ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εθνικοί προδότες

ΕΘΝΙΚΑ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 6 Δεκ 2012 - 10:06

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Μία από τις πιο σοβαρές και αξιόπιστες τράπεζες στον κόσμο, η γερμανική Deutsche Bank σε επίσημη έκθεσή της παρουσιάζει υπεύθυνες εκτιμήσεις για τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας 427 δισ. ευρώ,

Από αυτά το καθαρό κέρδος για την Ελλάδα είναι τα 214 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα 2/3 του συνολικού ελληνικού χρέους.
Με απλά λόγια. Αν είχαμε αυτά τα λεφτά δεν θα περιμέναμε από καμία Τρόικα να μας κρατήσει στη ζωή βάζοντας όμως αυτό τον ασήκωτο σταυρό των μέτρων και φυσικά η ζωή μας θα ήταν διαφορετική από την κόλαση που ζούμε σήμερα.
Δυστυχώς, όμως, τα πρώτα έσοδα από τα κοιτάσματα της Κρήτη θα αρχίσουν να εισρέουν στα δημόσια ταμεία σε δέκα χρόνια από τώρα.
Και εδώ αρχίζουν τα αμείλικτα ερωτήματα για κάποιους εθνικούς προδότες κατά την άποψή μου – και δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αυτός – που φυσικά γνώριζαν ότι υπάρχει αυτός ο πλούτος αλλά τον έκρυβαν, ή λοιδορούσαν όποιον (και ανάμεσα σε αυτούς και εμένα) όταν τολμούσαν να μιλήσουν για ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις από το 1950 και μετά.
Τον έκρυβαν αυτό τον θησαυρό υπακούοντας σε ξένα οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα σαν μία «παγκόσμια καβάτζα» ενεργειακών πηγών στην καλύτερη περίπτωση, ή για να ξεπουλήσουν αυτό τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί όταν θα έφθανε η Ελλάδα στα σημερινά χάλια.
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εθνικό έγκλημα και εθνική προδοσία.
Όταν πριν από τρία χρόνια ξεκίνησα τη δημοσιογραφική μάχη αποκάλυψης αυτού του εθνικού πλούτου, πολλοί άνθρωποι της εξουσίας με ειρωνεύονταν ή με λοιδορούσαν στη Βουλή (περίπτωση Πάγκαλου και Γιωργάκη) ή μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια για μένα σε διάφορες πολιτικές συνάξεις, σε τηλεόραση και εφημερίδες. Ότι όλα αυτά τα βγάζω από το μυαλό μου, είναι φαντασιώσεις μου και παραμυθιάζω τον κόσμο.
Τώρα απλά θέλω να τους τρίψω τα μούτρα την έκθεση της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, που το λέει ανοιχτά ότι αν είχε τα λεφτά αυτά η Ελλάδα από τον ορυκτό της πλούτο θα ήταν μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης. Η ζημιά ήδη έχει γίνει. Την πληρώνουμε όλοι μας. Και οι προδότες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ελεύθεροι.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr