ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φίλης για Τσακαλώτο: Επιτυχημένος υπουργός, υλοποιεί ταχύτατα τα μνημόνια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 4 Δεκ 2017 - 22:50
Loading...

«Η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν τη συμφωνία» – «Απαιτείται αλλαγή πολιτικής»Συντροφικά βέλη με την μορφή συγχαρητηρίων στέλνει ο κ Νίκος Φίλης στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο χαρακτηρίζοντας τον ως τον πιο μνημονιακό υπουργό οικονομικών της τελευταίας επταετίας.

«Ο άνθρωπος, όλες τις μνημονικές υποχρεώσεις τις έχει τακτοποιήσει στην ώρα τους», είπε

χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής για να σπεύσει να προσθέσει αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό πως απαιτείται αλλαγή πολιτικής, καθώς η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να συνοδεύεται με επιπρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών.

«Υπάρχει θέμα αλλαγών στην πολιτική μας όταν λέμε βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα. Να έχει το θετικό μήνυμα ότι βγαίνουμε στις αγορές και όχι μόνο επιβάρυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ Φίλης επικρίνοντας εμμέσως την οικονομική πολιτική των υπέρ πλεονασμάτων.

Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η συμφωνία για τη ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση και η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία.
Δυο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της» και συμπλήρωσε: «Θέλω να έχω μια ενημέρωση στο θέμα της ΔΕΗ, θέλω να είμαι επιφυλακτικός, γιατί δεν είναι στενά πολιτικό, άπτεται πολλών παραγόντων».

Για τα κόκκινα δάνεια ζήτησε «παράταση του καθεστώτος προστασίας και μετά την 31.12.2017 για ποσά μέχρι 140.000» και «δυνατότητα στον δανειολήπτη την ώρα του πλειστηριασμού να μπορεί να πάρει το σπίτι του με το τελευταίο τίμημα».

Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την προστασίας της Α’ κατοικίας, ενώ προειδοποίησε πως η 4η αξιολόγηση φέρνει αλλαγές στην Παιδεία.
protothema.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter