• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Επενδυτικά κοράκια με 3 δις αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων αγοράζοντας στεγαστικά δάνεια πάσης φύσεως!

13 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ένα άρθρο φωτιά του Γιώργου Κράλογλου στο Capital.gr για το πως ετοιμάζονται τα κοράκια μέσα από τα στεγαστικά δάνεια πάσης φύσεως να αρπάξουν τα ακίνητα των “σκοτωμένων” οικονομικά Ελλήνων πολιτών.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ

Από τα βιομηχανικά εργοστάσια και τις τουριστικές επιχειρήσεις με μεγάλες εκτάσεις, σε διακεκριμένες περιοχές, επεκτείνονται και στα στεγαστικά δάνεια ακόμη και πρώτης κατοικίας. Το «κοράκια» αγοράς χρεών που «αξιοποιούν» την αγωνία των Τραπεζών και τους «διευκολύνουν» αγοράζοντας τσουβάλια με χρέη επιχειρήσεων πέρασαν τώρα και στα στεγαστικά δάνεια πάσης φύσεως ακινήτων.

Ποιοι είναι;

Πρόκειται για τα επονομαζόμενα διεθνώς «κοράκια» προσφοράς κεφαλαίων για αγορά χρεών και κόκκινων δανείων σε τιμές όμως που θα ενδιέφεραν σήμερα μέχρι και συνταξιούχο του ΟΓΑ και του ΤΕΒΕ.

Δεν υπάρχει η παραμικρή υπερβολή.

Τα κεφάλαια (πέραν εκείνων για την εξαγορά χρεών βιομηχανιών, τουριστικών επιχειρήσεων και κατασκευαστικών Εταιριών) που (όπως ακούγεται στην αγορά) είναι έτοιμα να διατεθούν για στεγαστικά δάνεια φθάνουν και τα 3 δισ. ευρώ (σε πρώτο γύρο) ενώ οι προσφορές που έχουν περάσει σε πρώτη φάση διερεύνησης από τα «φίλτρα» Τραπεζών ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα μισά μπορούν να χαρακτηρίζονται ήδη και ως συμφωνίες.

Οι περιφερόμενοι κεφαλαιούχοι είναι επισήμως γνωστοί ως επιχειρηματικοί Όμιλοι (αγνώστου όμως πραγματικής μετοχικής σύνθεσης) που περιφέρονται σε όλες τις χώρες (ιδίως σε αυτές με χρέη μέχρι τον λαιμό όπως η δική μας) και αγοράζουν σε τιμές φανταστικής ευκαιρίας χρέη και ανεξόφλητα δάνεια τα οποία αγγίζουν ή και βρίσκονται στην περιοχή του κόκκινου.

Στην Ελλάδα η παρουσία τους (διακριτική έως το 2008) έγινε μέχρι και αδιάκριτη από το 2009 όταν τα επιφανή δικηγορικά γραφεία, που τους εκπροσωπούν ελληνικά και ξένα (με έντονο αμερικάνικο και αραβικό άρωμα) έφθασαν στο σημείο να τηλεφωνούν απ ευθείας και στους επιχειρηματίες που είχαν σκοπεύσει και να τους προϊδέαζαν ότι… ενόψει συζητήσεων με την Τράπεζά τους για τα χρέη τους μήπως είχαν ενδιαφέρον να συζητήσουν πρώτα μαζί τους για σχετική συμφωνία ώστε να αποφύγουν τον δύσβατο δρόμο της εξαγοράς μέσω Τραπέζης…

Το 2010-2012 υπήρξαν αρκετές θετικές ανταποκρίσεις από συγκεκριμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις (προϊόντων οικοδομής και ενδιαμέσων υλών και υλικών) και η «δουλειά» έκλεισε πριν να δώσει τις «ευλογίες» της, για τις υποθήκες, η Τράπεζα.

Η στήλη έχει ήδη σημειώσει το φαινόμενο κάνοντας και την επισήμανση ότι το «μάτι» της έχει δει ορισμένες από τις συγκεκριμένες αυτές βιομηχανικές επιχειρήσεις να μεταναστεύουν ,στην συνέχεια, σε γειτονικές χώρες και να αγοράζουν εκτάσεις στις οποίες εγκατέστησαν βιομηχανοστάσια παραγωγής προϊόντων που σταμάτησαν να παράγουν στην Ελλάδα.

Οι εγκαταστάσεις παραμένουν εκτός Ελλάδος και τα προϊόντα παραγωγής τους εισάγονται στον τόπο μας… Οι δε απολύσεις από τις ανακατατάξεις αυτές υπολογίζονται στις 2-3000 περίπου.

Επανέρχομαι όμως και σήμερα στο θέμα για τέσσερις σημαντικότατους (κατά την γνώμη μου) λόγους.

Πρώτον γιατί το ενδιαφέρον των «επενδυτών» αυτών για τα στεγαστικά δάνεια ασφαλώς και δεν είναι παίξε γέλασε…

Οι τιμές προσφοράς που προβληματίζουν (σε πρώτη φάση) τις Τράπεζες είναι μεν εξευτελιστικές αλλά η έκταση του ενδιαφέροντος είναι τόσο μεγάλη που κάνει κάπως να «στέκονται» και οι τιμές.

Δεύτερον γιατί το άνοιγμα του «κυνηγιού κεφαλών» δανείων και δανειοληπτών για αγορά κατοικιών ή αγορά και ανοικοδόμηση και εξοχικών ιδίως σε μεγάλες εκτάσεις (δάνεια του 2000-2009) είναι με υπολογισμό και σχεδιασμό που φωτογραφίζει και την τσιφλικοποίηση της Ελλάδας.

Τρίτον γιατί μαζί με το φαινόμενο αυτό πρέπει να λογαριαστούν και οι «άτακτες» πωλήσεις κατοικιών για εξόφληση χρεών, για λόγους υγείας αλλά ακόμη και για βιοποριστικούς.

Τέταρτον ότι κοντοζυγώνουν από την μια μεριά οι πλειστηριασμοί Τραπεζών αλλά και του Δημοσίου ενώ τρέχει προς ρύθμιση η τακτική της εισφοράς ακινήτων προς το Δημόσιο για την τακτοποίηση χρεών. Εάν μάλιστα η πιθανή αυτή ρύθμιση δεν ορίζει ως τίμημα τις αντικειμενικές αξίες ,με διακανονισμό της διαφοράς που θα προκύπτει , (πράγμα που σημαίνει σκότωμα του ακινήτου και τους ιδιοκτήτη του) αντιλαμβάνεται κανείς που και πως θα κατρακυλήσουν οι τιμές όσων ακινήτων παραμένουν ακόμη στα μεσιτικά γραφεία για κανονική πώληση.

Είναι όμως τόσο τραγικό το φαινόμενο της παρουσίας αγοραστών χρεών και στεγαστικών δανείων από τις Τράπεζες; Άλλωστε μπορεί να αγοραστούν τα χρέη με μοναδικό σκοπό να εξοφληθούν…

Σε άλλους καιρούς θα το λογαριάζαμε ως απλή επιχειρηματική και επενδυτική διαδικασία μέσα σε μια ελεύθερη οικονομία.

Σήμερα όμως όπου το παιχνίδι ακόμη και με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είναι στην πολιτική σκακιέρα και στο γήπεδο του πινγκ-πονγκ κυβέρνησης και Τραπεζών η παρουσία «κορακιών» και στα στεγαστικά δάνεια παραπέμπει σε άλλες σκέψεις. Και οι κοντινότερες από αυτές, που συνδυάζονται και με τις υποχρεώσεις της χώρας για εκποίηση κρατικής περιουσίας, σχηματοποιούν την εικόνα μιας Ελλάδα που πωλείται σε τιμές ευκαιρίας σε «επενδυτές» μαζικών αγορών. Αυτούς δηλαδή που εμείς του ξέρουμε, από την ιστορία μας, ως τσιφλικάδες.

[email protected]

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!
Slider

Στρατιωτικός όρκος στο Δωδεκάθεο: Η ειδωλολατρία βάφτηκε «χακί» και ζητά… θεσμική αναγνώριση!

by admin
2 ημέρες ago
Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;
Slider

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα;

by admin
3 ημέρες ago
Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;
ΕΛΛΑΔΑ

Κόνιτσα: 4 αδέρφια νεκρά σε κοντέινερ – Μερικά τετραγωνικά ανθρωπιάς δεν περίσσεψαν σε κανέναν;

by admin
4 ημέρες ago
700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς
Slider

700.000 Έλληνες θα χάσουν τα αυτοκίνητά τους την επόμενη 5ετία λόγω «νέων κανονισμών περιβάλλοντος» Εξοντώνουν τους φτωχούς

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
«Είμαι έτοιμος ακόμη και για φυλακή»

«Είμαι έτοιμος ακόμη και για φυλακή»

Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ!

Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr