ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H Ρωσία σχεδιάζει μεγάλη αντεπίθεση με στόχο να καταλάβει όλη την Αν. Ουκρανία – Pierre de Gaulle: Να τα βρούμε με τον Putin

ΔΙΕΘΝΗ. - 31 Ιαν 2023 - 19:13

Οι δηλώσεις του Stoltenberg και του Tymochko υποστηρίζουν την προηγούμενη πρόβλεψη του ISW ότι οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν όρους για να ξεκινήσουν μια νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ανατολική Ουκρανί

Οι ενδείξεις αυξάνονται ότι ο ρωσικός στρατός κάτι ετοιμάζει… αξιολογώντας ότι οι ρώσοι έχουν σχεδόν 350.000 στρατιώτες σε ετοιμότητα, ότι προελαύνουν μετά το Soledar σε Bakhmut και Ugledar και κερδίζουν έδαφος σε Zaporizhia και Kharkiv (οι ρώσοι το έχασαν αλλά ανέκτησαν 25 τοποθεσίες στο Kharkiv)…
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν αυτήν τη στιγμή περίπου 25 τοποθεσίες στην περιοχή του Kharkiv, ελέγχουν το 90% του Luhansk και το 59% του Donetsk και το 38% της Zaporizhia όλα αυτά αθροίζουν 108.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στην Ανατολική και Νότια Ουκρνία…
Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Balakleya και το Izyum στην περιοχή του Kharkiv για να εντείνει τις προσπάθειες στο Donbass.

Αμερικανικά ινστιτούτα, το ΝΑΤΟ και πλήθος εμπειρογνωμόνων συγκλίνουν στην άποψη ότι η Ρωσία σχεδιάζει μεγάλη αντεπίθεση με στόχο να καταλάβει όλη την Αν. Ουκρανία… από τις παρυφές του Kharkiv, όλο το Luhansk, όλο το Donetsk έως την Zaporizhia.
Εν τω μεταξύ ο Pierre de Gaulle Γάλλος οικονομολόγος και εγγονός του στρατηγού Charles de Gaulle θεωρεί λάθος της Γαλλίας και της Ευρώπης να προσκολλάται στο άρμα των ΗΠΑ και προτείνει να τα βρει η Ευρώπη με την Ρωσία του Putin…

Biden: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προμηθεύσουν μαχητικά F-16 στο Κίεβο»

O αμερικανός Πρόεδρος Biden ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Πολωνία ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν θα στείλει μαχητικά F16 στην Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προμηθεύσουν μαχητικά F-16 στον στρατό της Ουκρανίας», διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Biden…

Ορατός ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

Η προμήθεια δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι καιρός να «προκαλέσουμε τους Αμερικανούς» και να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη ειρήνη με τη Ρωσία.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Γάλλος οικονομολόγος Pierre de Gaulle, εγγονός του πρώην προέδρου της Γαλλίας, στρατηγού Charles de Gaulle.

Μιλώντας σε συνέδριο για την «Μνήμη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρωσία και τη Γαλλία. Με αφορμή την 80ή επέτειο από τη νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ» ο Pierre de Gaulle σημείωσε ότι η απόφαση της Δύσης να προμηθεύσει την Ουκρανία με βαριά άρματα μάχης αυξάνει τον κίνδυνο να ξεσπάσει τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αφού κάθε φορά η Δύση προμηθεύει με όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας την Ουκρανία…
«Αυτή είναι η άβυσσος στην άκρη της οποίας βρισκόμαστε», πρόσθεσε ο Pierre de Gaulle.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε ειρήνη, να συζητήσουμε με τους Αμερικανούς και να επιτύχουμε μια σταθερή, διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία.
Είναι καιρός η Γαλλία και ο πρόεδρος Macron να θυμηθούν ότι είναι ένα μεγάλο ανεξάρτητο έθνος.
Επίσης είναι απαραίτητο να δοθούν στη Ρωσία σοβαρές εγγυήσεις», εκτίμησε ο Pierre de Gaulle.
Η Γαλλία έχει γίνει εχθρική προς τη Ρωσία λόγω των κοντόφθαλμων πολιτικών και των εσφαλμένων αποφάσεων του κατεστημένου.
«Η Γαλλία ακολουθεί τυφλά την αμερικανική πολιτική.
Οι Γάλλοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους πολιτικούς τους που έχουν απαξιώσει τον εαυτό τους, ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που υποφέρουν» σύμφωνα με τον Pierre de Gaulle

Η προμήθεια νέων δυτικών όπλων στην Ουκρανία δεν θα μπορέσει να έχει καθοριστικό αντίκτυπο στην πορεία της σύγκρουσης.
Ο ουκρανικός στρατός, «δεν διαθέτει αρκετά προσόντα», δεν θα μπορέσει να επηρεάσει την εξέλιξη της κατάστασης.
Δυστυχώς, οι δυτικοί πολιτικοί δεν το αντιλαμβάνονται. Προσπαθούν να μας δείξουν ότι ελέγχουν την κατάσταση, αλλά αυτό είναι ψέμα.
Δεν κατανοούν ούτε το ιστορία ούτε τις συνέπειες», επισήμανε ο Pierre de Gaulle.

Οργισμένη αντίδραση της Ουκρανίας κατά του Προέδρου της Κροατίας…

«Η Κριμαία δεν θα είναι πλέον Ουκρανία» ανέφερε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς προκαλώντας την οργή των Ουκρανών.
Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δηλώσεις του ουσιαστικά έθεσαν υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
«Θεωρούμε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας, ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφεραν οι Ουκρανοί…
Ο Κροάτης πρόεδρος τόνιθσε ότι η διεθνής κοινότητα προσάρτησε την αυτόνομη σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια, αφαιρώντας την από τη Σερβία.
Παράλληλα, αναγνώρισαν το Κόσοβο.
Υπενθύμισε την Κριμαία, μάλιστα, συγκρίνοντας την κατάσταση με το Κόσοβο και δήλωσε ότι «η Κριμαία δεν θα είναι ποτέ ξανά ουκρανική, αυτό λένε οι κορυφαίοι Γερμανοί στρατηγοί».

Υπάρχει σχέδιο της Ρωσίας για μεγάλη αντεπίθεση…

Δυτικές, ουκρανικές και ρωσικές πηγές συνεχίζουν να υποδεικνύουν ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για μια επικείμενη επίθεση, υποστηρίζοντας την εκτίμηση της ISW ότι μια επίθεση είναι η πιο πιθανή πορεία δράσης (MLCOA).
Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg δήλωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί για την ειρήνη και ότι όλοι οι δείκτες δείχνουν το αντίθετο.
Κατά το ΝΑΤΟ η Ρωσία μπορεί να κινητοποιήσει πάνω από 200.000 άτομα προσωπικό και συνεχίζει να αποκτά όπλα και πυρομαχικά μέσω της αυξημένης εγχώριας παραγωγής και των συνεργασιών με κράτη όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εφέδρων των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Ivan Tymochko, δήλωσε σχετικά ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν την ομάδα τους στο Donbass ως μέρος μιας αναμενόμενης επίθεσης και σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να ξεκινήσουν επίθεση λόγω της αυξανόμενης εσωτερικής πίεσης για νίκη.
Οι δηλώσεις του Stoltenberg και του Tymochko υποστηρίζουν την προηγούμενη πρόβλεψη του ISW ότι οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν όρους για να ξεκινήσουν μια νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία.
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_January_302023.png

30january2023_Eastern_Ukraine_Slavyansk_Kramatorsk_map-768x730_1.jpg
www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr