• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα βήμα πριν τη Δραχμή ….

11 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα όταν υποσχέθηκε ότι θα βρει λύση με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Η αριστερή πτέρυγα του κόμματος είναι η μόνη που είπε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Διαφωνούμε με αυτά που λένε. Αλλά δεν είναι ψεύτες!

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την επιστροφή της στη δραχμή. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο του ρεαλισμού. Όχι μόνο διότι πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού με ένα άλλο πρόγραμμα, αλλά κι επειδή δεν θα τον αφήσει η αριστερή πλατφόρμα. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει ένα τρίτο μνημόνιο. Κι έχει την πολιτική δύναμη για να επιβάλλει την γραμμή του.

Όσοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να συμφωνήσει με την Ευρώπη και να φέρει στην Βουλή προς ψήφιση όλα εκείνα που ζητούνε οι ξένοι, δεν έχει υπολογίσει σωστά τις εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνόντος κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να θέλει, αλλά δεν μπορεί!

Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι η μόνη που έχει πολιτική άποψη για το ποιά θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα. Οι άνθρωποι πιστεύουν στην δραχμή και δεν το κρύβουν. Όπως δεν έκρυψαν και την δύσκολη διαδρομή που συνεπάγεται αυτός ο δρόμος. Ο κ. Λαπαβίτσας μίλησε πριν λίγες μέρες ακόμη και για τα δελτία. Αυτή είναι η αλήθεια: Η έξοδος από το ευρώ και η αναγκαστική υιοθέτηση εθνικού νομίσματος θα φέρει δελτία στα καύσιμα και στα τρόφιμα, μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Ο κ. Λαφαζάνης πιστεύει ότι αυτή είναι μία πορεία σε όφελος της χώρας. Εδώ διαφωνούμε.

Η δραχμή θα φέρει πτώχεια και θα ωφελήσει οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει σε αυτό το σενάριο. Η δραχμή θα φέρει την χώρα σε κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Βενεζουέλας, με την διαφορά ότι η Ελλάδα δεν έχει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους οπαδούς της αριστερής πλατφόρμας. Στον ελληνικό λαό δεν ήταν και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Αυτό που γίνεται σιγά – σιγά ξεκάθαρο είναι ότι δεν ήταν η αριστερή πλατφόρμα μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ένα εργαλείο για την αριστερή πλατφόρμα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μπορούσε να είναι σήμερα ο ηγέτης του ΚΚΕ. Ο ίδιος δεν το θέλησε. Ακολούθησε έναν άλλο δρόμο και σήμερα είναι έτοιμος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Να κάνει την Ελλάδα μία σοσιαλιστική δημοκρατία. Αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει μέσα από το ΚΚΕ, λόγω των δομών του κόμματος. Έπειτα από χρόνια, λοιπόν, ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος.

Μέσω του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον κοντά στην πηγή. Χωρίς τον Αλέξη πλέον μπορεί. Ο Αλέξης χωρίς αυτόν δεν θα κρατηθεί στην εξουσία. Ο νόμος της εντροπίας φέρνει τα πράγματα προς το μέρος του. Δεν έχει λόγο να βιάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού για να βγάλει την χώρα από το ευρώ. Ούτε για να την δέσει στο άρμα του Πούτιν. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όμως, δεν είπε ψέματα. Δεν έκρυψε τις προθέσεις του. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταρρεύσει θα είναι ο ηγέτης της αριστεράς. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει, θα έχουν πέσει εκείνοι που είπαν ψέματα. Όχι ο Λαφαζάνης.

Ο Λαφαζάνης και ο Λαπαβίτσας λένε την αλήθεια. Όχι γιατί πιστεύουν ότι είναι σήμερα εφικτό να σηκώσει η Ελλάδα την σημαία του σοσιαλισμού. Αν συμβεί από ατύχημα, έχει καλώς. Αλλά λογικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Ο Λαφαζάνης λέει την αλήθεια διότι δεν έχει να φοβηθεί από αυτή. Κι όσο την εκθέτει στα μάτια του ελληνικού λαού, τόσο και κερδίζει σε απήχηση στις μάζες. Μόνος του δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο, όπως δεν τα κατάφερε και ο κ. Αλαβάνος. Μαζί με τον Αλέξη τα κατάφερε. Ήταν όμως πιο έξυπνος από τον κ. Αλαβάνο. Δεν συμπεριφέρθηκε ως “πατέρας” στον Αλέξη, αλλά ως συνέταιρος στην εξουσία. Ότι οι συνεταιρισμοί δεν είναι αιώνιοι είναι κάτι που ο κ. Λαφαζάνης το γνωρίζει. Ο κ. Τσίπρας ίσως χρειαστεί να το μάθει…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (20/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (20/6/2026)

by admin
9 ώρες ago
Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης
Slider

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Ο ψηφιακά αφηνιασμένος Κυρ. Μητσοτάκης

by admin
11 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: Ιδού οι στοχευμένες κατανομές και διανομές των παρτίδων εμβολίων!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: Ιδού οι στοχευμένες κατανομές και διανομές των παρτίδων εμβολίων!

by admin
12 ώρες ago
Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ…ΑΝΤΙΔΩΡΑ

by admin
19 ώρες ago
Next Post
DER SPIEGEL …  Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Ελλάδα, εάν υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του Grexit στην ΕΕ

DER SPIEGEL ... Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Ελλάδα, εάν υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του Grexit στην ΕΕ

Παρέμβαση στο ειρηνοδικείο Λαϊκή στάση πληρωμών 18/03/2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση στο ειρηνοδικείο Λαϊκή στάση πληρωμών 18/03/2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr