ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εκατοντάδες νεκρά νεογέννητα κορίτσια πετάγονται σε σωρούς σκουπιδιών στο Πακιστάν επειδή οι γονείς θέλουν να κάνουν αγόρια

ΔΙΕΘΝΗ. - 3 Μαΐ 2018 - 13:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Εκατοντάδες νεκρά νεογέννητα κορίτσια έχουν βρεθεί πεταμένα σε σωρούς σκουπιδιών στο Πακιστάν κατά το τελευταίο έτος αφού οι περισσότεροι Πακιστανοί γονείς προτιμούν τα αγόρια.
Συνολικά, 345 βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε σωρούς απορριμμάτων στο Καράτσι, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Πακιστάν, από τις αρχές του 2017, με 99% από αυτά να είναι κορίτσια, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Μια τρομακτική περίπτωση είναι εκείνη ενός 4 ημερών κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό με μία μεγάλη σχισμή στο λαιμό του. Ένα άλλο νεογέννητο έμεινε στα σκαλιά ενός τζαμιού για να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου όταν ένας κληρικός ανέφερε ότι ήταν ένα «παράνομο μωρό», σύμφωνα με αναφορές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Εκατοντάδες νεκρά νεογέννητα κορίτσια πετάγονται σε σωρούς σκουπιδιών στο Πακιστάν επειδή οι γονείς θέλουν να κάνουν αγόρια - Εικόνα1

Σύμφωνα με το The International News, ακτιβιστές από το ίδρυμα Chhipa δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν 93 τέτοιες περιπτώσεις στο Καράτσι, 70 από αυτές ήταν το 2017 και 23 φέτος.
Η βρεφοκτονία θεωρείται ποινικό αδίκημα στο Πακιστάν και η αστυνομία λέει ότι η φτώχεια και ο αναλφαβητισμός αποτελούν τα βασικά αίτια αυτού του εγκλήματος.

Ωστόσο, ο Anwar Kazmi, από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Edhi του Καράτσι, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων παιδοκτονίας ήταν αποτέλεσμα γεννήσεων εκτός γάμου.
Είπε επίσης ότι τα κορίτσια που γεννήθηκαν σε αυτή την κατάσταση θανατώθηκαν λόγω του κοινωνικού στιγματισμού, αφού τα αγόρια προστατεύονται συχνότερα από τις οικογένειές τους.
Είπε: “Ασχολούμαστε με τέτοιες περιπτώσεις εδώ και χρόνια και υπάρχουν μερικά τέτοια περιστατικά που μας σόκαραν πολύ και μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν η κοινωνία μας επιστρέφει στην πρωταρχική της εποχή.”

Εκατοντάδες νεκρά νεογέννητα κορίτσια πετάγονται σε σωρούς σκουπιδιών στο Πακιστάν επειδή οι γονείς θέλουν να κάνουν αγόρια - Εικόνα2

Τα νέα αναφέρουν επίσης μια μελέτη από την Οξφόρδη στην οποία τονίζεται η «προτίμηση των γιων» στο Πακιστάν και το ότι η χώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιλήψεις που υποστηρίζουν ότι οι γιοι είναι πιο πολύτιμοι από τις κόρες.
Ένας αξιωματικός της αστυνομίας αναφέρει ότι μπορεί να ερευνήσει τα αίτια ενός τέτοιου θανάτου μόλις καταγραφεί μια καταγγελία.
Πέρυσι, δήλωσε ο αξιωματούχος, μόνο μία περίπτωση παιδοκτονίας αναφέρθηκε στην αστυνομία του Καράτσι.

διαφορετικό
thesecretrealtruth

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…