ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H Φ/Γ “ΣΑΛΑΜΙΣ” μπλοκάρει το Barbaros και η Αθήνα διαμηνύει: Μένουμε όσο πάει

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 22 Οκτ 2018 - 9:19
Loading...

«Μένουμε όσο πάει» είναι το μήνυμα της Αθήνας, μέσω όλων των διαύλων, προς την Άγκυρα αλλά και στους διεθνείς παράγοντες που καταγράφουν με αυξημένη προσοχή τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Οι Έλληνες επιτελείς είναι σαφώς ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ξεδιπλώνεται έως και αυτήν την στιγμή ο επιχειρησιακός σχεδιασμός μέσω της Φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», αλλά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. 

Τρία είναι τα στοιχεία που βγάζουν θετικό πρόσημο στην αποτίμηση που γίνεται αλλά και δικαιολογούν την ικανοποίηση:

1) η εκπομπή του μηνύματος για την ελληνική υφαλοκρηπίδα επι του πεδίου,

2) η επίδειξη ναυτοσύνης του πληρώματος του πλοίου μας, με τους άριστους χειρισμούς και τον εξαιρετικό τρόπο αντιμετώπισης του Barbaros και της πολεμικής συνοδείας του

3) Η αποσυμπίεση της έντασης στο Αιγαίο που το θέτει έστω και προσωρινά εκτός κάδρου.

Η υπόθεση της δραστηριότητας του Barbaros στο σταυροδρόμι των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, εκτιμούσαν Έλληνες επιτελείς εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση του.

Σε κάθε περίπτωση οι τουρκικές αντιδράσεις άλλωστε μαρτυρούν, ότι τόσο η ανάπτυξη της μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή όσο και ο τρόπος δράσης της, δεν ήταν αναμενόμενες από τα επιτελεία της γείτονος. Δεν ήταν τυχαίες άλλωστε ούτε οι χθεσινές δηλώσεις τόσο του «Σουλτάνου» Ερντογάν όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Παράλληλα βέβαια θα διατηρηθεί η πολυδιάστατη ετοιμότητα, σε επίπεδο προσωπικού και ανάπτυξης μονάδων κάθε τύπου, στην οποία οι έχουν συμπεριληφθεί και πρόνοιες για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδιασμών. Το ελληνικό πεντάγωνο προετοιμάζεται για κάθε πιθανό σενάριο, αναβάθμισης του επιπέδου έντασης, με δεδομένο ότι εντός των επόμενων ημερών έχει προαναγγελθεί η έναρξη των δραστηριοτήτων του πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας και συγκεκριμένα την 29η Οκτωβρίου, ημέρα με διπλό συμβολισμό, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα αναμένεται η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί.

Τη μονότονη έκφραση περί στρατηγικής ψυχραιμίας συμπληρώνει το μότο περί υπομονής και αποφασιστικότητας. Είναι άλλωστε αναμενόμενο ότι η Άγκυρα θα επιδιώξει να τραβήξει το χρονικό διάστημα αυτού του ιδιότυπου μπρα – ντε -φερ, υπολογίζοντας στην οικονομική κόπωση που πιθανώς να επιφέρει μια πολυήμερη παραμονή στην περιοχή.

Αλλά και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι έχουν προνοηθεί τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην επηρεαστεί η επιτυχία της αποστολής.

onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter