• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η Δύση ψάχνει στην Ουκρανία τη… ρεβάνς για τις διπλωματικές ήττες στη Συρία, το Ιράν και την Αίγυπτο

12 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία ότι ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τελείωσε ουσιαστικά ποτέ. Ούτε όταν γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου, και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (που σήμερα κάνει… διαφημιστικά για πανάκριβες μάρκες) παρέδωσε εν μια νυκτί τα κλειδιά της άλλοτε κραταιάς
Σοβιετικής Ένωσης, την οποία αντικατέστησε αρχικά η Κοινοπολιτεία, και στη συνέχεια η Ρωσία του Γέλτσιν. Χάνοντας το στοιχειώδες και συγκριτικό, ιστορικό πλεονέκτημα της εθνικής αυτοπεποίθησης που αισθανόταν ο λαός, οι πρόγονοι του οποίου σταμάτησαν τον φασισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πριν δηλαδή τους… ποδοπατήσει ο κομμουνισμός.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η μόνη υπερδύναμη η οποία διασώθηκε από τη γεωστρατηγική κοσμογονία, η Αμερική, έδινε μια διαρκή μάχη με τον εαυτό της. Μια μάχη που, τελικά χάθηκε, αν σκεφτεί κανείς ότι σε επίπεδο οικονομικής επιρροής, η Κίνα έχει καταφέρει να… της χρωστούν οι ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν κατάφερε να αποκαταστήσει το λάθος Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν.

Τον τελευταίο χρόνο, η μάχη των άλλοτε ψυχροπολεμικών αντιπάλων σε επίπεδο διεθνών εξελίξεων, απέδειξε ότι αρκούσε ένας ρεαλιστής ηγέτης σαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, και μια “αλεπού” της διπλωματίας σαν τον Σεργκέι Λαβρόφ, για να αλλάξουν και πάλι οι ισορροπίες.

Αυτόν ακριβώς τον χρόνο, η Ρωσία κατάφερε μεταξύ άλλων, να σταματήσει τη στρατιωτική επέμβαση της Δύσης κατά της Συρίας του Μπασάρ αλ Άσαντ, και να διευκολύνει την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, με τη ιστορική συμφωνία της Γενεύης που πιστώνεται στον Χασάν Ροχανί.

Ακόμη πιο πρόσφατα, η Μόσχα δικαιούται να χαμογελάει με νόημα για την αλλαγή σελίδας στην Αίγυπτο, εκεί όπου μετά την ανατροπή του πολιτικού Ισλάμ και του Μοχάμεντ Μόρσι, και το κοινωνικό ξεδόντιασμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, σχεδόν βέβαιος επόμενος Πρόεδρος της χώρας των Φαραώ, βρέθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες στη Ρωσία, επισφραγίζοντας με μια εξοπλιστική συμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων την… απώλεια της Αιγύπτου για λογαριασμό της Δύσης.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία, που φυσικά δεν οδηγούν στην “απελευθέρωση” της χώρας από το φιλο-ρωσικό καθεστώς Γιανούκοβιτς και την προσέγγιση στην Ευρώπη, αλλά στο… κλείσιμο του ματιού προς την άλλη όχθη του Ατλαντικού, δείχνουν ότι η Δύση και η Ουάσινγκτον πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν να πάρουν τη ρεβάνς για τις “ήττες” τους στο θέμα της Συρίας, του Ιράν και της Αιγύπτου.

Αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο παιχνίδι, το πληρώνουν με τη ζωή τους οι πολίτες της Ουκρανίας. Και το Κίεβο θυμίζει όλο και πιο έντονα Κάιρο. Η Πλατεία Ανεξαρτησίας θυμίζει Πλατεία Ταχρίρ. Μια “Αραβική Άνοιξη” στο… βόρειό της. Με την κατάληξη ωστόσο να είναι εκ των προτέρων γνωστή, προβλέψιμη και μοιραία. Δυστυχώς…
ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε συνολικά το νέο εθνικό πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας του Κιρ Στάρμερ, κόστους 1,8 δισ. λιρών.
Slider

Η βρετανική κυβέρνηση ακύρωσε συνολικά το νέο εθνικό πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας του Κιρ Στάρμερ, κόστους 1,8 δισ. λιρών.

by admin
1 ώρα ago
Τους κλείνουν τα στόματα έναν προς έναν…
Slider

Τους κλείνουν τα στόματα έναν προς έναν…

by admin
2 ώρες ago
Ανατροπή – Η Ελλάδα «τίναξε στον αέρα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Άγριο παρασκήνιο στην ΕΕ για τα τάνκερ του Προκοπίου
Slider

Ανατροπή – Η Ελλάδα «τίναξε στον αέρα» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Άγριο παρασκήνιο στην ΕΕ για τα τάνκερ του Προκοπίου

by admin
2 ώρες ago
Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία
Slider

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία

by admin
11 ώρες ago
Next Post
Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα της «ΤΡΟΪΚΑ»…!!!

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα της «ΤΡΟΪΚΑ»...!!!

Πέθανε ο Σάκης Μπουλάς … (Ανανεώνεται)

Πέθανε ο Σάκης Μπουλάς ... (Ανανεώνεται)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr