• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι πρετεντέρηδες φοβούνται τον Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ; Τί έχουν να κρύψουν;

11 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Αλήθεια έχετε ακούσει ποτέ για τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που εξετάζει τον αντίκτυπο των μνημονίων σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών;

της Φραγκίσκας Μεγαλούδη

Και κυρίως έχετε ακούσει για την Έκθεση που δημοσίευσε η Επιτροπή αυτή για τις συνέπειες των δανειακών συμβάσεων στους Έλληνες πολίτες; Αν απαντήσατε όχι, μη νιώσετε άσχημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε ποτέ να ακούσετε για την έκθεση αυτή και τόσο οι πολιτικοί ιθύνοντες όσο και οι Έλληνες δημοσιογράφοι φρόντισαν γι αυτό.

Ας πάμε λοιπόν δύο χρόνια πίσω. Από τις 22 μέχρι τις 27 Απριλίου του 2013, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων του ΟΗΕ, ο Δρ Cephas Lumina, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και διακεκριμένος ακαδημαϊκός, φτάνει στην Ελλάδα σε ειδική αποστολή να μελετήσει τις συνέπειες των μνημονίων στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Έντεκα μήνες αργότερα, στις 27 Μαρτίου 2014 η Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ δημοσιεύει την έκθεση του. Τα ελληνικά μέσα–με ελάχιστες εξαιρέσεις- προτιμούν να αποσιωπήσουν παντελώς τα πορίσματα αυτά. Το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οποίοι όπως σημειώνεται και μέσα στην ίδια την έκθεση, δεν προσέφεραν καμία στήριξη στην έρευνα ενώ όπως δήλωσε ο Δρ Lumina, σε συνέντευξη του, «έδειξαν μια αρνητική εως εχθρική στάση» απέναντι στο έργο του.

Τι είναι όμως αυτό που ενόχλησε τόσο ώστε ακόμα και δύο χρόνια μετά ο Γιάννης Πρετεντέρης να γράφει στα Νέα για τον Ανεξάρτητο Επίτροπο (χωρίς να τον κατονομάζει βέβαια) ‘οτι είναι ένας «παντελώς άγνωστος» και να τον αναφέρει ως έναν… «δικηγόρο με ειδικότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα» και να αναρωτιέται με τη γνήσια αγανάκτηση του μαχόμενου δημοσιογράφου «που τους βρήκαν και τους μάζεψαν όλους αυτούς»;

Πολύ απλά η έκθεση καταγγέλλει την εφαρμογή των άγριων πολιτικών λιτότητας και προειδοποιεί ότι οι πολιτικές αυτές όχι μόνο έχουν αμφισβητούμενο οικονομικό όφελος αλλά καταλήγουν να απειλούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Η έκθεση κάνει λεπτομερής αναφορά στην σημαντική μείωση εισοδημάτων, στην αύξηση των αυτοκτονιών ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και στον κοινωνικό αποκλεισμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού λόγω της συνεχιζόμενης λιτότητας. Όπως αναφέρει ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών πακέτων χρησιμεύει στην αποπληρωμή των δανείων ενώ το κράτος πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί βασικές υπηρεσίες στους πολίτες. Ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα η έκθεση προτείνει αύξηση του βασικού μισθού, παροχή δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους και φτωχούς και μέτρα προστασίας των χρεωμένων νοικοκυριών ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της εξαθλίωσης.

Και επειδή οι Έλληνες δημοσιογράφοι πάνω από όλα δεν θέλουν να ταράξουν τις καλές σχέσεις με τους δανειστές το γεγονός ότι η έκθεση προτείνει στην τρόικα (συγγνώμη στους «θεσμούς») διαγραφή μέρους των χρεών και δημιουργία νέας συμφωνίας που δεν θα εξαθλιώνει με ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα, απολύσεις και εξοντωτικά μέτρα τους πολίτες, να ήταν αρκετός λόγος να την εξαφανίσουν από το δημόσιο διάλογο.

Ίσως όμως αυτό που εξόργισε περισσότερο απο όλα τον κ. Πρετεντέρη και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους να είναι η συνεχής αναφορά του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα στην ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια του χρέους και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι του. Γιατί όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην έκθεση «η επιβιώση ενός λαόυ είναι ισχυρότερη απο την υποχρέωση αποπληρωμής ενός χρέους» και καμία κυβέρνηση ή διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός «δεν μπορεί να υπονομεύει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών με τη δικαιολογία το εξωτερικό χρέος της χώρας»..

Κατι που φάνηκε τελικά και με αφορμή την πρόσφατη σύσταση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους στην οποία ο συντάκτης της έκθεσης κα πρώην ανεξάρτητος εμπειρογνώμων Δρ Lumina είναι μέλος (μαζί με άλλους επιφανείς νομικους διεθνών οργανισμών και ακαδημαικούς). Και ενώ πολλά θα μπορούσε να πεί κάποιος για την Επιτροπή και το έργο της, αντί η συζήτηση να γίνεται επί της ουσίας ο Αρης Πορτοσάλτε μας πληροφορεί ότι τα μέλη της είναι «τριτοκοσμικά», ο Πάσχος Μανδραβέλης σχολιάζει τις στιλιστικές επιλογές των μελών που δεν φοράνε κουστούμι, και το site της Έλλης Σταη μας αναφέρει λεπτομερώς για το τι έφαγαν οι σύνεδροι.

Ισως γιατί αν κάποτε ασχοληθούμε σοβαρά με το ζήτημα του χρέους, κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτησουν. Και μαζί με αυτούς και αρκετοί «έγκριτοι δημοσιογράφοι».

Την έκθεση μπορείτε να τη διαβάσετε με κλικ εδώ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
18 ώρες ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
5 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
1 εβδομάδα ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΔΡΟΥΓΟΣ : EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ FYROM – ΑΛΒΑΝΟΥΣ.

ΔΡΟΥΓΟΣ : EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ FYROM - ΑΛΒΑΝΟΥΣ.

Φως στο μακελειό στην Ελβετία – 5 νεκροί μεταξύ τους και ο εκτελεστής

Φως στο μακελειό στην Ελβετία – 5 νεκροί μεταξύ τους και ο εκτελεστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr