ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

EPOCH TIMES : Έρευνα διαπιστώνει ότι το φθόριο μπορεί να μειώσει το IQ των παιδιών

ΥΓΕΙΑ. - 19 Μαρ 2023 - 17:58

Στις 15 Μαρτίου δημοσιοποιήθηκε μια η έρευνα του Εθνικού Τοξικολογικού Προγράμματος (NTP)  για την επανεξέταση της νευροτοξικότητας του φθορίου, στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε σε μια συνεχιζόμενη αγωγή που έχει ασκήσει κατά της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) το Δίκτυο Δράσης για το Φθόριο (FAN).

Η μακρά καθυστέρηση της αγωγής που ξεκίνησε το 2017 αποκάλυψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να περιορίσει τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για να εξεταστούν στο δικαστήριο.

Εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) που αποκτήθηκαν μέσω του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης από τον δικηγόρο του ενάγων Μάικλ Κόννετ έδειξαν ότι η γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Ρέισελ Λαβίν και ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας Λόρενς Α. Ταμπάκ παρενέβησαν για να σταματήσουν τη δημοσίευση της πιο πρόσφατης μελέτης για την τοξικότητα του φθορίου τον Μάιο του 2022.

Σύμφωνα με το FAN ή ύπαρξη ενός και μόνο ιστορικού παραδείγματος στην έρευνα, έγινε η αφορμή για την παρεμπόδιση της δημοσιοποίησης της και αυτή είναι η καρκινογένεση του μολυσμένου με αμίαντο ταλκ. Οι όμιλοι της βιομηχανίας ταλκ διεξήγαγαν μια επιθετική εκστρατεία άσκησης πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της επιστράτευσης βουλευτών με φιλικές σχέσεις για να παρέμβουν.

Το FAN κατάφερε να επιβάλει τη χθεσινή δημοσιοποίηση της έκθεσης της NTP χρησιμοποιώντας μοχλό πίεσης από την εν εξελίξει αγωγή κατά της EPA.

Η έκθεση εκδόθηκε σε δύο μέρη, μια μονογραφία και μια μετα-ανάλυση. Περιελάμβανε σχόλια από εξωτερικούς ομότιμους κριτές και εσωτερικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών (HHS), μαζί με τις απαντήσεις του NTP.

Το FAN ανέφερε ότι η μετα-ανάλυση διαπίστωσε ότι 52 από τις 55 μελέτες διαπίστωσαν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης με υψηλότερη έκθεση σε φθόριο, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη συνέπεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 από τις μελέτες που συμπεριλήφθηκαν αξιολογήθηκαν ως υψηλότερης ποιότητας και 18 από αυτές συνέδεσαν την έκθεση σε φθόριο με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Η μετα-ανάλυση δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει καμία ασφαλή έκθεση, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων που συνηθίζονται από την κατανάλωση τεχνητά φθοριούχου νερού.

Σε ένα πρόσφατο δελτίο τύπου, το FAN αναφέρει ότι οι υπερασπιστές της φθορίωσης ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι τα προσχέδια της έκθεσης είχαν «απορριφθεί» από μια επιτροπή των Εθνικών Ακαδημιών. Στην πραγματικότητα, η επιτροπή συνέστησε στο NTP να αποσαφηνίσει τις μεθόδους και το σκεπτικό της για την εξαγωγή των συμπερασμάτων της, επειδή το θέμα θεωρήθηκε τόσο αμφιλεγόμενο.

Σε ανακοίνωσή της, το FAN δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης καθιστά την κατάσταση ξεκάθαρη.

«Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι ένα μεγάλο σύνολο επιστημονικών στοιχείων υποστηρίζει το συμπέρασμα ότι το φθόριο μπορεί να μειώσει το IQ των παιδιών, μεταξύ άλλων και σε επίπεδα έκθεσης από φθοριούχο νερό. Με τη δημοσίευση αυτής της έρευνας, τα οδοντιατρικά συμφέροντα ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουν την άρνηση των στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η φθορίωση μπορεί να μειώσει τον δείκτη νοημοσύνης των παιδιών».

theepochtimes.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr