ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επιχείρηση «καθαρά χέρια»

ΕΛΛΑΔΑ. - 3 Ιαν 2013 - 9:28
Loading...

Μπορεί όλα τα φώτα να έχουν πέσει πάνω στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και στην εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά η VIP παραβατικότητα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς, η διαφθορά μέσα στην κοινωνία είναι ακόμη μεγαλύτερη, μια
και η ατιμωρησία των «επωνύμων και ανωνύμων» καλά κρατεί σε κάθε επίπεδο εδώ και χρόνια.

Το ερώτημα όμως που επανέρχεται με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη για τους επτά αστυνομικούς που ήταν μπλεγμένοι στο πολυμελές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών είναι το «ποιος θα μας φυλάξει από τους… φύλακες». Διότι τα όσα αποκαλύπτονται προκαλούν σοκ και δέος για τα όσα συνέβαιναν σε αυτήν την ιστορία και δείχνουν πόσο έχει προχωρήσει η διάβρωση ανθρώπων που έχουν κληθεί να υπηρετούν τον νόμο και να προστατεύουν την κοινωνία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα διακίνησε τουλάχιστον 400 κιλά χασίς, 20 κιλά ηρωίνη και ένα κιλό κοκαΐνη, ενώ οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι ενοχοποιούσαν τρίτα πρόσωπα σε υποθέσεις ναρκωτικών και παρέδιδαν στη σπείρα προς εκμετάλλευση ναρκωτικά που είχαν κατασχεθεί.

Οταν ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου και οι άλλοι δύο αρχιφύλακες (εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στο Τμήμα Ασφάλειας Αγρινίου) φέρονται ως πρωταγωνιστές της συμμορίας, τότε τι να πει κανείς! Το παράπτωμά τους δεν είναι ότι ήθελαν απλώς να πλουτίσουν την ώρα που χιλιάδες έντιμοι συνάδελφοί τους τα βγάζουν πέρα με λίγα ευρώ, πιστοί στον όρκο τους, αλλά ότι επέλεξαν να μπουν σε ένα κύκλωμα που σκορπίζει τον λευκό θάνατο κυρίως σε νέους ανθρώπους. Στα παιδιά μας, που αυτήν την περίοδο ψάχνουν διέξοδο από τη μεγάλη κρίση που χτυπά τα ίδια και τις οικογένειές τους. Η σύλληψη και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι το λιγότερο. Το φως όμως πρέπει να πέσει δυνατό σε όλες τις υποθέσεις επίσημης διαφθοράς, που δεν είναι και λίγες. Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» πρέπει να είναι καθημερινή και παντού.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter