• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Hans Werner Sinn σύμβουλος Σόϊμπλε : «Δυόμιση χρόνια και έπειτα Grexit.»

11 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του  Μιχαήλ Στυλιανού

Ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος, καθηγητής Hans Werner Sinn, του ινστιτούτου IFO, σύμβουλος του υπουργού οικονομικών κ. Σόϊμπλε, προδιέγραψε, σε σημερινές δηλώσεις του, το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδος:  Επάνοδος στην σημερινή κατάσταση μετά από δυόμιση χρόνια και έξοδος από το ευρώ -σε διπλό νόμισμα.

 

Η πρόγνωση, διατυπώθηκε σε τόνο ασφαλούς βεβαιότητας, σε συνέντευξη του κ. καθηγητού στη Σοφία Σεβαρνάτζε, στις 8.40’ σήμερα το πρωί, στη ρωσική τηλεόραση R.T., στα αγγλικά. Και συμπληρώθηκε με την έκφραση βεβαιότητας ότι το συμφωνημένο πρόγραμμα (3ο Μνημόνιο) της τριετίας θα ναυαγήσει.

Σε ερώτηση της Σοφίας Σεβαρνάτζε στο σημείο αυτό «γιατί τότε δεν διακόπτεται το (καταδικασμένο) πρόγραμμα», ο σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου των Οικονομικών, μετά βραχύ δισταγμό αμηχανίας, απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων για την εφαρμογή του προγράμματος…

Στις επίμονες και δηκτικές ερωτήσεις της ανεψιάς του πρώην υπουργού των εξωτερικών της κυβέρνησης Γκορμπατσώφ, ο σεβάσμιος (;) Γερμανός καθηγητής δεν περιφρόνησε τη μέθοδο του ψεύδους ως απάντηση και την προπαγάνδα ως οικονομικό αφήγημα.

Ισχυρίσθηκε ότι η έξοδος της Ελλάδας σε διπλό νόμισμα είναι ιδέα του κ. Βαρουφάκη -διαστρεβλώνοντας την (γνωστή ως «Σχέδιο Β») μυστική προεργασία του τέως υπουργού για μια μέθοδο παρακάμψεως του στραγγαλισμού της δημοσιονομικής λειτουργίας της χώρας από τη σιδηρά χείρα των δανειστών, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο ψευδής ισχυρισμός του κ. καθηγητού σαφώς προορίζεται να αμβλύνει τις διεθνείς εντυπώσεις  από την εκρηκτική αποκάλυψη Βαρουφάκη στιχομυθίας από συνομιλία του με τον       κ. Σόϊμπλε, στην οποία όταν ο πρώτος του είπε ότι το προτεινόμενο «πρόγραμμα διάσωσης» θα αποτύχει, ο κ. Σόϊμπλε του απάντησε «το γνωρίζω».

Ο κ. Βαρουφάκης είχε συνοψίσει, στη σχετική συνέντευξή του, ότι το πρόγραμμα   ( γνωστό και ως «σχέδιο Σόϊμπλε» ) συντάχθηκε έτσι ώστε να αποτύχει.

{Η λίαν πρωινή συνέντευξη στην R.T., που είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική για τις εν γένει στοχεύσεις του γερμανικού οικονομικού επιτελείου ως προς το μέλλον της ΕΕ, αιφνιδίασε τον γράφοντα και το παρόν κείμενο είναι προϊόν βιαστικών σημειώσεων στο οπισθόφυλλο ξενόγλωσσου περιοδικού. Επιβάλλεται γι’ αυτό αναζήτησή του σχετικού video (από το ΑΠΕ και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες) προς μελέτη, διαφώτιση και τερματισμό της αυτοκτονικής περιπλάνησης σε ναρκοθετημένους λαβύρινθους.}

                      Δυόμιση χρόνια διαρπαγής;

Οπωσδήποτε και ξένος πληροφορημένος ακροατής -ο Πωλ Μέϊσον της Φοξ Νιους λ.χ. ή ο ΄Ηβανς Πρίτσαρντ της Τέλεγκραφ, η ο Ζοζέφ Μασέ-Σκαρόν της γαλλικής Μαριάν- ακούγοντας σήμερα την πρόγνωση του Γερμανού καθηγητή Σιν, θα ήταν αδύνατο να παρακάμψει το συμπέρασμα ότι τα δυόμιση χρόνια διάρκεια ζωής του «προγράμματος διάσωσης» της Ελλάδος έχουν κριθεί, από τους σχεδιαστές αυτού του προγράμματος ( το επιτελείο του καθηγητή κ. Σιν, δικαιούμεθα να υποθέσουμε), ως ο αναγκαίος χρόνος για την «ιδιωτικοποίηση» (διαρπαγή) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και των ασημικών του πληθυσμού της.

Το οικονομικό αφήγημα περί Ελλάδος του κ. Σιν δεν απείχε πολύ από τους τίτλους και τα κίτρινα ρεπορτάζ της γνωστής Μπιλτ. Παράδειγμα: Σε παρατήρηση της κ. Σεβαρνάτζε ότι έχει ήδη προηγηθεί στην Ελλάδα μια πενταετία σκληρής λιτότητας, ο Γερμανός οικονομολόγος εξανέστη με τον όρο «λιτότητα».

« ΄Ηταν –είπε- κάθε άλλο παρά λιτότητα. Τους δόθηκαν 350 δις σε βοήθεια και αυτοί τα χρησιμοποίησαν για να διατηρήσουν ψηλά τα ημερομίσθια, τα οποία προκαλούν αύξηση των τιμών και ανάγκη προσφυγής σε πρόσθετα χρέη…»

Στο θέμα της Ελλάδος εκτός ευρώ, ο κ. Σιν είπε ακόμη πως στις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου η μεγίστη πλειοψηφία των χωρών ήταν υπέρ του Grexit, με αντίθετες μόνο την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία –«για την Ιταλία δεν ξαίρω». Σε ερώτηση γιατί η Γαλλία ήταν αντίθετη, ο σύμβουλος του Σόιμπλε απάντησε: « Επειδή η Γαλλία θα έχανε πολλά λεφτά. ΄Εχει εκεί και τράπεζες».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Γαλλία φοβάται ότι η ελληνική έξοδος, εάν οδηγήσει σε οικονομική ανόρθωση, θα βρει μιμητές και θα δημιουργήσει ρήγμα στην ΕΕ, μεταξύ βορείων και νοτίων χωρών. Υπαινίχθηκε δηλαδή ότι η Γαλλία φοβείται την απομόνωση σε μια βόρεια Ευρώπη, κυριαρχούμενη από τη Γερμανία.

Ότι ο καθηγητής Σιν και το επιτελείο συμβούλων του κ. Σόϊμπλε αυτό ακριβώς σχεδιάζουν -την εξέλιξη προς μια ενιαία ευρωπαϊκή ομοσπονδία, παρόμοια των ΗΠΑ, υπό μία κυβέρνηση, ενιαία οικονομία και δικό της ανεξάρτητο στράτευμα- ο καθηγητής Χανς Βέρνερ Σιν το δήλωσε ξεκάθαρα και αδίστακτα. Τόσο ορμητικά δε όσο να παραδεχθεί ότι « Το Ευρώ πράγματι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως νόμισμα ανεξάρτητων κρατών !»

Σε παρατήρηση της κ. Σεβαρνάτζε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η φωνή των μικρών κρατών θα επνίγετο, ο Γερμανός καθηγητής απάντησε: « ΄Ε και τι να κάνουμε. Οι μικροί είναι μικροί. ΄Ετσι είναι η δημοκρατία.» Πρόσθεσε όμως ότι θα υπάρξει και μια δεύτερη μικρή συνέλευση, είδος γερουσίας…(για ν’ ακούγονται και οι μικροί…in camera).

Ελέχθησαν και άλλα στη συνέντευξη, περί της κρίσεως του προσφυγικού και των επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή συνοχή, περί Ουκρανίας, κυρώσεων και ευρώ-ρωσικών σχέσεων και άλλα, άκρως διδακτικά για τον γεωπολιτικό στρατηγικό σχεδιασμό του 4ου Ράϊχ.

Ισάριθμοι λόγοι για την επανάληψη και υπογράμμιση της εισήγησης να ζητηθεί από το παγκόσμιας εμβέλειας ρωσικό κανάλι ( διατηρεί γραφεία στην Ουάσιγκτων και στο Λονδίνο) το video της εκπομπής «Sofia & co»,RT, της 2/11/15, προς σοβαρή μελέτη από (όσους) σοβαρά προβληματιζόμενους για την επιβίωση αυτού του έθνους.

greek1

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μεγάλη συνωμοσία: Πώς ο πόλεμος με το Ιράν είναι μια σκηνοθετημένη κρίση για την κατάληψη της εξουσίας – Η αποκάλυψη του Mike Adams

by admin
14 ώρες ago
Η Εφορία βάζει χέρι στα λεφτά μας! Πώς μια απλή μεταφορά χρημάτων βαφτίζεται «δωρεά» και φέρνει πρόστιμα-σοκ έως 40%
Slider

Η Εφορία βάζει χέρι στα λεφτά μας! Πώς μια απλή μεταφορά χρημάτων βαφτίζεται «δωρεά» και φέρνει πρόστιμα-σοκ έως 40%

by admin
14 ώρες ago
Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά
Slider

Τέλος εποχής για εκατομμύρια ΙΧ! Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση – Ποια αυτοκίνητα “τελειώνουν” οριστικά

by admin
1 ημέρα ago
“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;
Slider

“Ο Πόλεμος κατά του Παρελθόντος”, η Ακύρωση του Πολιτισμού & της Μνήμης. Όποιος ελέγχει το Παρελθόν, ελέγχει & το Μέλλον;

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας-131 έξοδοι 237 στόχοι των Daesh και jabhat al Nusra καταστράφηκαν το 48ωρο ΒΙΝΤΕΟ

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας-131 έξοδοι 237 στόχοι των Daesh και jabhat al Nusra καταστράφηκαν το 48ωρο ΒΙΝΤΕΟ

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ;

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr