλεπόταν”, στην προσπάθειά του να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο. “Η Πιονγκγιάνγκ πλησιάζει γοργά τον διακηρυγμένο σκοπό της”, την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων ικανών να πλήξουν το έδαφος των ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Κανγκ, η Βόρεια Κορέα “πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά” και “το πρώτο βήμα θα είναι να σταματήσει τις προκλήσεις”.

Η νοτιοκορεάτισσα πολιτικός κάλεσε να ασκηθεί η “μέγιστη” πίεση με την εφαρμογή κυρώσεων και την αξιοποίηση κάθε “διπλωματικού εργαλείου” για να πειστεί η Πιονγκγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να πραγματωθεί ο σκοπός της “πλήρους, επαληθεύσιμης κι αμετάκλητης αποπυρηνικοποίησης” της κορεατικής χερσονήσου.

el.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ!… ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Slider

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ!… ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

by admin
43 λεπτά ago
Η Αμερική σε Δεινή Θέση – Έχει Αεροπορικά Καύσιμα μόνο για 13-18 Ημέρες, Προειδοποιεί ο Αναλυτής της CIA, Λάρι Κ. Τζόνσον – Πώς θα Βομβαρδίσει το Ιράν;
Slider

Η Αμερική σε Δεινή Θέση – Έχει Αεροπορικά Καύσιμα μόνο για 13-18 Ημέρες, Προειδοποιεί ο Αναλυτής της CIA, Λάρι Κ. Τζόνσον – Πώς θα Βομβαρδίσει το Ιράν;

by admin
49 λεπτά ago
Η Ρωσία Εξαπατήθηκε για 2η Φορά – Λαβρόφ: Η δήθεν «Συμφωνίες του Άνκορατζ» Έδωσαν Χρόνο στην Ουκρανία για να Επανεξοπλιστεί
Slider

Η Ρωσία Εξαπατήθηκε για 2η Φορά – Λαβρόφ: Η δήθεν «Συμφωνίες του Άνκορατζ» Έδωσαν Χρόνο στην Ουκρανία για να Επανεξοπλιστεί

by admin
1 ώρα ago
ΣΟΚ από Ιράν! «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αποκτήσουμε ατομική βόμβα»
Slider

ΣΟΚ από Ιράν! «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αποκτήσουμε ατομική βόμβα»

by admin
2 ώρες ago
Next Post
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΝ ΡΟΔΙΟ ΜΑΧΗΤΗ!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΝ ΡΟΔΙΟ ΜΑΧΗΤΗ!

Το Παρακράτος επιτίθεται ωμά & απροκάλυπτα. Ηρθε η ώρα: ή ταν ή επί τας. ή αυτοί ή εμείς.

Το Παρακράτος επιτίθεται ωμά & απροκάλυπτα. Ηρθε η ώρα: ή ταν ή επί τας. ή αυτοί ή εμείς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr