• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελάχιστη η πρόοδος στους ελέγχους για την λίστα Λαγκάρντ – Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

12 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

– Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής καταθέτει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ
– 266 εντολές ελέγχου για τα 1.700 πρόσωπα που είναι στην λίστα Λαγκάρντ
– Μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ δεν έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ζημίας του ελληνικού
δημοσίου
– ‘Ισως και μέσα στο μήνα αποτελέσματα
Ένα από τα σκάνδαλα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη όσο κανένα άλλο, το θέμα της λίστας Λαγκάρντ έχει βαλτώσει και δεν προχωρά όπως θα ήθελαν οι πολίτες και όπως έταξαν οι κυβερνώντες. Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου δεν μπορεί ακόμα να αποτιμηθεί, ενώ οι έλεγχοι προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Στις 266 ανέρχονται οι εντολές ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Από τις 266 εντολές ελέγχου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος για 155 πρόσωπα και για κάποιους από αυτούς θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα υπάρχουν αποτελέσματα ίσως και μέσα στο μήνα.

Ο κ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε στον φόρτο εργασίας που είχε το ΣΔΟΕ το καλοκαίρι, προκειμένου να μην υπάρχει υστέρηση εσόδων από ΦΠΑ και στα σεμινάρια που ήταν αναγκαία να οργανωθούν για εξειδικευμένους ελέγχους των στελεχών του ΣΔΟΕ με δεδομένο ότι πλέον έχει αλλάξει το αντικείμενο του Σώματος (σ.σ. η αρμοδιότητα της φοροδιαφυγής έχει δοθεί πλέον στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) και από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής έχει μετακινηθεί σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και απάτης.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. συγκέντρωση στοιχείων από τις τράπεζες, δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών για τους ελέγχους κλπ) εκφράζοντας την εκτίμηση ότι εφεξής ο έλεγχος θα είναι δυνατόν να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς.

Η διαβίβαση των στοιχείων από όλες τις τράπεζες ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι και γι΄ αυτό όπως εξήγησε καθυστέρησε ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι επειδή τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ είναι πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές και άρα τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένα ώστε να μην καταπέσουν στην πορεία. Επίσης, μέχρι τώρα το ΣΔΟΕ δεν έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ζημίας του ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι από τα 1700 φυσικά πρόσωπα, τα 919 περίπου δεν εμφανίζουν χρηματικό υπόλοιπο ενώ τα 205 πρόσωπα φαίνεται, σε πρώτη φάση, από τις δηλώσεις τους και τα στοιχεία που παρείχε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, να καλύπτουν τα ποσά που εμφανίζονται στη λίστα. Το ΣΔΟΕ αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν είναι ευχερές να αναγκαστούν στην παροχή εξηγήσεων προς τον ελεγκτικό μηχανισμό σύντομα. Τα έσοδα που προσδοκά το κράτος από τους ελέγχους αυτούς δεν είναι άμεσα εισπρακτέα, διότι θα υπάρξουν και προσφυγές, είπε ο κ. Στασινόπουλος και πρόσθεσε ότι το Σώμα δουλεύει όχι τόσο για το σήμερα όσο για το αύριο.

Ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε και για τη λίστα των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, και είπε ότι και εκεί η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά έτσι και αλλιώς ο βασικός έλεγχος γίνεται από τις Δ.Ο.Υ. Για τη λίστα του Λουξεμβούργου οι λογαριασμοί είναι 17 ή 18 και ακολουθείται ελεγκτική διαδικασία όμοια με τη διαδικασία της λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα του Λιχτενστάϊν πήγε στο αρχείο από το 2011 με πράξη των ελεγκτών και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει τι τελικά θα γίνει.
Για τη λίστα με τα εμβάσματα των 54.000 φορολογουμένων που είχαν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, είπε ότι αυτό το πακέτο ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

«Είναι αδιανόητο να λέτε ότι 15 μήνες αν και έχετε κατεπείγουσα οδηγία από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ότι δεν έχετε πραγματοποιήσει ελέγχους παρά μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Αυτό δείχνει έλλειψη πολιτικής βούλησης», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «θα έπρεπε να έχει προχωρήσει ο έλεγχος εγγραφής 562 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με εταιρεία της Eurobank και του κ. Λάτση και με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου που σύμφωνα με δημοσιεύματα προαλείφεται για υπουργός Οικονομικών». Η βουλευτής εξέφρασε επίσης την έκπληξη της για το γεγονός ότι μπήκε το αρχείο η Λίστα Λιχτενσταϊν χωρίς να έχει ενημερωθεί η Βουλή.

Η ακρόαση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ συνεχίζεται.
newsit.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
8 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
1 ημέρα ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
1 ημέρα ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Mάθετε μέσω taxisnet πόσα χρωστάτε για το χαράτσι και για ποια ακίνητα

Mάθετε μέσω taxisnet πόσα χρωστάτε για το χαράτσι και για ποια ακίνητα

Τι είπε στην απολογία του ο Κοντομηνάς

Τι είπε στην απολογία του ο Κοντομηνάς

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr