ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Φόβοι για επίθεση της αλ Κάιντα στη Δύση

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Σεπ 2014 - 9:06

Με τη διεθνή κοινότητα να είναι επικεντρωμένη στην προέλαση του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, ο Ζιλ ντε Κερσόβ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ της οργάνωσης αυτής και της αλ Κάιντα, η οποία έχει αποκηρύξει το ΙΚ, καθώς το θεωρεί πολύ βάρβαρο.

«Είναι πιθανό η αλ Κάιντα να θελήσει να εξαπολύσει επιθέσεις για να αποδείξει ότι η οργάνωση είναι ακόμη ισχυρή, ότι εξακολουθεί να είναι στο παιχνίδι», υπογράμμισε ο ντε Κερσόβ, μιλώντας σε μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι κάποιοι μαχητές της αλ Κάιντα μετακινήθηκαν από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στη Συρία, όπου δημιούργησαν την ομάδα Χορασάν, ενώ «φαίνεται πως η ομάδα αυτή σχεδίαζε να στρατολογήσει Ευρωπαίους που είχαν πάει στη Συρία για να πολεμήσουν και να τους πείσει να χρησιμοποιήσει τα διαβατήριά τους ώστε να εξαπολύσει επιθέσεις στην Ευρώπη, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ».

Ο ντε Κερσόβ εκτίμησε επίσης ότι περισσότεροι από 3.000 Ευρωπαίοι βρίσκονται στη Συρία (έχουν ταξιδέψει εκεί ή σκοπεύουν να πάνε για να πολεμήσουν), υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος κάποιοι από αυτούς να φέρουν τη βία πίσω στην Ευρώπη όταν επιστρέψουν.

Αναφέρθηκε επίσης στην πιθανότητα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) να αφαιρεθεί από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ, μόλις «ολοκληρωθεί» η ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία.

«Το μήνυμα που λαμβάνουμε από την Τουρκία είναι να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν προς το παρόν γιατί θέλουν να στείλουν μήνυμα στο PKK ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από τη συμμετοχή του στην ειρηνευτική διαδικασία», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr