• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ! «Με κατηγορούν για παράβαση, που οι ίδιοι μου ζητούσαν να κάνω προεκλογικά»!

11 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η κυβέρνηση ζητά την παραίτησή μου για μια παράταση που έδωσα και ταυτόχρονα μου ζητά να δώσω παράταση για τον ΦΠΑ στην παιδεία, υποστηρίζει.

«Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων λειτούργησα – όπως μου επέβαλε το υπηρεσιακό μου καθήκον αλλά κυρίως το προσωπικό μου ήθος και η συνείδησή μου – με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος » αναφέρει

Στην ανακοινωσή της η Κατερίνα Σαββαϊδου αναφέρει:
Η Κυβέρνηση αποφασίζει την αποπομπή μου. Την ώρα που η κυβέρνηση μου έχει ζητήσει να υποβάλω την παραίτησή μου για λόγους ηθικής τάξεως λόγω, άσκησης σε βάρος μου ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας της παράτασης του χρόνου απόδοσης φόρου (φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων), την ίδια ώρα μου ζητείται εγγράφως η παροχή παράτασης για την απόδοση άλλου φόρου (ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία).
Το ίδιο έπραξε και προεκλογικά η κυβέρνηση ζητώντας μου την παράταση του χρόνου απόδοσης και ουσιαστικά την «αναστολή» εφαρμογής του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, παράταση με την οποία και συμφώνησα λόγω της πάγιας πεποίθησής μου περί παροχής παρατάσεων στους φορολογούμενους, που δεν έχουν ως συνέπεια την απώλεια δημοσίων εσόδων.

Προκαλεί έκπληξη η εμμονή της κυβέρνησης να ισχυρίζεται σήμερα ότι βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον από μία απόφαση παράτασης προθεσμίας καταβολής φόρου, που αποτελεί πάγια πρακτική της διοίκησης, τη στιγμή που την ίδια πρακτική υιοθετεί και η ίδια κυβέρνηση, όπως έγινε με γραπτή εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών εκφράζοντας την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού (ΑΠ: ΑΝ. ΥΠ. ΟΙΚ. 0003333 ΕΞ 2015) στην υπόθεση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Εξάλλου, το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση περί παράτασης του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία με δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι εξοργιστικό να κατηγορούμαι ότι με την απόφασή μου «ευνόησα συγκεκριμένες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον πυρήνα της διαπλοκής». Σημειωτέον ότι οι «διαπλεκόμενες» κατά την κυβέρνηση επιχειρήσεις, δηλαδή οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες βαρύνονται με το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, αποτελούν τον κορμό της πραγματικής οικονομίας, απασχολούν χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας και από αυτές εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες για την επιβίωσή τους.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων λειτούργησα – όπως μου επέβαλε το υπηρεσιακό μου καθήκον αλλά κυρίως το προσωπικό μου ήθος και η συνείδησή μου – με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση, αλλά παράλληλα με σεβασμό και κατανόηση στα δίκαια αιτήματα των φορέων των πολιτών αδιακρίτως, πάντοτε βεβαίως στα πλαίσια του νόμου και των αρμοδιοτήτων μου. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου αυτής ήμουν πάντοτε κοντά στους πολίτες, πολύ περισσότερο δε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Έχω την πεποίθηση ότι μέχρι σήμερα επιτέλεσα τα καθήκοντά μου στο ακέραιο πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου περί δήθεν πρόθεσής μου να ευνοήσω συγκεκριμένες επιχειρήσεις συνδεόμενες με τη διαπλοκή προκαταλαμβάνει την απόφαση της δικαιοσύνης και είναι πρωτοφανής και ευθεία παρέμβαση τόσο στην ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ όσο και κυρίως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Σημειωτέον ότι η σπουδή της κυβέρνησης είναι τέτοια, που η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται ΠΡΙΝ ακόμα οριστικοποιηθεί η παραπομπή μου στο ακροατήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, σήμερα δεν συντρέχει λόγος θέσης μου σε δυνητική αργία, που είναι – σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα – απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόωρη λήξη της θητείας του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Για την απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου απαιτείται – εκτός από την επίκληση της συνδρομής λόγων δημοσίου συμφέροντος (οι οποίοι εκλείπουν) – να έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή στο ακροατήριο, μετά την πάροδο της 10ημερης προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής κατα του κλητηρίου θέσπισματος, το οποίο μου κοινοποιήθηκε μολις χθες! Σημειωτέον ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει τεθεί υπάλληλος σε αργία πριν η παραπομπή του καταστεί αμετάκλητη.

Προφανώς η κυβέρνηση έλαβε την απόφασή της για τη θέση μου σε δυνητική αργία θεωρώντας δεδομένη την απόρριψη της προσφυγής μου απο το αρμόδιο δικαστικό όργανο, που θα την κρίνει.

Ως πολίτης ευνομούμενης χώρας προφανώς και θα κάνω χρήση όλων των νόμιμων μέσων για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας μου. «Στη χώρα αυτή υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν», όπως άλλωστε δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, οι οποίοι ισχύουν για όλους τους πολίτες της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ θερμά όλους τους ανθρώπους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αλλά και τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη συνεργασία και τη στήριξή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.»

 

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Λίγο νωρίτερα είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση για την αποπομπή της:
Το υπουργικό συμβούλιο έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης 6 της υποπαραγράφου Ε.2 της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 −2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 − 2016» (Α΄ 222), σε συνδυασμό με τις διατάξεις της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 104 του Ν. 3528/2007 (Α΄ 26).
2. Την 20/25−6−2014 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου «Επιλογή και διορισμός Γενικού Γραμματέα της Γενικής
Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών» (ΥΟΔΔ 360).
3. Τη σχετική εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, αποφασίζει:
Παύεται η Αικατερίνη Σαββαΐδου του Κωνσταντίνου, (Α.Δ.Τ. Φ382052), από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της.
Η πράξη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός: Επικοινωνία Κασιδιάρη με Musk για την Ελλάδα – Παρέμβαση για το γαλάζιο παρακράτος γκρεμίζει το Μαξίμου

by admin
6 ώρες ago
ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό
Slider

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ για τις εκλογές – Αποκάλυψη από το εξωτερικό

by admin
1 ημέρα ago
Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…
Slider

Για να μην απορούμε από το «κύμα» καρκίνων, εμφραγμάτων και εγκεφαλικών… Θα τρώμε χωρίς να το ξέρουμε «μεταλλαγμένους οργανισμούς» με…

by admin
1 ημέρα ago
Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα
Slider

Politico: Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – Το παρασκήνιο της κυβέρνησης και ο φόβος για το νέο κόμμα Τσίπρα

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Η Ρωσία δημιουργεί ένα «σιδηρούν παραπέτασμα» από την Αρκτική μέχρι την Μεσόγειο και την Ελλάδα!

Η Ρωσία δημιουργεί ένα «σιδηρούν παραπέτασμα» από την Αρκτική μέχρι την Μεσόγειο και την Ελλάδα!

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ. ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ. ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr