• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! ΠΑΣΟΚ: Πριν “σώσουν” την Ελλάδα από πτώχευση τους πτωχεύουν οι υπάλληλοί τους!

13 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Είναι γελοίο, αλλά το κόμμα που εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα έστω από το … ύψος του 4-5% που παίρνει στις δημοσκοπήσεις και διακηρύσσει ότι … θα σώσει την χώρα, το κηρύσσουν σε πτώχευση οι υπάλληλοί του!

Το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να πληρώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ συν τους νόμιμους τόκους υπερημερία στους απλήρωτους υπαλλήλους του, που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας και εργάζονται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ κάθονται τρεις.

Και θα υποχρεωθεί να καταβάλει το ποσό αυτό, καθώς οι περίπου 120 υπάλληλοι της Χαριλάου Τρικούπη έδωσαν εντολή σε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που εξειδικεύεται στις εργατικές υποθέσεις, να καταθέσει αγωγές πτώχευσης κατά του ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια.

Οι εργαζόμενοι, που περιγράφουν την τραγική την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ επέβαλε από μόνο του, την 1η Απριλίου 2013,

το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας των δύο ημερών την εβδομάδα (με 8ωρη απασχόληση), παρά τις τότε αντιδράσεις τους.

Το καθεστώς αυτό, που ανακοινώθηκε στους εργαζομένους από τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη, θα εφαρμοστεί μέχρι την εκπνοή του 2013 (31.12.2013).

Το ΠΑΣΟΚ, για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλε με το ζόρι σε όλους τους απασχολούμενους στο κόμμα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου,

επικαλέστηκε ως μοναδική αιτιολογία ότι μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει ως πολιτικό κόμμα και ότι, παράλληλα, υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της επιχορήγησης αυτής.

Οι εργαζόμενοι κάτω από το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας θεωρητικά πρέπει να λαμβάνουν ως μηνιαίες αποδοχές κάτι λιγότερο από τα 2/5 του μισθού τους.

Όμως, ούτε αυτό το ελάχιστο ποσό καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ και, όπως όλα δείχνουν, πλέον των αγωγών που θα κατατεθούν, θα προβούν οι εργαζόμενοι και σε επίσχεση εργασίας.

Με τις αγωγές τους οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν αρχικά τα χρωστούμενα.
Δηλαδή, τα χρήματα που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει για τις δύο μέρες την εβδομάδα που εργάζονται από την 1.4.2013, σύμφωνα με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας.

Το συνολικό αυτό ποσό ανέρχεται περίπου στα 540.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.

Ακόμη, οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στις αγωγές τους θα επικαλεστούν ότι είναι παράνομο το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, στο οποίο τέθηκαν με μονομερή απόφαση του κόμματος.

Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες σε περίπτωση περιορισμού των δραστηριοτήτων τους μπορούν, αντί να προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, να εφαρμόσουν το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας στην επιχείρησή τους, μέχρι εννέα μήνες μέσα στον ίδιο χρόνο.

Η εκ περιτροπής εργασία μπορεί να εφαρμοστεί νόμιμα, μόνο εφόσον οι εργοδότες προβούν σε σχετική προηγούμενη ενημέρωση και έλθουν σε διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων. Μάλιστα, το «δια ταύτα» της διαβούλευσης αυτής ανακοινώνεται στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Βασική φιλοσοφία της νομοθεσίας για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας είναι, μεταξύ των άλλων, να υπάρχει βάσιμη ελπίδα ανάκαμψης της επιχείρησης μέσα στο διάστημα της διάρκειάς της. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ η ανάκαμψη έπρεπε να γίνει μέσα στο οκτάμηνο από 1/4 έως 31/12/2013.

Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των εργαζομένων, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες ανάκαμψης στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να είναι παράνομη και καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασίας που επιβλήθηκε μονομερώς.

Και αυτό, γιατί έχει σημειωθεί μείωση της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων, αλλά υπάρχει και καθυστέρηση στην καταβολή της. Επίσης, θα επισημάνει ότι, πριν τεθούν οι εργαζόμενοι σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, δεν προηγήθηκε διαβούλευση, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Το δικηγορικό γραφείο στις αγωγές του, προς ενίσχυση των απόψεών του, θα επικαλεστεί δικαστικές αποφάσεις του παρελθόντος πάνω στο ίδιο θέμα (νομολογία, όπως αποκαλείται στη νομική ορολογία), αλλά και τις απόψεις καθηγητών των Νομικών Σχολών και επιφανών εργατολόγων.

Σε περίπτωση που δικαιωθούν οι εργαζόμενοι, δηλαδή κριθεί από τα δικαστήρια ότι η εκ περιτροπής εργασίας είναι παράνομη, τότε το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να καταβάλει για τους 120 υπαλλήλους που απασχολεί, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ,

συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας, οι οποίοι, με τους αργούς ρυθμούς που έχει η Δικαιοσύνη, τις περισσότερες φορές ξεπερνούν το διεκδικούμενο ποσό.

Ακόμη, στις αγωγές θα γίνεται αναφορά στις απολύσεις που προηγήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ πριν από 6,5 μήνες. Τότε, το κόμμα ζήτησε από τους υπό απόλυση εργαζομένους να υπογράψουν ότι έλαβαν πλήρη αποζημίωση, ενώ στην πραγματικότητα θα ελάμβαναν τη μισή.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι, όταν οι υποψήφιοι προς απόλυση άφησαν υπονοούμενο ότι θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, η απάντηση του κόμματος ήταν ότι η κρατική επιχορήγηση είναι ακατάσχετη.

Τελικά, έτσι για την ιστορία των πραγμάτων, όσοι απολύθηκαν από το ΠΑΣΟΚ έλαβαν τη μισή από την προβλεπόμενη αποζημίωση.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»
Slider

Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»

by admin
7 λεπτά ago
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Επείγον μήνυμα πατ. Αρσένιου
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Επείγον μήνυμα πατ. Αρσένιου

by admin
29 λεπτά ago
Δεν ξεπουλάς τη χώρα σου; 5.000 πρόστιμο!
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ξεπουλάς τη χώρα σου; 5.000 πρόστιμο!

by admin
1 ώρα ago
Και ο Λορέντζο Καριέρε πέθανε αφού έδωσε μάχη με καρκίνο turbo μόλις τους τελευταίους μήνες!
ΕΛΛΑΔΑ

Και ο Λορέντζο Καριέρε πέθανε αφού έδωσε μάχη με καρκίνο turbo μόλις τους τελευταίους μήνες!

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Και ασθενής και ανασφάλιστος και οφειλέτης και χωρίς σπίτι… Σοκαριστικές δηλώσεις Άδωνι…

Και ασθενής και ανασφάλιστος και οφειλέτης και χωρίς σπίτι... Σοκαριστικές δηλώσεις Άδωνι...

Τρομακτική Κούπα – Μάτι

Τρομακτική Κούπα - Μάτι

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr