ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

H τρόικα μπλοκάρει το φορολογικό νομοσχέδιο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. - 12 Δεκ 2012 - 7:28

Την Παρασκευή η κατάθεσή του στη Βουλή – Σε ποια σημεία αντιδρά η τρόικα
Νέες ενστάσεις έχουν προκύψει στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στους ευρωπαίους αξιωματούχους από τον Γιάννη Στουρνάρα, έπειτα από σχετικό αίτημα της Κριστίν
Λαγκάρντ, στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup και την Παρασκευή να πάρει τον δρόμο προς κατάθεση στη Βουλή.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να παρουσιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Eurogroup, καθώς μεταξύ άλλων το ΔΝΤ φέρεται να επιμένει στο ότι η κλίμακα που ετοίμασε η κυβέρνηση προκαλεί στρεβλώσεις κυρίως στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και προκαλείται μη προοδευτική αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Βελτιώσεις ζητούνται από την τρόικα και στη φορολογία κεφαλαίου (κληρονομιές, μεταβιβάσεις) όπου προκρίνεται ενιαία αντιμετώπιση, με εξαίρεση τη φορολογία των τόκων καταθέσεων και ενοικίων.
Σύμφωνα με τα «Νέα», το ΔΝΤ έχει, επίσης, ενστάσεις στη φορολόγηση των αγροτών το 2014 βάσει βιβλίων που θα τηρούν και ζητά την εφαρμογή του νέου κανόνα από το 2013, αλλά και εφαρμογή του νέου μέτρου και για τα χαμηλά εισοδήματα.
Οι ενστάσεις έχουν διατυπωθεί ειδικά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ αντιθέτως η Κομισιόν θεωρεί ότι οι διαφορές είναι αμελητέες και δέχεται στο σύνολό του το νομοσχέδιο.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr