ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιατί η Ελλάδα αποκήρυξε το PKK…ως τρομοκρατική οργάνωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 30 Νοέ 2012 - 7:18

Ότι η οικονομική κρίση θα είχε δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική αμυντική και εξωτερική πολιτική δεν είναι πια μια απλή ανησυχία. Είναι η πραγματικότητα,η οποία εκφράστηκε με την χθεσινοβραδυνή δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία για
πρώτη φορά και με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ελλάδα αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του PKK ως τρομοκρατικής οργάνωσης!

Η “δικαιολογία” ότι ακολουθούμε την ευρωπαϊκή γραμμή δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Κι αυτό γιατί αν και η ΕΕ έχει πράγματι συμπεριλάβει το PKK στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων,ποτέ ως τώρα η Αθήνα δημοσίως δεν είχε εκφράσει αυτή την άποψη. Και είναι σαφές ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν συμφωνεί μ΄ αυτή. Και ούτε πρόκειται να συμφωνήσει.

Τα πράγματα όμως είναι χειρότερα. Η αλλαγή στάσης της Ελλάδας όοπως όλα δείχνουν οφείλεται όχι σε κάποια δική της πρωτοβουλία η οποία στηρίζεται σε επιχειρήματα ,αλλά υπαγορεύτηκε απ΄ έξω. Και δύσκολα μπορεί να πειστεί κάποιος ότι οι πιέσεις προήλθαν από την ΕΕ χωρίς τουρκική εμπλοκή. Το αντίθετο.

Η αφορμή είναι αυτή που μετατρέπει τις υποψίες σε βεβαιότητα. Η παρουσίαση του βιβλίου “Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν” στο Πολεμικό Μουσείο,αποτέλεσε την αφορμή για την δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ περί “τρομοκρατίας” και PKK. Ο συγγραφέας του βιβλίου Μουράτ Καραγιλάν θεωρείται στέλεχος του PKK και το βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο του Σάββα Καλεντερίδη. Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είπε μάλιστα ,ότι οι υπεύθυνοι που έδωσαν την αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου αναζητήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τιμωρήθηκαν!

Η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ έχει σαφώς απολογητικό ύφος. Κι αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό αν αποδειχτεί ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά προέρχονται από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr