ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Επιτέλους η οικονομική κρίση πέρασε …. ο Μαρινόπουλος και οι λοιποί μπακάληδες είναι στο πλάϊ μας!

ΕΛΛΑΔΑ. - 15 Νοέ 2012 - 18:08

Άμα ξαναγεννηθώ σε αυτή τη ρημάδα χώρα, Σου κάνω παράκληση Θεέ μου, θα ήθελα να έρθω σαν αγελάδα και να παράγω το γάλα μου αποκλειστικά και μόνο για την ΔΕΛΤΑ ή την ΟΛΥΜΠΟΣ ή για κάποια άλλη από τις λοιπές “ελληνικές” βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων …

Όταν ο έλληνας καταναλωτής αγοράζει από τον μπακάλη του το γάλα της τσαχπινογαργαλιάρας “ελληνικής” αγελάδας για 1,20 έως 1,70 € ανά λίτρο, πρέπει να ξέρει ότι μέσα στη τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα για τα “λούσα” της λεγάμενης… Ξεφάντωμα, πρώτο τραπέζι πίστα, στα μπουζούκια, προσωπικός ψυχολόγος, προσωπικός προπονητής και διαιτολόγος, παρθένες που τις κάνουν μασάζ την ώρα που παίζει για πάρτι τους η φιλαρμονική ορχήστρα του Βερολίνου και κάπου- κάπου κανά μόρτικο τσιγαριλίκι για να πέσει ο δείκτης …του στρες και όλα αυτά περιγράφουν ένα μέρος μόνο από το σέρβις που περνά και την ποιότητα ζωής μιας κοινής θνητής, ελληνικής αγελάδας. Στο Βερολίνο, στο Λονδίνο και στο Παρίσι κοστίζει το 1 λίτρο φρέσκο γάλα, τουλάχιστον της ίδιας ποιότητας, 0,79 έως 0,90 € …. τόσο κορόϊδα είναι οι ευρωπαίοι καταναλωτές!

Οι ντόπιοι και οι αλλοδαποί παραγωγοί, εισαγωγείς, χονδρέμποροι και μπακάληδες έχουν αναδειχθεί σε προαγωγούς της τσέπης του Έλληνα. Ο ψεύτης αισθάνεται πάντα την ανάγκη να διατυμπανίζει ότι λέει την αλήθεια, έτσι και ο Βερόπουλος ή ο Σκλαβενίτης που είναι στο πλάϊ μας με τις υπερφθηνές τιμές τους. Σε αναγκάζουν όλοι αυτοί οι μασκαράδες να τους πας μια βόλτα για κατούρημα στα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης για να διαπιστώσουν και αυτοί οι ίδιοι, τι αγιογδύτες είναι??? Ένα κεσεδάκι γιαούρτι της ΦΑΓΕ/τοτάλ κοστίζει 0,59 € στο Βερολίνο και τα τρία κεσεδάκια της “οικονομικής συσκευασίας” κοστίζουν στο ψυγείο του Σκλαβενίτη μόνο 2,72 € (σε προσφορά)!!! Ο Έλληνας καταναλωτής δεν έχει εχθρούς όσο οι Βερόπουλοι και οι Σκλαβενίτηδες Ελληναράδες είναι φίλοι του και πάντα στο “πλάϊ” του. Η ξανθιά σταφίδα του ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ στοιχίζει 0,69 € στο Βερολίνο και το ίδιο προϊόν στα ράφια του Βερόπουλου, μόνο 1,25 €.

Ποια Ελληνίδα νυκοκοιρά αγοράζει σήμερα το ARIEL με 72 μεζούρες για 8,99 € στην Ελλάδα??? Αυτή είναι η τιμή του σε όλη την Ευρώπη!!!

Τα σκήπτρα όμως στις φθηνές τιμές κατέχουν οι Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος και Lidl. Έχει κάποιος την εντύπωση ότι απευθύνονται σε καταναλωτές/εισοδηματίες όπως λαθρέμπορους, νταβατζήδες, μαφιόζους και εμπόρους ναρκωτικών??? Μόνο αυτοί μπορούν να πληρώσουν τις τιμές τους!!! Ο άπορος με τα 190 € μηνιαία βοήθεια από την πρόνοια, ό άνεργος και ο συνταξιούχος με τα 400.-€ μηνιαίως, όποτε και αν τα παίρνουν “αν δεν πέσει το σύστημα”, τι να πρωτοαγοράσουν από “του πουλιού το γάλα” και από αυτόν που στέκεται στην οικονομική κρίση δίπλα τους, τον Μαρινόπουλο τον Ελληναρά με την club card??? Ούτε μανταλάκια για να αμπαρώσουν το στόμα τους δεν είναι σε θέση να αγοράσουν οι παραπάνω αναφερθέντες προνομιούχοι Έλληνες από αυτές τις αλυσίδες της φθήνειας….

Αλλά der Gewinner ist “Lidl” …. ο Βασιλιάς των νικητών στις τιμές του αίσχους. Επί 15 χρόνια ξεζουμά την τσέπη του Έλληνα. Ανήκουν στο σήριαλ… “οι γερμαναράδες μας υπεραγαπούν”!!!
H Ελληνική Φέτα, στη συσκευασία των 400γραμ., κοστίζει 1,67 € στη γερμανία και μόνο 3,29 € στην Ελλάδα … πώς γίνεται αυτό ρε γερμανάκια… ανοίγετε σαμπάνιες πρίν μπουν τα προϊόντα στα ράφια σας??? Είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή η γερμανική αλυσίδα τροφίμων πουλά τα προϊόντα, με ελληνική προέλευση, στην Γερμανία κατά 60% φθηνότερα απ΄ ότι στα καταστήματά της στην Ελλάδα.

Κάνουμε πανελλήνιο έρανο και μαζεύουμε “κουβέρτες” για να τις μοιράσουμε στις ελληνικές τελωνειακές και στις λοιπές ελεγκτικές αρχές και ειδικά σε αυτές που “προστατεύουν” τον Έλληνα καταναλωτή. Θέλουμε να σκεπάζονται όταν κάνουν έργο…. κοιμώμενοι …. για να μην μας κρυώσουν!

Τα βαφτίσια και οι φθηνές τιμές είναι οι κυρίαρχοι στην αγορά της αρπαχτής! Τα γίδια Κοσσόβου, οι τουρκικές σταφίδες, τα όσπρια Αιγύπτου, οι αλβανικές προβατίνες και το γάλα της σκοπιανής αγελάδας, είναι μερικά από τα είδη που βαφτίζονται σε ντόπια προϊόντα και μάλιστα με τη “βούλα” του κράτους.

Δεν θα έμπλεκε ο Άκης με τα υποβρύχια αν ήξερε, τι κονόμα προσφέρουν στην Ελλάδα οι φθηνές τιμές στα τρόφιμα και τι κέρδος βγαίνει όταν “στέκεσαι στο πλάϊ του καταναλωτή και …υποφέρεις μαζί του”!!!

Το “μπουζούκι”, ο Έλληνας καταναλωτής, έχει καιρό να πάει στα μπουζούκια και να …. τα σπάσει. Οι καιροί αλλάζουν γρήγορα και οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν τόσο που κάποιοι θα αναλογιστούν τότε το περίφημο … “γνώση μου τωρινή να σε είχα πρώτα…”!!!

Ο κόσμος πεινά και οι εποχές της “αρπαχτής” πέρασαν ανεπιστρεπτί …! Με τίμια δουλειά, με τίμιο ανταγωνισμό και με τίμια προϊόντα θα κερδίζετε από εδώ και στο εξής τα λεφτά σας και θα “επιζήσετε” μόνο όσοι από εσας … “λεβέντες” αποφασίσετε επιτέλους να σεβαστείτε τον πελάτη σας!

Νέα Φιλική Εταιρεία

ΥΓ.: Διαθέτουμε όλες τις λίστες με τις τιμές των προϊόντων στα ράφια σας και τις αντίστοιχες που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη…. Ρωτείστε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να μάθετε ότι, όπως φάνηκε και στην μήνυσή μας κατά του Lidl για αισχροκέρδεια (22.02.2011 / βλέπε στο ιστολόγιο), …συνηθίζουμε να κάνουμε πάντα καλά τη δουλειά μας.

Οικονομική βοήθεια: Επειδή νηστικό και άρρωστο αρκούδι δεν χορεύει, χρειαζόμαστε την οικονομική βοήθεια των εχόντων Φίλων μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουμε ανάγκη ακόμη και …την “δεκάρα” των χορηγών μας…..!
Όνομα δικαιούχου: Νέα Φιλική Εταιρεία,
Τράπεζα Πειραιώς, Αρ. Λογαριασμού : 5513-058249-322
Για εμβάσματα από το εξωτερικό:
NEA FILIKI ETERIA
BANK OF PIREOS: BIC: PIRBGRAA IBAN: GR19 0172 5130 0055 1305 8249 322

Επικοινωνία: nfeteria@gmail.com / nfilikos@web.de
11742 Aθήναι/Κουκάκι, Δημητρακοπούλου 37-39
Τηλ.: 210 922 4149 και 6945 840 577
25009 Καμάρες/Ν. Ερινεός, Τ.Θ. Καμάρες

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr