ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ενέδρα θανάτου στην καρδιά του Αιγαίου: Φορτηγό πλοίο εμβόλισε ρωσικό αποβατικό στο Στενό Καρπάθου!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 10 Ιαν 2018 - 19:43
Loading...

Του Βασίλη Καπούλα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έξω από τη Ρόδο, το πλοίο «Orka-2»  με σημαία Σιέρρα Λεόνε εμβόλισε το ρωσικό αποβατικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Yamal» 156 κλάσης Ropucha έμφορτο με Ρώσους πεζοναύτες και πολεμικό υλικό.

Aν και το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκμεβρίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε τώρα όλο το περιστατικό άγνωστο για ποιους λόγους.

Kανείς δεν τραυματίστηκε και τα δύο πλοία συνέχισαν κανονικά την πορεία τους είπε ο εκπρόσωπος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Viacheslav Trukhachev.

«Στις 30 Δεκεμβρίου, στις 7 a.m. καθώς το πολεμικό μας πλοίο περνούσε το Στενό Καρπάθου 9-10 μίλια έξω από το νησί της Ρόδου, το Orka 2 με σημαία Σιέρρα Λεόνε που κουβαλούσε φορτίο από Αίγυπτο προς Τουρκία συγκρούστηκε με το αποβατικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσα «Yamal» στο Αιγαίο με πορεία από Μεσόγειο προς Σεβαστούπολη» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης Διοικητής Vyacheslav Trukhachev

«Η σύγκρουση οφείλεται αποκλειστικά στο πλοίο «Orka 2″ το οποίο παραβίασε τους Διεθνείς Κανόνες Αποτροπής συγκρούσεων στη Θάλασσα  (COLREG-72)»

Ο Ρώσος Διοικητής συνεχίσε οργισμένος να αναφέρει ότι

«Το πλοίο «Οrka 2″ ακολουθούσε μια παράλληλη πορεία όταν ξαφνικά άλλαξε εντελώς πορεία προς τα δεξιά γεγονός που προκάλεσε τη σύγκρουση με το ρωσικό αποβατικό μας».

Tέλος, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε διαμαρτυρία για το ναυτικό περιστατικό στις αρμόδιες αρχές περιγράφοντας όλες τις συνθήκες της σύγκρουσης ενώ ζήτησε να αναληφθούν όλες οι απαιτούμενες δράσεις για να καλυφθεί η ζημιά από τον υπαίτιο.

Αυτή είναι η φωτογραφία του Yamal μετά τη σύγκρουση

Ενέδρα θανάτου στην καρδιά του Αιγαίου: Φορτηγό πλοίο εμβόλισε ρωσικό αποβατικό στο Στενό Καρπάθου! - Εικόνα0

Ενέδρα θανάτου στην καρδιά του Αιγαίου: Φορτηγό πλοίο εμβόλισε ρωσικό αποβατικό στο Στενό Καρπάθου! - Εικόνα1

Ενέδρα θανάτου στην καρδιά του Αιγαίου: Φορτηγό πλοίο εμβόλισε ρωσικό αποβατικό στο Στενό Καρπάθου! - Εικόνα2

Πρόκειται για πολύ περίεργο περιστατικό – οι Ρώσοι ρίχνουν όλο το φταίξιμο στον καπετάνιο του «Οrka 2» – με το πλοίο το οποίο ανήκε στην νεοσύστατη δύναμη Μεσογείου.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Φορτηγό πλοίο με σημαία Σιέρρα Λεόνε έπεσε επάνω σε «ρωσικό πολεμικό πλοίο» στο βόρειο Αιγαίο και ενώ αυτό έπλεε με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο, ανήκει στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ελαφρές ζημιές και έχει επιστρέψει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.

Το πλοίο ανήκε στην δύναμη του ρωσικού Στόλου Μεσογείου.

Το ρωσικό πλοίο έπλεε από τη Μεσόγειο προς την Σεβαστούπολη, βασικό λιμάνι της Κριμαίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter