• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ» Πιέσεις σε Σαμαρά να δώσει το χρίσμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στον Σημίτη

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Την άνοιξη του 1995, ενόψει της λήξης της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναμενόταν η νέα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να εκλέξει Πρόεδρο και να
αποφύγει τις εκλογές διατηρώντας την κυβέρνησή του, ο Ανδρέας Παπανδρέου χρειαζόταν τουλάχιστον 180 ψήφους από τις 300 της Βουλής.

Ο τότε πρωθυπουργός ήρθε τελικά σε συμφωνία με την Πολιτική Άνοιξη με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστής Στεφανόπουλος, στηριζόμενος με τον συνδυασμό των ψήφων του ΠΑΣΟΚ και της Πολιτικής Άνοιξης, όπως και έγινε.

Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, και τον τότε πρόεδρο της Μιλτιάδη Έβερτ, η οποία ήθελε να διεξαχθούν εκλογές με σκοπό την εκμετάλλευση της ραγδαίας πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ώστε να κερδίσει τις εκλογές.

Ο Μ. Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις κατά του Σαμαρά μετά την εκλογή Στεφανόπουλου… Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα, υποστήριζε ο Μαρξ.

Ήδη στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια αν και το 2015 είναι ακόμα μακριά…

Μάλιστα εκλεκτό μέλος των εκσυγχρονιστών συνομιλώντας με οικονομικούς παράγοντες, υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Σαμαρά και Σημίτη για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει, ότι αν δεν έβαζε πλάτη ο Σημίτης στις εκλογές του Ιουνίου, τότε ο Τσίπρας θα ήταν σίγουρος νικητής των εκλογών. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι καταλυτική ήταν η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και για την αποκατάσταση στις σχέσεις του Σαμαρά με την κ. Μερκέλ.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, υπάρχει εκνευρισμός στο Σημιτικό στρατόπεδο, γιατί ο πρωθυπουργός καθυστερεί τον ανασχηματισμό, ενώ κάνει δεύτερες σκέψεις και για το μέλλον του Γιάννη Στουρνάρα.

Έτσι εξηγούνται και οι τελευταίες παρεμβάσεις εκσυγχρονιστών που δεν είναι απόλυτα υποστηρικτικές στον Αντώνη Σαμαρά, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Ένα επίλεκτο μέλος αυτού του κύκλου, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έδωσε το στίγμα των προθέσεων τους, να επαναπροσδιορίσουν δηλαδή τη θέση τους στο πολιτικό σκηνικό, ενόψει επερχόμενων εξελίξεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας, όχι μόνο παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με ομιλητή τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ, αλλά απηύθυνε ερώτηση για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την απουσίας αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Ελλάδα, με σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση.

Το «σύστημα Σημίτη», το οποίο εκπροσωπείται από τον Λουκά Παπαδήμο και μάλιστα ασκούνται πιέσεις για επιστροφή του σε ρόλο κλειδί στην κυβέρνηση.

«Ο Σαμαράς μας χρωστάει» λένε οι εκσυγχρονιστές, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο και εντός της Δημοκρατικής Αριστεράς, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση που οδηγούσε σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο τα ΜΜΕ που λάτρεψαν τον κ. Σημίτη, υποστηρίζουν τον τυφλά τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως έχουν διαμηνύσει, λοιπόν, ήρθε η ώρα και για τον Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει τις δικές του υποσχέσεις.

Σε πρώτη φάση με τον ανασχηματισμό και σε δεύτερη φάση με τη δρομολόγηση της διαδοχής του Κάρολου Παπούλια από τον Κώστα Σημίτη. Δεν είναι τυχαία και κάποια σχόλια που πέρασαν στα ψηλά, περί ενόχλησης του Μεγάρου Μαξίμου από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ταξιδεύει, συχνά, στο εξωτερικό για να προωθήσει το καλό κλίμα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση προς προσέλκυση επενδυτών.

newpost
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΒΟΜΒΕΣ Σαλμά για Novartis, Γεωργιάδη και «υπόθαλψη της ακρίβειας από τον Μητσοτάκη
Slider

ΒΟΜΒΕΣ Σαλμά για Novartis, Γεωργιάδη και «υπόθαλψη της ακρίβειας από τον Μητσοτάκη

by admin
4 ώρες ago
ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
1 ημέρα ago
ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

by admin
3 ημέρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
5 ημέρες ago
Next Post

Απίστευτο μήνυμα για την Ελλάδα του 2013 μέσα από την Οδύσσεια!

Αγανακτούν οι Ισπανοί, οι Τούρκοι οι Γερμανοί οι Γάλλοι, οι Άγγλοι είναι λεβέντες ... αγανακτούν οι Έλληνες είναι μ@λάκες !

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr