• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1,8 εκατ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων στους συνδικαλιστές με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ

9 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε νόμο του κράτους την εισφορά υπέρ συνταξιουχικών οργανώσεων, η Έφη Αχτσιόγλου μοίρασε τα λεφτά – Αδιατάρακτο το τρίγωνο κράτος- κόμμα- συνδικάτα και στην εποχή των μνημονίωνΣε μία από τις θεωρητικά ανώδυνες μεταβατικές διατάξεις του «ασφαλιστικού νομοσχεδίου» (ν. 4387/2016 ΦΕΚ Α’ 85/2016), γνωστότερου ως νόμου Κατρούγκαλου,  θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά 0,20€ από κάθε κύρια σύνταξη υπέρ του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής του άρθρου 34 ν. 4144/2013.

Η λεπτομέρεια σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη διάταξη (του αρ. 89 ν. 2676/1999), όπως διαβάζουμε σε σχόλιο της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στο facebook, είναι ότι «η καινούργια εισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλεται από όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους, ενώ η προηγούμενη (ύψους 1,80€) καταβαλλόταν μόνο από όσους είχαν υποβάλει οικειοθελώς σχετική δήλωση παρακράτησης».

Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανάρτησης, «ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εισφορά κάθε συνταξιούχου, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, είναι ο ίδιος να κάνει δήλωση ότι δεν επιθυμεί να την καταβάλλει, που σημαίνει πρακτικά: είτε ότι πρέπει να πάει στα κεντρικά του ταμείου του και να στηθεί στην «ουρά» είτε να γνωρίζει να χειρίζεται το διαδίκτυο και να κάνει από εκεί τη σχετική δήλωση (πράγμα μάλλον σπάνιο για συνταξιούχο)».

Όλα αυτά τα «εικοσάλεπτα» που συγκεντρώθηκαν από όλους τους συνταξιούχους από το μήνα Ιούλιο 2016 μέχρι σήμερα αθροίζονται σε ένα πολύ σεβαστό ποσό, το οποίο επιτροπή (στη ουσία ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας) αποφασίζει πως θα διατεθεί στις συνομοσπονδίες, ομοσπονδίες και σωματεία συνταξιούχων.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Κάνοντας χρήση της διακριτικής ευχέρειας, που δόθηκε με τη νομοθετική εξουσιοδότηση της παρ. 3 του άρθρου 102 ν. 4387/2016 η κυρία Αχτσιόγλου μοίρασε τα λεφτά των συνταξιούχων.

Κατά την απόφαση της υπουργού Εργασίας (ΦΕΚ 4421/30.12.2016), οι Ομοσπονδίες αυτές είναι οι εξής:

Α) Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ποσοστό 64% που αναλογεί σε 1.064.792,45€,
Β) Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων ποσοστό 32% που αναλογεί σε 532.396,22€,
Γ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ποσοστό 4% που αναλογεί σε 66.549,53€.

Δήλωση του στελέχους της Δημοκρατικής Ευθύνης Βασίλη Φασούλα, δικηγόρου:

«Ο συνδικαλισμός αποτελεί πια χρυσοφόρο επάγγελμα και πυλώνα του σαθρού κοινωνικοπολιτικού μας συστήματος. Η αποθεσμοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, βαπτίζεται νόμος και υπουργική απόφαση. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος επιτρέπει στην αρμόδια Υπουργό αυθαιρέτως να χρηματοδοτεί «αρεστές ή συμφέρουσες» συνδικαλιστικές οργανώσεις με κονδύλια ανυποψίαστων συνταξιούχων.

Πρέπει να σπάσουν οι σχέσεις κυβέρνησης, κομμάτων και συνδικαλιστών, με απλές αλλά αποφασιστικές κινήσεις, τις οποίες δεν μπορούν να πράξουν οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις, γιατί οι σχέσεις διαπλοκής, αλληλεξάρτησης και αλληλοσυμπλήρωσης είναι τόσο στενές, ώστε οι μεν να μην έχουν δυνατότητα ύπαρξης χωρίς τους δε και το αντίστροφο.

Ως Δημοκρατική Ευθύνη, άνθρωποι με εργασιακή και όχι κομματική ταυτότητα, κομίζουμε Θεσμούς, όχι  Σωτήρες, Κράτος Συνέχειας, όχι  Κράτος Λάφυρο, πυρηνικού τύπου αλλαγές στις δομές, στην πορεία, στη μοίρα της πατρίδας μας. Τις ονομάζουμε Επαναστατικό Ορθολογισμό».

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
Slider

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
5 ώρες ago
ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

by admin
2 ημέρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
3 ημέρες ago
Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες
Slider

Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Λαβρόφ: Συνεχίζουμε το διάλογο με το Κατάρ

Λαβρόφ: Συνεχίζουμε το διάλογο με το Κατάρ

Mε… κατασκευές και βαπόρια το ‘πάρτυ’ του Αρείου Πάγου στο Hilton

Mε… κατασκευές και βαπόρια το ‘πάρτυ’ του Αρείου Πάγου στο Hilton

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr