ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Ελλάδα στις 15 “προβληματικές” περιοχές του πλανήτη το 2012.

ΕΛΛΑΔΑ. - 9 Ιαν 2013 - 5:48
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Σε «προβληματικές» περιοχές του πλανήτη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), οι οποίες απασχόλησαν την επικαιρότητα κατά το προηγούμενο έτος, αναφέρεται πολυσέλιδο ρεπορτάζ του Γούλφγκανγκ Ντέπνερ (Wolfgang Depner) για το τριμηνιαίο περιοδικό

«Διπλωματικός και Διεθνής Καναδάς» (Diplomat and International Canada) (τεύχος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013), με τίτλο «Τα καυτά σημεία του κόσμου» («The world’s Hot Spots»).

Το ρεπορτάζ αριθμεί 15 από αυτές τις περιοχές, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 14η θέση, λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισε στον τομέα της Οικονομίας.

Στο άρθρο επισημαίνεται, ότι με αφορμή την ελληνική κρίση, η ΕΕ θα πιεστεί περισσότερο, είτε προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ομοσπονδοποίησης, είτε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των φυγόκεντρων τάσεων.

Υπογραμμίζεται, ότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα οι πολίτες της «κατάπιαν τη μία μετά την άλλη αναξιοπρέπεια, και η καθεστηκυία πολιτική τάξη μαζί με μία ευρύτερη κουλτούρα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, είναι, εν πολλοίς, υπεύθυνοι για την κατάσταση του ελληνικού κράτους».

Τονίζεται, δε, ότι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υπέστησαν τη λιτότητα, όπως αυτή έχει διαπιστωθεί από τη διεθνή κοινότητα, χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις αλλά και κατανόηση. Ο αρθρογράφος σημειώνει πως αν δεν υπάρξει κατανόηση προς τον ελληνικό λαό θα ενισχυθούν πολιτικές επιλογές, οι οποίες είναι ακραίες, κάνοντας αναφορά στην αύξηση των φασιστικών μορφωμάτων στη χώρα.

Από: e-typos.com

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr