• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμος για χερσαία εισβολή ο τουρκικός στρατός στην Μοσούλη !

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σύμφωνα με πλήθος πληροφοριών από forum , το τουρκικό επιτελείο απέστειλε μεγάλη χερσαία στρατιωτική δύναμη στην τουρκική επαρχία Σιρνάκ , σε μία κίνηση προάγγελο εξελίξεων στην περιοχή.

tyrkey 1

Η δύναμη αυτή προφανώς  αποτελείται από πλήθος μονάδων αρμάτων μάχης, μηχανοκίνητου πεζικού , αυτοκινούμενων πυροβόλων και πολλών εκτοξευτών πυραύλων  , καθώς και επίλεκτων δυνάμεων. Δεν αναφέρεται προς το παρόν η  σύνθεση της δυνάμεως αυτής, και  ο αριθμός των τουρκικών μέσων και ανδρών, αλλά πιθανότατα πρόκειται μία έως δύο Μονάδες επιπέδου ταξιαρχίας με την  ενίσχυση τάγματος  των ειδικών δυνάμεων.

Αυτή η τεράστια στρατιωτική ΕΝΙΣΧΥΣΗ μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:

– Είτε η Τουρκία θα εμπλακεί  ΑΜΕΣΑ στην επιχείρηση για να «απελευθερωθεί» η Μοσούλη από τον  ISIS

– Είτε η  ΕΝΙΣΧΥΣΗ αφορά καθαρά  την ασφάλεια των συνόρων από μια  τεράστια ροή Σύρων  προσφύγων , η οποία είναι αναμενόμενη  κατά την έναρξη χερσαίας αμερικανικής επίθεσης κατά της Μοσούλης.

Σύμφωνα  τώρα με τον  τουρκικό τύπο,   οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν  πολύ σύντομα  χερσαία επιχείρηση κατά την ISIS, με σκοπό  να  εκδιώξουν τους Τζιχαντιστές   από τη Μοσούλη.

Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν σε ένα στρατιωτικό σχέδιο δράσης με στόχο την εκκαθάριση των τουρκο-συριακών συνόρων από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες , με την δημιουργία «ουδέτερης ζώνης», τονίζει το δημοσίευμα .

 

turkish army

Αυτό το σχέδιο δράσης αποτελεί  μέρος μιας συνολικής στρατιωτικής  συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, για την καταπολέμηση του  ISIL από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, της οποίας τα  πολεμικά αεροσκάφη θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την  στρατηγική  αεροπορική  βάση του  Ιντσιρλίκ ως μέρος της  εκστρατείας  κατά των θέσεων των τζιχαντιστών .

Η ουδέτερη ζώνη  θα έχει μήκος  98 χιλιόμετρα  και 40 χιλιόμετρα πλάτος και θα  βρίσκεται μεταξύ της γραμμής Mare-Jarablus. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών του ISIL, και η Τουρκία έχει τονίσει  ότι δεν θα ανεχθεί τους  Τζιχαντιστές , οι οποίοι  συνιστούν  μεγάλη απειλή για τα τουρκικά σύνορα. Από την άλλη πλευρά όμως το λαθρεμπόριο πετρελαίου και άλλων «ειδών»  μεταξύ Τούρκων και Τζιχαντιστών  καλά κρατεί  υπό την ανοχή των τουρκικών δυνάμεων.

Μαζί με τις εναέριες επιθέσεις , τουρκικές δυνάμεις πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς θα χρησιμοποιηθούν εάν κριθεί  απαραίτητο, τονίζει ο τουρκικός τύπος. Γεγονός που επιβεβαιώνει τα σχέδια σύμφωνα με τα οποία  ο τουρκικός  στρατός  πιθανότατα θα διαβεί τα σύνορα και θα επιτεθεί μαζί με τους Αμερικανούς  στην  Μοσούλη , κανονικά και με τον νόμο.

Η Τουρκία έχει  ήδη ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία της κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, ειδικά κατά μήκος της γραμμής Mare-Jarablus, στην βορειοδυτική Συρία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Ελεύθερο Συριακό  Στρατού (FSA) , αναμένοντας συγχρόνως  την  πυροδότηση  μιας νέας εισροής προσφύγων προς την Τουρκία.

turkey

Το σχέδιο που σχεδιάστηκε  από την Άγκυρα και την  Ουάσινγκτον προβλέπει την ανάπτυξη των μονάδων  του FSA σε αυτόν τον τομέα,οι οποίες θα  διαφυλάττουν  την ζώνη από  τις δυνάμεις του  ISIL  , εμποδίζοντας  παράλληλα  και την παρουσία των μαχητών του  Δημοκρατικού  Κόμματος των Κούρδων (PYD).

Βέβαια, οι μαχητές του FSA δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την δική τους επιβίωση όχι να εκδιώξουν τους πάνοπλους μαχητές του ισλαμικού στρατού. Για αυτό μια χερσαία επιχείρηση και η παρουσία για μεγάλο διάστημα ,  πλήθος  αρμάτων  μάχης , ανδρών  των ειδικών  δυνάμεων σε αγαστή συνεργασία με την αμερικανική και τουρκική αεροπορία ,  είναι ο  πλέον  ενδεικνυόμενος τρόπος για να  «κτυπηθεί»  αποτελεσματικά ο ISIS.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζουμε ότι η παρουσία χερσαίων αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων, κοντά στα συριακά και ιρακινά σύνορα έχει διττή αποστολή. Πρώτον την εξουδετέρωση των ιρανικών δυνάμεων και την επέκταση της ιρανικής-σιιτικής επιρροής στο Ιράκ , καθώς και το καθεστώς του Άσαντ. Η Μόσχα παρακολουθεί με προβληματισμό εκ του μακρόθεν ,  ενισχύοντας τον  ναυτικό στόλο της Μεσογείου. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι Τούρκοι για ακόμη μία φορά από «μαύρο πρόβατο» της όλης υπόθεσης, μεταπήδησαν στο καθεστώς του «υπερασπιστή» των αθώων  Σύρων και Ιρακινών προσφύγων από τους «κακούς»  ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS με αμερικανική «αρωγή». !

pentapostagma

Tags: διαφάνεια2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ – 400 Ουκρανικά drones κατέστρεψαν τεράστιο εφοδιαστικό κέντρο στην Μόσχα
Slider

ΕΚΤΑΚΤΟ – 400 Ουκρανικά drones κατέστρεψαν τεράστιο εφοδιαστικό κέντρο στην Μόσχα

by admin
1 ώρα ago
Απόρρητα σχέδια σοκ: Που θα χτυπήσουν οι Αμερικανοί σε σενάριο εισβολής στο Ιράν – Στόχος… το «στρατηγικό μάτι» στο Hormuz
Slider

Απόρρητα σχέδια σοκ: Που θα χτυπήσουν οι Αμερικανοί σε σενάριο εισβολής στο Ιράν – Στόχος… το «στρατηγικό μάτι» στο Hormuz

by admin
2 ώρες ago
ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ στο ΙΡΑΝ; Η «ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ» που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τον ΠΛΑΝΗΤΗ
Slider

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ στο ΙΡΑΝ; Η «ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ» που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τον ΠΛΑΝΗΤΗ

by admin
3 ώρες ago
Πανεθνικό «Όχι» στα Data Centers:  Από την Αλάσκα ως τη Φλόριντα: Η εξέγερση των πολιτών που φρενάρει την ψηφιακή «πρόοδο»
ΔΙΕΘΝΗ

Πανεθνικό «Όχι» στα Data Centers: Από την Αλάσκα ως τη Φλόριντα: Η εξέγερση των πολιτών που φρενάρει την ψηφιακή «πρόοδο»

by admin
5 ώρες ago
Next Post
Αποκλειστικό! Έτοιμο το νέο κεντροδεξιό κόμμα με αρχηγό το Φράγκο Φραγκούλη. Ποιοι συμμετέχουν

Αποκλειστικό! Έτοιμο το νέο κεντροδεξιό κόμμα με αρχηγό το Φράγκο Φραγκούλη. Ποιοι συμμετέχουν

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr