• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ GEWKWN

GEWKWN : Με Ποιόν Μίλησε ο Μωυσής στο όρος Σινά;

7 έτη ago
in GEWKWN, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
0
GEWKWN : Με Ποιόν Μίλησε ο Μωυσής στο όρος Σινά;
1
SHARES
49
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η εκκλησία μας λέει, ότι μίλησε με τον Θεό, που ήταν ο καθοδηγητής των Εβραίων. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ανοίξτε αν θέλετε για το άρθρο αυτό, την Αγία γραφή που τυχόν έχετε σπίτι σας, μα κυρίως ανοίξτε το νου σας.

Διαβάζουμε στο Κατά Ιώαννην ευαγγέλιο τα εξής:

Κατα Ιωάννην. 1,18 Θεὸν οὐδεὶς ἑώρακε πώποτε· ὁ μονογενὴς υἱὸς ὁ ὢν εἰς τὸν κόλπον τοῦ πατρός, ἐκεῖνος ἐξηγήσατο.

Μετάφραση: Τον Θεό κανείς ποτέ δεν έχει δει. Ο Υιός ο μονογενής, που υπάρχει μέσα στον Πατέρα, εκείνος μας τον έκανε γνωστό.

Σχόλιο: Κρατήστε ότι κανείς δεν έχει δει ποτέ τον Θεό και ο Υιός, ο Χριστός, Εκείνος μας Τον έκανε γνωστό. Επομένως πριν δεν ήταν γνωστός, άρα δεν ήταν ο Γιαχβέ, που οδηγούσε τους Εβραίους, ο Πατέρας που έστειλε τον Χριστό. Απλή λογική.

Πάμε λίγο παρακάτω, λέει ο Χριστός:

Κατα Ιωάννην. 5,37 καὶ ὁ πέμψας με πατήρ, αὐτὸς μεμαρτύρηκε περὶ ἐμοῦ. οὔτε φωνὴν αὐτοῦ ἀκηκόατε πώποτε οὔτε εἶδος αὐτοῦ ἑωράκατε,

Μετάφραση: Και ο Πατήρ, που με έστειλε έχει μαρτυρήσει για μένα, αλλά εσείς ούτε την φωνήν αυτού έχετέ ποτέ ακούσει ούτε την μορφήν του είδατε.

Κρατήστε τις λέξεις “φωνή” και “μορφή” Του.

Πάμε τώρα να δούμε τι έγινε με τον Μωυσή, όπως τα λέει η Παλαιά Διαθήκη.

Έξοδος. 19,9 Έἶπε δὲ Κύριος πρὸς Μωυσῆν· ἰδοὺ ἐγὼ παραγίνομαι πρὸς σὲ ἐν στύλῳ νεφέλης, ἵνα ἀκούσῃ ὁ λαὸς λαλοῦντός μου πρὸς σὲ καὶ σοὶ πιστεύσωσιν εἰς τὸν αἰῶνα. ἀνήγγειλε δὲ Μωυσῆς τὰ ῥήματα τοῦ λαοῦ πρὸς Κύριον.

Έξοδος. 19,9 Ο Κυριος είπε προς τον Μωϋσήν· “ιδού εγώ θα έλθω προς σε δια στύλου νεφέλης, δια να με ακούσει ο λαός, όταν λαλώ προς σε και αποκτήσει έτσι πίστη προς σέ”. Ο Μωϋσής ανήγγειλε την απάντησιν του λαού προς τον Κυριον.

Σχόλιο: Προσέξτε οτι το εβραϊκο κείμενο λέει “να με ακούσει ο λαός”. Ο Χριστός όμως είπε: οὔτε φωνὴν αὐτοῦ ἀκηκόατε πώποτε. Επομένως ο Μωϋσης δεν είδε ποτέ τον Πατέρα που έστειλε τον Χριστό να μας πεί την αλήθεια.

Ας συνεχίσουμε όμως.

Έξοδος. 19,19 ἐγίνοντο δὲ αἱ φωναὶ τῆς σάλπιγγος προβαίνουσαι ἰσχυρότεραι σφόδρα· Μωυσῆς ἐλάλει, ὁ δὲ Θεὸς ἀπεκρίνατο αὐτῷ φωνῇ·

Έξοδος. 19,19 Οι ήχοι των σαλπίγγων εγίνοντο ολονένα και δυνατώτεροι. Κατά την ώραν αυτήν ο Μωϋσής μιλούσε προς τον Θεόν και ο Θεός απεκρίνετο προς αυτόν με φωνήν.

Ο Χριστός είπε: Ιω. 5,37 Και ο Πατήρ, που με έστειλε έχει μαρτυρήσει για μένα, αλλά εσείς ούτε την φωνήν αυτού έχετέ ποτέ ακούσει ούτε την μορφήν του είδατε.

Και παρακάτω:

Έξοδος. 20,22 Εἶπε δὲ Κύριος πρὸς Μωυσῆν· τάδε ἐρεῖς τῷ οἴκῳ Ἰακὼβ καὶ ἀναγγελεῖς τοῖς υἱοῖς Ἰσραήλ· ὑμεῖς ἑωράκατε ὅτι ἐκ τοῦ οὐρανοῦ λελάληκα πρὸς ὑμᾶς·

Έξοδος. 20,22 Είπε δε ο Κυριος προς τον Μωϋσήν· “αυτά θα πης στο έθνος του Ιακώβ, αυτά θα αναγγείλης στους απογόνους του Ισραήλ· Με τα ίδια σας τα μάτια είδατε ότι σας ωμίλησα εγώ ο Θεός από τον ουρανόν !

Ο Χριστός είπε:

Κατα Ιωάννην. 5,37 Και ο Πατήρ, που με έστειλε έχει μαρτυρήσει για μένα, αλλά εσεις ούτε την φωνήν αυτού έχετέ ποτέ ακούσει ούτε την μορφήν του είδατε.

Πάμε και σε ένα ακόμη περιστατικό:

Έξοδος. 33,11 καὶ ἐλάλησε Κύριος πρὸς Μωυσῆν ἐνώπιος ἐνωπίῳ, ὡς εἴ τις λαλήσει πρὸς τὸν ἑαυτοῦ φίλον

Έξοδος. 33,11 Εκεί μίληοεν ο Κύριος προς τον Μωϋσήν πρόσωπο με πρόσωπο, όπως ομιλεί κανείς προς τον φίλον του.

Συμπέρασμα: Ο Χριστός ξεκαθάρισε ότι τον Πατέρα, ουδέποτε Τον είδε κάποιος, ούτε Του μίλησε, Ούτε είδε κάποια μορφή Του. Επομένως ο Γιαχβέ των Εβραίων, ο οποίος όταν εμφανίζόταν στο Μωϋσή στο όρος Σινά και αλλού, γινόταν σκοτάδι και βροντές και αστραπές και έβγαινε πυκνός σκοτεινός καπνός, δεν έχει καμία σχέση με τον Πατέρα του Χριστού, και ΘΕΟΝ μας, και φυσικά ούτε με τον ίδιο τον Χριστό.

Ο Χριστός το είπε ξεκάθαρα στους Εβραίους που γνώριζαν τον Γιαχβέ, πως τον Πατέρα που με έστειλε εμένα, δεν τον ξέρετε.

«Κατα Ιώαννην» 8:19 – «ἔλεγον οὖν αὐτῷ· ποῦ ἐστιν ὁ πατήρ σου;» «Απεκρίθη ᾿Ιησοῦς· οὔτε ἐμὲ οἴδατε οὔτε τὸν πατέρα μου, εἰ ἐμὲ ᾔδειτε, καὶ τὸν πατέρα μου ᾔδειτε ἄν.»

μτφ : Του έλεγαν λοιπόν (οι Εβραίοι νομοδιδάσκαλοι), “Πού είναι ο Πατέρας σου ;”.

«Αποκρίθηκε ο Ιησούς : Ούτε εμένα ξέρετε, ούτε τον Πατέρα μου, Αν γνωρίσετε εμένα θα γνωρίσετε και τον Πατέρα μου»

Μήπως αυτά είναι αιρετικά πράγματα;

Δεν τα λέω εγώ, τα λέει ο ίδιος ο Χριστός, στα ίδια τα επίσημα κείμενα που δέχεται η Εκκλησία, η οποία παρά το ότι ο Χριστός αρνήθηκε ότι ήρθε από τον Γιαχβέ, διδάσκει ότι ο Ιησούς Χριστός και ο Γιαχβε είναι ένα.

Πότε θα καταλάβουν ότι ο Γιαχβέ είναι, ο δημιουργός του κόσμου αυτού και πως όλα αυτά τα εβραϊκά κείμενα δεν έχουν καμία σχέση με το Χριστό και τον Πατέρα Του ;

Όπως είπε ο Χριστός ερευνάτε τας γραφάς και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα ακολουθώντας τη λογική σας …….

«Χριστέ, το φως το αληθινόν, το φωτίζον και αγιάζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμου, σημειωθήτω εφ’ ημάς το φως του προσώπου σου, ίνα εν αυτώ οψώμεθα φως το απρόσιτον και κατεύθυνον τα διαβήματα ημών προς εργασίαν των εντολών σου, πρεβείαις της παναχράντου σου Μητρός και πάντων σου των Αγίων. Αμήν.»

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: χαμπέρια από τους γείτονες – “η Ελλάδα θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, στο Αιγαίο Πέλαγος, τα 12 ναυτικά μίλια”

by admin
8 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (13/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (13/6/2026)

by admin
18 ώρες ago
Δημήτρης Αλεξόπουλος: Ο Χαλκός ανεβαίνει και το Ασημί πέφτει, τι συμβαίνει;
Slider

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Ο Χαλκός ανεβαίνει και το Ασημί πέφτει, τι συμβαίνει;

by admin
19 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας. Τραμπ: Από το «ήξεις, αφίξεις» στην εισβολή στο Ιράν και τον Γ’ΠΠ
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας. Τραμπ: Από το «ήξεις, αφίξεις» στην εισβολή στο Ιράν και τον Γ’ΠΠ

by admin
20 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Αποστόλου Αγιά Σοφιά: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το γήπεδο της ΑΕΚ και ο ρόλος του Γιάννη Σγουρού…

Αποστόλου Αγιά Σοφιά: Η άγνωστη ιστορία πίσω από το γήπεδο της ΑΕΚ και ο ρόλος του Γιάννη Σγουρού…

5 ημέρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (9/6/2026)

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (9/6/2026)

5 ημέρες ago
Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»

Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!

    Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Ηλίας Καλλιώρας. Τραμπ: Από το «ήξεις, αφίξεις» στην εισβολή στο Ιράν και τον Γ’ΠΠ

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΜΟΥΓΚΑ στα ΔΕΛΤΙΑ !! ΗΡΘΕ ο Νέος ΦΟΡΟΣ του ΑΕΡΑ που Αναπνέουμε

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Το έψαχναν 81 χρόνια και το εντόπισαν σε βάθος 203 μέτρα στη θάλασσα του Αιγαίου

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΗΜΑ – ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΙ – ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 9…

    14 shares
    Share 6 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr