• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Παραχωρούνται τελικά τα δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke στη χώρα μας – Ερχεται επέκταση στα 12 νμ;

9 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

– Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ για να σφραγίσει τη συμφωνία

Oι Αμερικανοί παραδίδουν τελικά δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke στο ΠΝ μέσω τρίτης χώρας ενώ έρχεται και η επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια (νμ). Οι δυνατότητες του ΠΝ θα αναβαθμιστούν κατακόρυφα καθώς πλέον η ανάσχεση της Τουρκίας αποτελεί στρατηγικό στόχο ακόμη και για τις…ΗΠΑ! Ποια είναι η «τρίτη χώρα» που θα μας τα παραχωρήσει είναι ένα μυστήριο…

Η αμερικανική ανησυχία εστιάζεται στο γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη μέχρι το 2025.

Συνεπώς δεν θέλουν η ερντογανική Τουρκία να γίνει ανεξέλεγκτη και να ξεφύγει υπέρ του δέοντος στους στρατιωτικούς συσχετισμούς.

Το τουρκικό Ναυτικό ήδη έχει θέσει σε κίνηση τα δικά του σχέδια για την ναυπήγηση της τουρκικής υπερ-φρεγάτας TF-2000 που σε διαστάσεις θα είναι παρόμοια με τα αμερικανικά σκάφη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τα τουρκικά πλοία θα έχουν μήκος 147μ., πλάτος 18μ, πλήρωμα 220 ατόμων και εκτόπισμα μεταξύ 7.000 και 8.000 τόνων!

Θα είναι δηλαδή κατά τι μικρότερα από τα Burke και φυσικά θα έχουν δυνατότητες Αεράμυνας περιοχής με βλήματα μεγάλου βεληνεκούς, έως και 150 χλμ.

Ήδη όπως αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ χτες, έγινε η καθέλκυση και της 4ης τουρκικής κατασκευής κορβέτας κλάσης MILGEM με την ονομασία F514 TCG KINALIADA, δείγμα του τουρκικού οράματος για κυριαρχία σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο.

Η προμήθεια επομένως των αμερικανικών σκαφών είναι η μόνη που θα μπορέσει να δώσει μια αίσθηση ισορροπίας στον τομέα των μεγάλων σκαφών σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο και λέμε «αίσθηση» καθώς το τουρκικό Ναυτικό θέλει τουλάχιστον 6 τέτοιες φρεγάτες.

Από την άλλη τα Burke πλέοντας με τη συνοδεία μιας και μόνο φρεγάτας “S” ή ΜΕΚΟ και του ανεφοδιαστικού πετρελαιοφόρου του Στόλου «Προμηθέας» μπορούν να διασφαλίσουν ουσιαστικά «απεριόριστο» χρόνο παραμονής στο Ν.Α. Αιγαίο και πιο πέρα προς την Κύπρο ελέγχοντας όλο τον εναέριο χώρο χάρη στο πανίσχυρο ραντάρ SPY-1 δημιουργώντας συνθήκες ναυτικής και αεροπορικής απαγόρευσης στον αντίπαλο.

Αυτό γιατί ο οπλισμός των σκαφών βασίζεται στον κάθετο εκτοξευτή Mk 41 των 90 θέσεων ο οποίος μπορεί να βάλει μια μεγάλη ποικιλία όπλων από αντιαεροπορικά βλήματα RIM-66M Standard, ESSM μέχρι και βλήματα cruise Tomahawk…

Το ποιο ακριβώς βλήμα από τις εκδόσεις του RIM-66M Standard θα πάρει το ΠΝ είναι θέμα διαπραγματεύσεων και αμερικανικής αποδέσμευσης αλλά οι επιμέρους εκδόσεις που ανήκουν στη γενική περιγραφή ωε RIM-66M δηλαδή οι SM-1MR και SM-2MR παρέχουν εμβέλεια μεταξύ 74 και 167 χλμ, μέγιστο ύψος εμπλοκής τα 24 χλμ. και ταχύτητα στόχου τα 3,5 mach.

Βασικός αισθητήρας των πλοίων είναι το ραντάρ SPY-1D το οποίο ανήκει στην κατηγορία των παθητικών συστημάτων διάταξης φάσης.

Έχει ισχύ περί τα 6 MW, και είναι ικανό να πραγματοποιεί έλεγχο, ιχνηλάτιση και κατεύθυνση των Α/Α βλημάτων ταυτόχρονα, παρακολουθώντας μέχρι 100 στόχους σε απόσταση 200 και πλέον χλμ.

Τα σκάφη όμως μπορούν να επιχειρήσουν και μόνα καθώς έχουν τον κατάλληλο ανθυποβρυχιακό εξοπλισμό και στην περίπτωση που γίνει προσθήκη υποστέγου ελικοπτέρου, τότε τα ελικόπτερα θα μπορούν να παρέχουν μια επιπλέον ασπίδα προστασίας κατά των τουρκικών υποβρυχίων, δρώντας ταυτόχρονα ως αισθητήρες στοχοποίησης πέρα του Ορίζοντα για τα βλήματα Harpoon.

Να σημειωθεί πως τα σκάφη θα μπορέσουν να δεχθούν και τον πύραυλο NSM –είναι συμβατός με τον Mk 41 στις νορβηγικές φρεγάτες κλάσης Fridtjof Nansen με εμβέλεια 180 χλμ.

Από χτες 4 έως 7 Ιουλίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, βρίσκεται στις ΗΠΑ.


 

Κατά την παραμονή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συναντηθεί στις 5 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ-Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford US Marine Corps.

Επίκεντρο της διαπραγμάτευσης η Σούδα και η στρατιωτική ενίσχυση της χώρας μας….

pentapostagma.gr

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν
Slider

Πώς Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το Ιράν

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;
Slider

Η Χαμάς ετοίμαζε για πρώτη φορά μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνικό έδαφος! Πόσοι άλλοι κρύβονται εδώ;

by admin
2 εβδομάδες ago
Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»
Slider

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Π.Χέγκσεθ: «Πότε θα κάνει κάτι η Ελλάδα για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών;»

by admin
2 εβδομάδες ago
Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!
Slider

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Έργα και ημέρες» του «Σουλτάνου» Ερντογάν!

by admin
2 εβδομάδες ago
Next Post
Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί: Υπαρκτός ο κίνδυνος ελονοσίας – 49 περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί: Υπαρκτός ο κίνδυνος ελονοσίας – 49 περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο

“Νέα Μέση Ανατολή”… με εργαλείο τους Κούρδους!

"Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr