ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΚΤ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ELA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 25 Μαρ 2015 - 18:43
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 71 δισ. ευρώ από 69,8 δισ. ευρώ που ήταν, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τραπεζική πηγή.

Τακτική σκοτσέζικου ντους ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέναντι στη χώρα μας, καθώς σήμερα Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, αποφάσισε «γενναιόδωρη» αύξηση ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες.

Ωστόσο, μια ημέρα νωρίτερα οι Financial Times είχαν αποκαλύψει ότι η Ευρωπαική κνετρική Τράπεζα είχε απευθύνει επιστολή προς τις ελληνικές τράπεζες στις οποίες έθετε «βέτο» να μην αγοράζουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου της.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η προειδοποίηση αυτή θα λάμβανε και νομική μορφή πολύ σύντομα, γεγονός που αναμένεται να «σφίξει τη θηλιά» περισσότερο στην ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα ο ELA είχε αυξηθεί μόλις  κατά 400 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr