• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “forget it Antonis” της Μέρκελ στον Σαμαρά

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Twitter@EmOikonomidis

Πηγή: www.parapolitika.gr

Αντώνη Σαμαρά. Παρόλο που η Γερμανίδα Καγκελάριος αξιοποίησε τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ως προσωπικό “success story” προς το δικό της εκλογικό σώμα, ώστε να επανεκλεγεί και μάλιστα με σαρωτικά ποσοστά, τον Αντώνη Σαμαρά τον προσέγγιζε πάντοτε, κρατώντας διακριτικές αποστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, ενώ στις εκλογές του 2007, ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που έσπευσαν να στηρίξουν τον Κώστα Καραμανλή στην προεκλογική μάχη μιας Ελλάδας που καιγόταν (κυριολεκτικά), απέφυγε να το επαναλάβει με τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο το 2012 όσο και κυρίως το 2015.

Γεννημένη στη λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, η κόρη του πάστορα η οποία κατάφερε να σαρώσει στο πέρασμά της ό, τι και όποιον βρήκε μπροστά ή δίπλα της, από ευεργέτες σαν τονΧέλμουτ Κολ, μέχρι πολιτικούς συμμάχους σαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Έντμουντ Στόιμπερ, και φυσικά αντιπάλους σαν τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, η “Άντζι” δεν ξεπέρασε ποτέ μέσα της, σε επίπεδο ψυχισμού και ειλικρίνειας, τον “μεγάλο περίπατο” του Αντώνη Σαμαρά, από τη ρητορική του αντιμνημονίου και τις εποχές των Ζαππείων, σε αντίβαρο του λαϊκισμού και της επικινδυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως γι’ αυτό και το τελευταίο photo opportunity Μέρκελ-Σαμαρά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όταν ο τότε πρωθυπουργός της έδειχνε στο tablet φωτογραφίες από τα ευρήματα τηςΑμφίπολης. Κάπου, εκεί, η Άνγκελα Μέρκελ συνειδητοποίησε τον… τρόμο που ερχόταν μέσω της αναπότρεπτης έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ, και άρχισε να σκέφτεται τη (δύσκολη) ζωή με τον Αλέξη Τσίπρα και τις συνιστώσες των εμμονών (όχι μόνο της Αριστεράς).

Σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κάνει τη δική του… μάζωξη. Ώστε οι κεντροδεξιοί ηγέτες, που αποτελούν και την αριθμητική πολιτική πλειοψηφία της σημερινής Ευρώπης, να συζητήσουν τις εξελίξεις και να χαράξουν κοινή γραμμή προσέγγισης της πραγματικότητας.

Η Ελλάδα αποτελεί εκ των προτέρων κεντρικό θέμα προβληματισμού. Και, στο περιθώριο της έντονης φημολογίας και των στοχευμένων διαρροών περί ενδεχόμενης επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στο… αντιμνημόνιο, με καταψήφιση της συμφωνίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στην κυβέρνηση Τσίπρα και τους εταίρους-δανειστές της Ελλάδας, μπορεί κανείς άφοβα να ποντάρει τα (όποια) χρήματά του, σε έναν διάλογο Μέρκελ-Σαμαρά, λες και τον… ηχογραφεί (όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup).

“Forget it Antonis”… λέει (με τα μάτια) στον Αντώνη Σαμαρά η Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με το ενδεχόμενο καταψήφισης της συμφωνίας. Όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε… προσγειώσει τον Γιάννη Στουρνάρα για το ενδεχόμενο “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, με το (θρυλικό πλέον) “forget it Giannis”.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΠΑΓΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: Σοκ, είπε την λέξη κλειδί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΓΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: Σοκ, είπε την λέξη κλειδί

by admin
20 ώρες ago
Σαμαράς… Δείτε τη κατάντια του woke ΕΟΠΥΥ [Άρρεν, Θήλυ, Άλλο,’Ακαθόριστο]
Slider

Σαμαράς… Δείτε τη κατάντια του woke ΕΟΠΥΥ [Άρρεν, Θήλυ, Άλλο,’Ακαθόριστο]

by admin
1 ημέρα ago
Πέτρος Δραγούμης: «ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ έως τον Νοέμβριο» – Τα σενάρια για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Δραγούμης: «ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ έως τον Νοέμβριο» – Τα σενάρια για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

by admin
5 ημέρες ago
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ – Βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ – Βίντεο

by admin
5 ημέρες ago
Next Post
Επιμένει ο Καμμένος στο αίτημα για “παραχώρηση” F-15 από τις ΗΠΑ

Επιμένει ο Καμμένος στο αίτημα για "παραχώρηση" F-15 από τις ΗΠΑ

Τα ύστερα του κόσμου με Ζωή και Mega!

Τα ύστερα του κόσμου με Ζωή και Mega!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr