ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ελληνική τράπεζα κάνει την αρχή φέρνοντας «Νέα Εποχή» σε όλον τον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 10 Ιαν 2018 - 21:14
Loading...

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Τράπεζα Κύπρου, πρώτη στον κόσμο, θα εκδώσει ανέπαφη κάρτα με βιομετρική πιστοποίηση χρήστη και συγκεκριμένα μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Από τον Ελληνισμό λοιπόν ξεκινά μια νέα «πατέντα» στον δρόμο της Νέας Εποχής σε ό,τι αφορά τις πληρωμές με βιομετρικά στοιχεία και, γιατί όχι, εμφυτευμένα βιοτσίπ.

Εδώ να τονίσουμε πως επικροτούμε την όποια πρόοδο στην τεχνολογία, αρκεί η χρήση της να γίνεται προς όφελος των ανθρώπων και όχι για τον έλεγχο της καθημερινότητας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Κύπρο:

Οι κάτοχοι της κάρτας, αντί για εισαγωγή του γνωστού PIN για τις μεγάλες συναλλαγές, θα μπορούν να ακουμπούν το δάχτυλό τους στον ειδικό αισθητήρα της κάρτας και να πιστοποιούν την συναλλαγή.

Κατά την έκδοση της τα δαχτυλικά αποτυπώματα του χρήστη θα περνάνε μέσα στην κάρτα και κάθε φορά θα γίνεται η απαραίτητη σύγκριση για την πιστοποίηση.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι κάτοχοι της κάρτας θα πρέπει να μεταβούν στα καταστήματα της τράπεζας για να περαστούν τα δαχτυλικά αποτυπώματα στην κάρτα!

Η βιομετρική ανέπαφη κάρτα προέρχεται από την Gemalto και το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν χρειάζεται ενσωματωμένη μπαταρία για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, μια και τροφοδοτείται με ρεύμα από τo POS, και φυσικά είναι συμβατή με όλα τα POS ανέπαφων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα αυτή τη στιγμή.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Mobile World Congress 2016 και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην αγορά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε βίντεο:

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter