• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΛΟΙΟΣ

Επιστροφή στα γιατροσόφια και στις… βεντούζες!

13 έτη ago
in ΚΛΟΙΟΣ, ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Εγκαταλείπουν την παραδοσιακή δυτική ιατρική, κόβουν τα φάρμακα στη μέση και στρέφονται, λόγω κρίσης, σε εναλλακτικές μεθόδους ιατροφαρμακευτικής θεραπείας. Δύο στους δέκα χρόνια πάσχοντες παραδέχονται ότι καθυστερούν να εκτελέσουν τη …

συνταγή που τους δίνει ο γιατρός, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα. Αντίστοιχα ένα 19% των πασχόντων λαμβάνουν μικρότερη από τη συνιστώμενη δόση για να εξοικονομήσουν και από τα φάρμακα ένα ποσό χρημάτων.
Εκ των ενόντων προσπαθούν οι Έλληνες πολίτες να γιατρέψουν τις πιο σοβαρές, αλλά και τις λιγότερο επικίνδυνες ασθένειες. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που, λόγω του υψηλού κόστους των επισκέψεων σε γιατρούς, καταφεύγουν στο Ίντερνετ. Ο «ιντερνετικός γιατρός» κάνει θραύση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, καθώς με ένα «κλικ» στον υπολογιστή ο ασθενής βρίσκει μία πληθώρα ιατρικών συμβουλών. 8 στους 10 χρήστες, που «σερφάρουν» στο Ίντερνετ, καταφεύγουν στις ιστοσελίδες υγείας για να… γιατρευτούν! Η βοτανολογία, η παραϊατρική, αλλά και τα παλιά, «μαγικά» γιατροσόφια της γιαγιάς κάνουν όλο και περισσότερο ισχυρή την παρουσία τους, αντικαθιστώντας με όποιο κόστος το γιατρό και το φαρμακείο.
Οι συνεχείς περικοπές στην υγεία αλλά και ο φόβος για περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα αναγκάζουν τους Έλληνες να εφεύρουν τρόπους φυσικής καταπολέμησης των ασθενειών. Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο γαριφάλου για να ανακουφίσουν τον πονόδοντο. Βεντούζες για να περάσει το κρυολόγημα και απόσταγμα ιτιάς ως υποκατάστατο της ασπιρίνης. Με τα γιατροσόφια της γιαγιάς γυρίζουμε στα προπολεμικά χρόνια, καθώς λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι πόροι που μπορούν οι πολίτες να διαθέσουν για θεραπείες και φάρμακα. Οι μητέρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον πυρετό στα παιδιά με κρύα ντους και τρίψιμο με οινόπνευμα, καταργώντας σχεδόν εξ ολοκλήρου τα αντιπυρετικά. Άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα περισσότερα φάρμακα έχουν ως βάση ουσίες και συστατικά που βρίσκονται στη φύση εν αφθονία. Άρα το να τα χρησιμοποιούν ακατέργαστα είναι και οικονομικότερο και πιο υγιεινό.

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς

Ιτιά – υποκατάστατο ασπιρίνης
Καλαμπόκι – διουρητικό
Μέντα – ισχυρό αντιπυρετικό
Βαλεριάνα – χαλαρωτικό, καταπραϋντικό για ήρεμο ύπνο
Ελαιόλαδο – ισχυρή ενυδατική δράση για τις δερματικές παθήσεις, εκζέματα
Μελισσόχορτο – καταπραϋντικό για στομαχικούς πόνους
Τζίντζερ – αντιεμετικό
Ούζο – ανακουφίζει τον πονόδοντο
Ξίδι – μειώνει την κοκκινίλα και τη φαγούρα από τσίμπημα κουνουπιού
Κρεμμύδι και αλάτι – προλαμβάνουν τη δημιουργία μώλωπα μετά από χτύπημα
Οδοντόκρεμα ή ασπράδι αβγού – καταπραϋντικό του πόνου από ελαφρύ έγκαυμα
Μεταλλικό αντικείμενο – προλαμβάνει το πρήξιμο από τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας
Βούτυρο – κατάλληλο για χτυπήματα του κεφαλιού

Βότκα – καταπολεμά τους μύκητες των ποδιών

Μαγειρική σόδα – καταπολεμά την ουρολοίμωξη

Γλυκάνισος – καταπραΰνει τους πόνους περιόδου

Ρίγανη – αντιμετωπίζει τη διάρροια και γαστρεντερολογικά προβλήματα

Χαμομήλι – καταπραΰνει τους πόνους των ματιών, τα πρηξίματα και τις επιπεφυκίτιδες

Τσουκνίδα – ρίχνει την πίεση

Χυμός από λάχανο – διώχνει τους πόνους της μέσης και του αυχένα.

Κάνει… θραύση ο «ιντερνετικός γιατρός»

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες και μελέτες, οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται αρειμανίως σχετικές ιστοσελίδες με ιατρικές συμβουλές. Το Ίντερνετ κατακλύζεται από ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν περιγραφή και ίαση για εκατοντάδες γνωστές και λιγότερο συχνές ασθένειες. Από το απλό κρυολόγημα ή την ίωση, μέχρι πληροφορίες για τις πιο περίπλοκες και σπάνιες ασθένειες διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Συνήθως οι γιατροί που γράφουν στις συγκεκριμένες σελίδες παροτρύνουν τον «επισκέπτη» να ζητήσει τη συμβουλή ειδικού ιατρού, καθώς η κάθε περίπτωση εκδήλωσης της ασθένειας διαφέρει. Παρόλα αυτά, λόγω οικονομικών δυσχερειών αρκετοί είναι οι ασθενείς που συνδυάζουν στοιχεία από το διαδίκτυο και την προσωπική τους πείρα για να κάνουν μόνοι τους τη διάγνωση. Εν τέλει «συνταγογραφούν» από μόνοι τους τα φάρμακα που πρέπει να πάρουν και εφευρίσκουν τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσουν! Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν «επισκέπτονται» επίσημες ιατρικές ιστοσελίδες αλλά προτιμούν να συνομιλούν σε blogs και forums. Εκεί «συναντούν» ιντερνετικά ασθενείς που περιγράφουν τα δικά τους συμπτώματα, καθώς και ποια φάρμακα ή θεραπεία έχουν λάβει.

Γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Συλλήβδην ο ιατρικός κόσμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τέτοιου είδους πρακτικές. Το να διαγιγνώσκει κανείς μόνος του την ασθένεια που τον έχει προσβάλει και να διαλέγει ο ίδιος τη θεραπεία που πρέπει να λάβει είναι άκρως επικίνδυνο. Είναι γνωστό ότι σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και οι ίδιοι οι γιατροί διαφωνούν για το είδος ασθένειας και για τον τρόπο θεραπείας του πάσχοντες.
Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το εάν πρέπει να ληφθεί το τάδε ή το δείνα φάρμακο. Πόσω μάλλον όταν αυτός που αποφασίζει δεν έχει ουδεμία γνώση ιατρικής! Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τα γιατροσόφια. Είναι πολύ επικίνδυνο το να επιλέγει ο ασθενής να μη λαμβάνει φάρμακα και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει μία πάθηση με τα «εργαλεία» του Μεσαίωνα.
Κάθε ασθενής και κάθε οργανισμός έχει δική του αντίδραση τόσο στην εκδήλωση της πάθησης όσο και στη θεραπεία ή στο φάρμακο. Είναι αυθαίρετο το να παίρνει ο καθένας κατά το δοκούν κάποιο χάπι ή σιρόπι, σε όποια δοσολογία επιθυμεί ή, ακόμα χειρότερα, να το αντικαθιστά με κάποιο γιατροσόφι. Μπορεί να προκαλέσει πολύ σημαντικότερες βλάβες απ’ ό,τι η ίδια η ασθένεια από την οποία πάσχει. Μόλις ένας στους τρεις γιατρούς πιστεύει ότι μπορεί να δώσει σωστές συμβουλές και να κάνει σωστή διάγνωση μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα θεωρούν ότι ορισμένα είδη ασθενειών είναι αδύνατον να διαγνωσθούν μέσω του Ίντερνετ και πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν σε επαφή με τον πάσχοντα για να δημιουργήσουν μία σωστή κλινική εικόνα.
Μόλις το 7% των ερωτηθέντων ιατρών επιθυμεί να ενημερώνει τους ασθενείς για την πορεία της υγείας τους μέσω του Ίντερνετ, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντίθετα, στην ίδια έρευνα καταδεικνύεται ότι το 67% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να μπορεί να στείλει αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων στο γιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας που τους παρακολουθεί.

Τα βότανα δεν υποκαθιστούν την Ιατρική

Στις θεραπείες μέσω βοτάνων χρησιμοποιούνται συχνά φυτά με ενεργά συστατικά που συμβάλλουν δραστικά στην καταπολέμηση γνώριμων ασθενειών. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τη βοτανοθεραπεία διαδέχθηκαν διάφορα χημικά προϊόντα. Η ιατρική κοινότητα ξέφυγε από τα βότανα και στράφηκε στη ραγδαία ανάπτυξη των φαρμακευτικών και χημικών σκευασμάτων. Αποτέλεσμα ήταν οι φαρμακοβιομηχανίες να κατακλύσουν τη δυτική αγορά και την Ιατρική. Η επιστροφή στα γιατροσόφια και τα μαντζούνια σηματοδοτεί την ανάγκη του κόσμου να επιστρέψει στη φύση. Ταυτόχρονα όμως δεν αποτελεί πάντα επιλογή αλλά και αναπόφευκτη κίνηση, λόγω έλλειψης χρημάτων. Πολλοί συνάνθρωποί μας εξαντλούν πλέον κάθε γιατροσόφι πριν επισκεφθούν το γιατρό τους. Τα γιατροσόφια, όμως, πρέπει να αποτελούν μόνο προσωρινή λύση. Όταν τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα, η ιατρική θεραπεία είναι απαραίτητη. Βασίζονται ως επί το πλείστον σε σχετικά αγνές και ακίνδυνες πρώτες ύλες. Παρόλα αυτά οι γιατροί συνιστούν προσοχή στη χρήση τους, ειδικά αν το άτομο που πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων. Σύμφωνα με γνωστούς γιατρούς παγκοσμίως, από τη στιγμή που ένα γιατροσόφι δεν βλάπτει τον ασθενή τότε αυτός δεν έχει τίποτα να χάσει με το να το δοκιμάσει. Προσοχή, όμως! Τις περισσότερες φορές το γιατροσόφι λειτουργεί απλά ως αυθυποβολή και δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το πρόβλημα. Δεν αποτελεί πανάκεια για όλες τις ασθένειες και μπορεί να παραπλανήσει τον ασθενή για το ποια πάθηση έχει. Τα γιατροσόφια δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την παραδοσιακή ιατρική επιστήμη. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, η κλασική ιατρική θεραπεία έχει πάντα την αυτονόητη προτεραιότητα.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Σεμερτζάκη – Θωμαή Βούλγαρη
tokarfi Μέσω nonews-news

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Φαινόμενο των «Τούρμπο-Καρκίνων»: Ένα Ιατρικό Προειδοποιητικό Σημάδι
ΥΓΕΙΑ

Το Φαινόμενο των «Τούρμπο-Καρκίνων»: Ένα Ιατρικό Προειδοποιητικό Σημάδι

by admin
1 ημέρα ago
Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2026. Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει καταληφθεί από τις Λεγεώνες του Καρκίνου. Τι συνέβη ξαφνικά εκεί έξω;
Slider

Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2026. Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει καταληφθεί από τις Λεγεώνες του Καρκίνου. Τι συνέβη ξαφνικά εκεί έξω;

by admin
6 ημέρες ago
Γιατί αποκρύπτεται; Η νέα ασθένεια σε ομοφυλόφιλους και η σιωπή των ΜΜΕ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Γιατί αποκρύπτεται; Η νέα ασθένεια σε ομοφυλόφιλους και η σιωπή των ΜΜΕ

by admin
1 εβδομάδα ago
Η Τυφλή Εμπιστοσύνη στους Γιατρούς είναι μια Επικίνδυνη Αυταπάτη
ΥΓΕΙΑ

Η Τυφλή Εμπιστοσύνη στους Γιατρούς είναι μια Επικίνδυνη Αυταπάτη

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Παντελής Οικονόμου: Ο αμέσως επόμενος…

Παντελής Οικονόμου: Ο αμέσως επόμενος…

Ο Σόιμπλε έρχεται οι υπάλληλοι φεύγουν…

Ο Σόιμπλε έρχεται οι υπάλληλοι φεύγουν...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr