• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Επιστολή της ομογένειας για το Σκοπιανό: Όποιος πολιτικός συνυπογράψει για τον όρο «Μακεδονία» θα αντιμετωπίσει την οργή μας!

9 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου είναι αποφασισμένοι να περάσουν οι Ελληνες της ομογένειας προκειμένου να μην γίνει αποδεκτή τελικά μια σύνθετη ονομασία για τα γειτονικά Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Οι ομογενείς της Αμερικής στέλνουν επιστολή – ψήφισμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και επιδιώκουν συνάντηση μαζί του για να του γνωστοποιήσουν τις θέσεις και τις… προθέσεις τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Σε επιστολή τους, οι Έλληνες της ομογένειας, μέλη ενώσεων και σωματείων που δραστηριοποιούνται από τη μία ως την άλλη άκρη της Αμερικής, αναφέρουν: «Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Ντόναλντ Τραμπ, με τις θέσεις και τη στάση της οργανωμένης Ομογένειας για το ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του».

Δεν μένουν όμως εκεί! Αποφάσισαν ομόφωνα πως από εδώ και στο εξής όλες οι εθνικές παρελάσεις για την επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας να είναι αφιερωμένες στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.

Στην επιστολή – ψήφισμά τους οι 24 ενώσεις ομογενών της Αμερικής, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ξεκαθαρίζουν ότι όποιος πολιτικός ψηφίσει υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» θα αντιμετωπίσει την οργή τους.

«Οποιοσδήποτε πολιτικός συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει τη χρήση του όρου Μακεδονία, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της οργανωμένης Ομογένειας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούν τους περίπου 1.500.000 Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ.

Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του Κοινοβουλίου οι ομογενείς σημειώνουν: «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα “Μακεδονία” ή παράγωγο της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας».

Ζητούν, μάλιστα, από τον κ. Παυλόπουλο να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αλλά και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα.

«Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρία του αείμνηστου Κ. Καραμανλή», υποστηρίζουν.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή – ψήφισμα της Ομογένειας:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM, ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, υπό την πίεση του Διεθνή Παράγοντα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της Σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας.

Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.

Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Με το παρών ψήφισμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ομογένεια, με έντονη την εθνική συνείδηση και ανησυχία για τις εξελίξεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

Οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θαβρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και την ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια.

Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το Ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.

Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με τις θέσεις και την στάση της Οργανωμένης Ομογένειας για το Ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του.

Επιπροσθέτως, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Ομοσπονδιών που διοργανώνουν τις Εθνικές Παρελάσεις στις ΗΠΑ, οι Παρελάσεις για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Ζήτημα της Μακεδονίας.

Οι υπογεγραμμένοι τονίζουν την στήριξη τους προς την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομογένεια σέβεται την ιστορία της πατρίδας, Ενωμένη και Αποφασισμένη για κοινή πορεία.

Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον Ίωνα Δραγούμη: ‘Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει’».

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει
Slider

«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει

by admin
53 λεπτά ago
«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ
ΕΘΝΙΚΑ

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

by admin
1 ημέρα ago
Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!
ΕΘΝΙΚΑ

Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!

by admin
4 ημέρες ago
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία
ΕΘΝΙΚΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ «ΗΡΘΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ «ΗΡΘΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ»

Χαβάι, Κι αν ο συναγερμός για πυραυλική επίθεση ήταν αληθινός;

Χαβάι, Κι αν ο συναγερμός για πυραυλική επίθεση ήταν αληθινός;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr