ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ! REUTERS H Ελλάδα θα πληρώσει τους μισθούς με… εικονικό νόμισμα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 18 Απρ 2015 - 9:49
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Δεν έχουν τέλος τα αρνητικά δημοσιεύματα για την ελληνική οικονομία και τα σενάρια που ανακαλύπτουν ξένα μέσα ενημέρωσης προκαλώντας αναταραχή στην Αθήνα αλλά και εντείνοντας τον ασφυκτικό κλοιό που στήνουν οι δανειστές.

Ετσι, το νέο σενάριο, που έχει ξαναγραφτεί προβλέπει ποτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναλύσει ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές , τα λεγόμενα IOU, δημιουργώντας ένα δεύτερο εικονικό νόμισμα εντός της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιωματούχοι στην ΕΚΤ φέρονται να ανησυχούν καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει περίπου 1 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εντός του Μαΐου. Μολονότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αξιωματούχοι της ΕΚΤ εξετάζουν την πιθανότητα να μην τα καταφέρει. Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, συνεχίζει το πρακτορείο, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να αναλάβει δράση και πιθανότατα να περιορίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Εφιαλτικό σενάριο: H Ελλάδα θα πληρώσει τους μισθούς με... εικονικό νόμισμα

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τις πηγές αυτές, οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Αθήνα θα αναγκαστεί να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους με IOU.

“Το γεγονός είναι ότι δεν βλέπουμε πρόοδο… Για αυτό πρέπει να εξετάσουμε αυτά τα σενάρια”, είπε μια πηγή.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πάντως, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ διέψευσε το δημοσίευμα του Reuters, σημειώνοντας πως «η Κεντρική Τράπεζα δεν ασχολείται με εικασίες που αφορούν την Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης καθιστά σαφές πως δεν χρειάζεται να εξετάζονται τέτοια σενάρια, καθώς Αθήνα και Βρυξέλλες θα καταλήξουν σε συμφωνία έως τα τέλη του μήνα.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr