ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι εννέα Αμερικανικά Άμπραμς τανκς είναι στα χέρια των Ιρανικών πολιτοφυλακών

ΔΙΕΘΝΗ. - 9 Φεβ 2018 - 15:15
Loading...

© AP Photo / Khalid Mohammed Ένα Τανκ του Ιρακινού στρατού M1A1 Abrams, που αγοράστηκε από τις ΗΠΑ, κάνει ελιγμούς κατά την διάρκεια άσκησης πραγματικών πυρών έξω από την Βαγδάτη, στο Ιράκ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 
Οι Ιρανικές  παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ιράκ έχουν πάρει   εννέα M1 Άμπραμς κύρια άρματα

  μάχης , σύμφωνα με τον έλεγχο του Γενικού επιθεωρητή του Πενταγώνου σχετικά με την αποστολή του να συντρίψει το Daesh/ISIL  στο Ιράκ και την Συρία.

“Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναγνώρισε ότι κάποιος στρατιωτικός εξοπλισμός που είχε παρασχεθεί από την Αμερική για να υποστηρίξει την αποστολή, συμπεριλαμβανομένων των εννέα αρμάτων μάχης (τανκς)   M1 Abrams, έχει  πέσει στα χέρια των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται  από το Ιράν και πολέμησαν εναντίον του [Daesh] στο Ιράκ”. Η έκθεση, κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρεται.

Στο παρελθόν, ανεπιβεβαίωτες εικόνες  που δημοσιεύτηκαν  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν  ότι παραστρατιωτικές ομάδες   υπό την ομπρέλα των Λαϊκών Κινητών Δυνάμεων είχαν τα άρματα μάχης που κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ στην κατοχή τους.
Το Αμερικανικό  Υπουργείο εξωτερικών έχει ωθήσει την Ιρακινή κυβέρνηση να κάνει την επιστροφή των αρμάτων  προτεραιότητα, ανέφερε η έκθεση.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκευάζει τα άρματα μάχης, της General Dynamics, δήλωσε στην εφημερίδα  ο Al-Ghad  τον Ιανουάριο ότι θα συσκευάσει  τις τσάντες του  και θα αφήσει  τους σταθμούς συντήρησης στο Ιράκ, δεδομένου ότι η χώρα αυτή  παραβίασε  τους όρους της συμφωνίας και δάνεισε τα άρματα  στις ομάδες που υποστηρίζονται από το  Ιράν. Η σύμβαση επιτρέπει μόνο στον Ιρακινό στρατό να χρησιμοποιεί αυτά τα οχήματα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ωστόσο, δεν θα επιβεβαιώσει την δήλωση του εκπροσώπου της  General Dynamics  σχετικά με την απόσυρση των πληρωμάτων συντήρησης λόγω της παραβίασης της σύμβασης, λέγοντάς στην εφημερίδα  Κουρδιστάν 24, ” ότι το πρόγραμμα συντήρησης των  Άμπραμς  για τις Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθεί να είναι ενεργό, και δεν υπάρχει σχέδιο για την κατάργηση στο μέλλον.” Εάν η General Dynamics αρνείται να κάνει τη δουλειά, οι ΗΠΑ μπορούν πιθανόν  με   τεράστιες ποσότητες  εργολάβων  να αναλάβουν την σκυτάλη.

«Μερικές φορές το PMF ζητά Αμερικάνικα άρματα μάχης  από τον Ιρακινό στρατό εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα ρώσικα άρματα», σύμφωνα με τον Hussam al-Mayahi, ειδικός σε όπλα στο PMF, όπως αναφέρει το   We Are The Mighty [1].

Η Βαγδάτη  είναι ένας καλός αγοραστής Ρωσικών  και Αμερικανικών  αρμάτων  μάχης, αλλά έχει μια ιστορία να αφήνει  τα ξένα όπλα και τα  στρατιωτικά οχήματα να πέφτουν  σε λάθος χέρια. Οι Ιρακινοί έχασαν 40 M1 Άμπραμς  τακς  ως αποτέλεσμα της διαφθοράς εντός του στρατού,  των ανεπαρκώς εκπαιδευμένων  πληρωμάτων και της  οριστικής εγκατάλειψης τους το καλοκαίρι  του 2014, σύμφωνα με[2] τον εμπειρογνώμονα άμυνας Matthew Aid.

Το 2014, το Aμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση των 175 M1A1 Άμπραμς τανκς  στη Βαγδάτη, σύμφωνα με[3] το Πεντάγωνο. Το περασμένο έτος, το Ιράκ άρχισε  να δέχεται  την παράδοση της παραγγελίας για 74 Ρωσικά T-90 τανκς για να ενισχύσει
τον στόλο των Αμπραμς.

References  We Are The Mighty
   ( http://www.wearethemighty.com/articles/how-iran-backed-militias-are-running-around-in-m-1-abrams-tanks )  according to
   ( http://www.matthewaid.com/post/107321644241/us-selling-170-more-m-1-abrams-tanks-to-iraq )  according to
   ( http://www.dsca.mil/major-arms-sales/iraq-m1a1-abrams-tanks ) https://sputniknews.com

tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter