• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε γιατί οι ΗΠΑ δημιουργούν μια αρνητική εικόνα της Ρωσίας στα Βαλκάνια

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

© RIA Novosti / Ilya Pitalev Σκόπια, ΠΓΔΜ. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 5 Ιουνίου – RIA Novosti. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα της Ρωσίας στα Βαλκάνια για να ενισχύσουν την θέση τους στην  περιοχή, λέει ο ανώτερος ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών του RAS Πγιόρτ Ισκεντέροφ.

Η χορηγία γίνεται  από τα Αμερικανικά κρατικά κονδύλια, του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και το κέντρο για την έρευνα του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς (OCCRP) του δισεκατομμυριούχου κ. George Soros  που δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο υποστηρίζεται ότι το προσωπικό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, διπλωμάτες και εκπρόσωποι άλλων οργανισμών δήθεν προσπάθησαν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ, διανέμοντας «πληροφορίες και παραπληροφόρηση» για  τα ρωσικά συμφέροντα. Ο οργανισμός  κατέληξε σε τέτοια συμπεράσματα, βασισμένα σε ορισμένα σε  “έγγραφα”, ένα μέρος από τα  οποία  ονομάζει την έκθεση του υπαλλήλου της μακεδονικής αντικατασκοπείας .
Αντίγραφα των εγγράφων, είναι δύο αποσπασματικά  κομμάτια που απεικονίζουν ότι  το άρθρο δεν έχουν ορατά σημάδια που ανήκουν στις υπηρεσίες πληροφοριών της πΓΔΜ  με την εξαίρεση του ότι είναι γραμμένο στη μακεδονική γλώσσα.

«Οι ρίζες του σκανδάλου δεν βρίσκονται εντός της εξουσίας του κυβερνώντος συνασπισμού της πΓΔΜ, του  προέδρου  της ΠΓΔΜ και της Μακεδονικής  αντιπολίτευσης που  είναι απασχολημένοι, ιδιαίτερα  με τα εσωτερικά τους  προβλήματα.», – είπε  ο εμπειρογνώμονας στο  RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σίγουρα, κανείς στη Μακεδονία δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ρωσία μπορεί να παρεμβαίνει στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις, ειδικά καθώς τα τελευταία χρόνια της σχέσης Ρωσίας και Μακεδονίας δεν αναπτύχθηκαν πραγματικά ενεργά λόγω εσωτερικής πολιτικής αστάθειας στη χώρα αυτή». Διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη να κερδίσει  ένα συγκεκριμένο ποσοστό σε αυτή ή την άλλη  πολιτική δύναμη, καθώς και ο κυβερνών συνασπισμός, και η αντιπολίτευση, κατ ‘αρχήν, έχουν  παρόμοιες θέσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

“Το πρόβλημα είναι ότι τώρα η ιδέα της παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές και στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις ταιριάζει πολύ καλά στην   γενική δυτική τάση: πρώτα από όλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα συγκεκριμένο τμήμα του  Αμερικανικού κατεστημένου  πρέπει να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα της  Ρωσίας για να ενισχύσουν την δική τους θέση  στα Βαλκάνια “- θεωρεί ο  Iskenderov.

Σημείωσε ότι “τους τελευταίους μήνες στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανόμενων και των  αξιοσέβαστων , εμφανίζονται αναλυτικά άρθρα στα οποία διευκρινίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδυνάμωσε το ενδιαφέρον της  για τα Βαλκάνια, στην πραγματικότητα οι Βαλκανικές χώρες αρνούνται την προοπτική  της ένταξης στην ΕΕ και ως εκ τούτου  τα Βαλκάνια όπως φαίνεται κινούνται στην επιρροή της Ρωσίας”

Σε αυτό το πλαίσιο, η έρευνα και οι δημοσιεύσεις  αυτού του είδους έχουν σχεδιαστεί για να αντιστρέψουν  αυτή την κατάσταση, να προσελκύσουν  την προσοχή του δυτικού κοινού σε αυτό το πρόβλημα, στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι αρκετά σκηνοθετημένο, έτσι, για να προσπαθήσουν να μην τοποθετήσουν  οι σχετικές πολιτικές και οικονομικές δομές της ΕΕ τα λεφτά τους ή κάποια  άλλα έργα που αφορούν την περιοχή των Βαλκανίων”, — είπε ο εμπειρογνώμονας.

Διευκρίνισε ότι “η Ρωσία απεικονίζεται ως ο εχθρός των  βαλκανικών λαών”. “Δεν αφορά μόνο τη ΠΓΔΜ, αλλά και για το Μαυροβούνιο, ακόμη και  τη Σερβία, στη βάση του οποίου  η ΕΕ διεξάγει συγκεκριμένες συμφωνίες με τις χώρες των Βαλκανίων προς το συμφέρον  της  και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τις  στρατιωτικές πολιτικές θέσεις τους Όπως συμβαίνει τώρα στο Μαυροβούνιο “- συμπέρανε ο Iskenderov.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 43 Ημέρες Μέχρι την Κατάρρευση: Το Ενεργειακό Σοκ που Θα Ξυπνήσει τον Πλανήτη – Και η Ελλάδα στο Μάτι του Κυκλώνα

by admin
5 ώρες ago
Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε – Οι Βρετανοί πρόβαραν επιδρομή χάους στην Αγ. Πετρούπολη με χιλιάδες drones – Ρωσικό μένος: Στάχτη το Λονδίνο

by admin
5 ώρες ago
Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων
Slider

Ο Πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν Κλιμακώνεται Επικίνδυνα – Οι Χούθοι μπαίνουν στο Πόλεμο μέχρι Εσχάτων

by admin
5 ώρες ago
Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
Slider

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
7 ώρες ago
Next Post
“ΜΙΛΗΣΕ” ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ – Τον έριξαν, ο Σαμαράς, η Siemens, η Intracom και o OTE – Πανικός για όσα θα πει ο Σέκερης

"ΜΙΛΗΣΕ" ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Τον έριξαν, ο Σαμαράς, η Siemens, η Intracom και o OTE - Πανικός για όσα θα πει ο Σέκερης

Σκόπια- Πανεπιστημιακός:  Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος δεν είναι εθνικά μας σύμβολα- να κατεδαφισθούν!

Σκόπια- Πανεπιστημιακός: Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος δεν είναι εθνικά μας σύμβολα- να κατεδαφισθούν!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr