ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι φύλακες άγγελοι της πατρίδας μας … ψυχορραγούν!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ. - 7 Σεπ 2015 - 18:03
Loading...

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός 

email: johnpreve@gmail.com

Όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικά οι στρατιωτικοί λόγω εκπαίδευσης και τρόπου ζωής χαρακτηρίζονται από δύναμη ψυχής και ψυχραιμία οπότε είναι απορίας άξιο πως και γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι λύγισαν και προχώρησαν σε αυτές τις αυτοχειρίες. Αναζήτησα και βρήκα στο τηλέφωνο ένα παλιό φίλο υψηλόβαθμο στρατιωτικό εν ενεργεία για να … τον ρωτήσω την άποψη του για το τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την στιγμή στο στράτευμα.

Δυστυχώς αυτά που άκουσα με σόκαραν για να μη πω με τρόμαξαν και για ευνόητους λόγους που όλοι φαντάζομαι καταλαβαίνετε δεν μπορώ να τα δημοσιοποιήσω αλλά θα σταθώ σε ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να το επιλύσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.

Όπως είναι γνωστό οι άνθρωποι αυτοί με τις οικογένειες τους ανά τρία τέσσερα χρόνια αναγκάζονται να μετακινούνται λόγω μεταθέσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ειδικά σε παραμεθόριες περιοχές.

Χωρίς πλέον έξτρα οικονομική υποστήριξη καλούνται να μεταφέρουν και να στήσουν το νοικοκυριό τους καθώς και να νοικιάσουν σπίτια στον νέο τόπο μετάθεσης τους. Σκεφτείτε λοιπόν με ένα μισθό το μάξιμουμ γύρω στα 1.000 με 1200€ πως μπορεί να τα βγάλει πέρα ένα ζευγάρι με δύο παιδιά και στο οποίο η μητέρα δεν εργάζεται δεδομένου ότι τα 300 με 350 € δίνονται για το ενοίκιο.

Εδώ θα πρέπει να καταγγείλω και την νοοτροπία ορισμένων τοπικών κοινωνιών οι οποίες κοιτάνε να γδάρουν οικονομικά αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να συμπληρώσουν το δικό τους εισόδημα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εκβιάζουν και ζητούν την υπογραφή εικονικών συμβολαίων με πολύ χαμηλότερο ποσόν ενοικίου από το πραγματικό.

Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο να μην είναι προτεραιότητα της επίσημης πολιτείας η λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων.

Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών να επικαλείται οικονομική δυσπραγία την ώρα που το Ελληνικό κράτος χαρίζει χιλιάδες ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής, που διαθέτει πακτωλό χρημάτων για να χτίσει τζαμί στο Βοτανικό και δημιουργεί υπέρ λουξ καταλύματα με αιρκοντίσιον, Wi-Fi και όλες τις άλλες ανέσεις για να στεγάσει τους χιλιάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι εισρέουν το τελευταίο διάστημα ανεξέλεγκτα και μεθοδευμένα στην χώρα μας.

Η λύση λοιπόν θα ήταν να δημιουργήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις στεγαστικές υποδομές που απαιτούνται για τις οικογένειες των εκάστοτε υπηρετούντων στρατιωτικών εντός ή πέριξ των στρατοπέδων χρησιμοποιώντας ακόμα και την Μ.Ο.Μ.Α.

Θεωρώ ότι είναι καθήκον και χρέος όλων μας να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για να πιέσουμε τους ανευθυνουπεύθυνους που μας κυβερνούν να προσέξουν αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι οι φύλακες άγγελοι της Πατρίδας και κατά συνέπεια και δικοί μας!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter