• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συμφωνία για αγωγό Κύπρου-Αιγύπτου -Νέο μέτωπο με Τουρκία – Σίσι: «Αν πλησιάσουν οι Τούρκοι στο οικόπεδο 4, τους βυθίσαμε»

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Κύπρος θα είναι τελικά η δεύτερη χώρα μετά το Ισραήλ , η οποία θα προμηθεύσει την Αίγυπτο των 80 εκατομμυρίων κατοίκων με φυσικό αέριο, σε μια συμφωνία μαμούθ ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα με τις «ευλογίες»  βέβαια των Βρυξελλών.    

Προσοχή όμως: Η Τουρκία θα κινηθεί για να ακυρώσει το σύνολο των γεωτρήσεων οπότε η κρίση βρίσκεται ακόμη στην αρχή της. Επόμενος στόχος των τουκικών πλοίων τα υπόλοιπα οικόπεδα

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν εκτός όλων των άλλων και μέρος της αιγυπτιακής ΑΟΖ στο σημείο που εφάπτεται με την ελληνική και κυπριακή στο οικόπεδο 4.

Στόχος η ακύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.

Η κατάσταση θα χειροτερεύσει όταν φτάσουμε στο Οικόπεδο 4, όπου εκεί είναι η οριοθέτηση της Κύπρου – Αιγύπτου – Ελλάδας αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές.

Σημαντικό: Ο Σίσι έδωσε διαταγή να ξεκινήσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά!

Σε ύψιστη επιφυλακή ο αιγυπτιακός Στόλος. Fremm, Rafale, F-16, MiG-29/35 είναι έτοιμα.

While the kinetic part of Sinai 18 is focused inward. There has been a lot of messaging towards Egypt’s rivals/competitors.

A day after Turkey blocked a ENI vessel in the Cypriot ESZ the Egyptian Navy conducts a live fire Ex (including shore based anti ship missiles) in its own pic.twitter.com/uOmg8MiY7G

— Egypt Defence Review (@EgyGreenfly) 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου δήλωσε ότι θα υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για κατασκευή αγωγού μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Ο Ταρέκ Αλ Μουλλά είπε ότι η υπογραφή θα γίνει πριν τα μέσα του 2018 και σημείωσε ότι η ΕΕ θα είναι εκείνη που θα επωφεληθεί κυρίως από την ενέργεια που θα παραχθεί.

Σε δήλωσή του στη διάρκεια του συνεδρίου ‘Petroleum Week’ στο Λονδίνο, ο Υπουργός της Αιγύπτου είπε ότι ήδη υπογράφηκε με την Κύπρο μια προκαταρκτική συμφωνία για αγωγό μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων.

Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα εργάζονται στενά στους τομείς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου μέσω διαφόρων συμφωνιών.

Ο Υπουργός τόνισε τη σημασία της ενέργειας ως ευκαιρία για μια καρποφόρα διεθνή συνεργασία, νέες αγορές και πολιτικές συμμαχίες.

Περιττό να τονίσουμε ότι μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας η Κύπρος θα αναβαθμιστεί ακόμα πιο πολύ γεωστρατηγικά και ενεργειακά ενώ θα τεθεί αμέσως σε πλήρη ισχύ και η αμυντική συμφωνία Κύπρου –Αιγύπτου με μόνιμη πλέον παρουσία πάνοπλων αιγυπτιακών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ,  τα οποία θα διασφαλίζουν τον αγωγό από τις ορέξεις του Ερντογάν και της Άγκυρας.

Όλα αλλάζουν επίσης αλλάζουν  μετά από την σύμπλευση στην Α.Μεσόγειο Αιγυπτίων και Ισραηλινών, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο άξονα που «τέμνει» την Άγκυρα και τις άνομες επιδιώξεις της για «μεσογειακή ΑΟΖ» και μερίδιο στην περιοχή εις βάρος του ελληνισμού.

Η  ιστορική συμφωνία  για πώληση φυσικού αερίου, ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ Αιγύπτου-Ισραήλ, υλοποιήθηκε προχθές και αλλάζει  τον χάρτη της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και απομονώνοντας  την Τουρκία για πρώτη φορά εδώ και 100 χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, Noble και Delek σχεδιάζουν να προμηθεύσουν περίπου 64 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, για περίπου 10 χρόνια, στην εταιρεία Dolphinus Holdings Ltd. της Αιγύπτου από τις δεξαμενές Tamar και Leviathan του Ισραήλ.

Οι ισραηλινοί τονίζουν ότι αν και υπάρχουν σημαντικά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο,  η συμφωνία υποδηλώνει ότι το Ισραήλ και οι «γείτονές» του ενισχύουν τους αμυντικούς δεσμούς τους καθώς επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις μεγάλες ανακαλύψεις στην ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.

Έτσι η Αίγυπτος θα λαμβάνει φυσικό αέριο από δύο χώρες το Ισραήλ και την Κύπρο κάτι που θα δημιουργήσει έναν ισχυρό άξονα στην περιοχή , με την παρουσία και της Ελλάδος .

Ή μόνη που θα μείνει στην «γωνία» είναι η Τουρκία …η οποία για να αλλάξει τα δεδομένα θα πρέπει να κάνει «πόλεμο» με όλες τις χώρες .

Για πρώτη φορά ο «άξονας» Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος εμφανίζεται να είναι τόσο ισχυρός και τα συμφέροντα όλων των χωρών που το απαρτίζουν αντιτίθενται επίσης έντονα στην Τουρκία, η οποία κάνει ότι μπορεί για να φέρει τις τέσσερις χώρες ακόμη πιο κοντά.

Το ενεργειακό επίπεδο είναι το πρώτο πάνω στο οποίο οικοδομείται η συνεργασία των τεσσάρων χωρών. Το δεύτερο είναι το στρατιωτικό σκέλος, το οποίο βεβαίως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πρώτο.

Στην αμυντική συνεργασία πάντως στην ανατολική Μεσόγειο θα δούμε το επόμενο διάστημα εντυπωσιακά πράγματα, αφού τα κορυφαία οπλικά συστήματα θα δώσουν και θα δίνουν το «παρών».

#Egypt shows us inside Navy’s new covered submarine dock at Ras El-Tin naval base, Alexandria for first time https://t.co/R1KGp1E1Q0 pic.twitter.com/CKjL8oyNlj

— Joseph Dempsey (@JosephHDempsey) 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συμφωνία για αγωγό Κύπρου-Αιγύπτου -Νέο μέτωπο με Τουρκία – Σίσι: «Αν πλησιάσουν οι Τούρκοι στο οικόπεδο 4, τους βυθίσαμε» - Εικόνα1

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

by admin
2 ώρες ago
Τρομερό: Η Ρωσία πάει σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ουκρανία – Σενάρια σοκ για στρατό 1 εκατομμυρίου και … προέλαση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρομερό: Η Ρωσία πάει σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ουκρανία – Σενάρια σοκ για στρατό 1 εκατομμυρίου και … προέλαση στο Κίεβο

by admin
4 ώρες ago
Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Βρισκόμαστε Αντιμέτωποι με μια νίκη του Σατανά, έστω Προσωρινή
Slider

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Βρισκόμαστε Αντιμέτωποι με μια νίκη του Σατανά, έστω Προσωρινή

by admin
16 ώρες ago
Γιατί ο Aμερικανικός Στρατός Kαταρρέει
Slider

Γιατί ο Aμερικανικός Στρατός Kαταρρέει

by admin
16 ώρες ago
Next Post
Τι βομβάρδισε ο Αρχηγός με τα F-16 Block 52+ των Αλεπούδων της 340Μ & τι έβαλαν στο Στόχαστρο;

Τι βομβάρδισε ο Αρχηγός με τα F-16 Block 52+ των Αλεπούδων της 340Μ & τι έβαλαν στο Στόχαστρο;

Τύχη βουνό για ερασιτέχνη αστρονόμο: Φωτογράφισε το αρχικό φως έκρηξης σούπερ-νόβα (βίντεο)

Τύχη βουνό για ερασιτέχνη αστρονόμο: Φωτογράφισε το αρχικό φως έκρηξης σούπερ-νόβα (βίντεο)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr