ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H μεγαλύτερη μάχη της Ευρώπης μετά τον Β’ΠΠ ξεκινά: Σε λίγες ώρες 650.000 Ρώσοι και Ουκρανοί θα αναμετρηθούν μέχρι τέλους

ΔΙΕΘΝΗ. - 8 Μάι 2023 - 7:18
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Σε λίγες ώρες ξεκινά η μεγαλύτερη μάχη μετά τον Β’ΠΠ στην Ευρώπη: Συνολικά 200.000 ουκρανικό προσωπικό με 250 δυτικά άρματα μάχης και 1500 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ είναι έτοιμοι να ξεχυθούν κατά των ρωσικών θέσεων.

Άλλες 150.000 άνδρες είναι σε εφεδρικές θέσεις.

Αν περάσουν το υδάτινο κώλυμα του Δνείπερου, πολύ δύσκολα θα αναχαιτιστούν πριν από τον πορθμό της Κριμαίας. Στα ανατολικά της ίδιας περιοχής, στην Ζαπορίζια, θα παιχθεί το ίδιο «έργο».

Καταστροφή αποθήκης  πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

Πολλά θα κριθούν από το ρωσικό πυροβολικό, αν θα καταφέρει να τους ανασχέσει.

Η ρωσική Αεροπορία παραμένει χωρίς σοβαρές εμφανίσεις.

Στόχο των Ουκρανών είναι η κατάληψη της Μελιτόπολης και η αποκοπή του διαδρόμου Κριμαίας-Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι έχουν εφεδρικές δυνάμεις περίπου 300.000 προσωπικό, ενώ έχουν μεταφέρει και αυτοί 500 άρματα μάχης στην περιοχή το τελευταίο εξάμηνο, μαζί με 1000 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ. 

Συγκριτικά είχαν αναμετρηθεί πολύ λιγότεροι στην αρχή του πολέμου: Λιγότεροι από 300.000 άνδρες Ρώσοι και Ουκρανοί.

Αλλά όλα θα κριθούν από την ευκινησία των δυνάμεων των δύο πλευρών: Πόσο εύκολα και γρήγορα θα μπορούν να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους εκεί που απαιτείται.

Η μεγαλύτερη μάχη μετά τον Β’ΠΠ στην Ευρώπη ξεκινά από ώρα σε ώρα…

https://twitter.com/Lastkombo/status/1655273206972923906

pronews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr