ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η γερμανική Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος χρωστάει 150 εκατ. ευρώ ΦΠΑ … αντωνάκη αυτούς δεν θα τους βάλεις φυλακή ;

ΔΙΑΦΟΡΑ. - 28 Νοέ 2012 - 8:39

Οφειλή ύψους 150 εκατομμύρια ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ έχει η εταιρεία Hochtief, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη ο κ. Μαυραγάνης επιβεβαίωσε ότι «η οφειλή από τον ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ» από τη δεκαετία του ’90.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά η εταιρεία είχε παρανόμως συμψηφίσει τον ΦΠΑ με άλλες εργασίες. Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την οφειλή αλλά έχει πληρώσει το 10% που προβεβαιώθηκε.

Στην απάντησή του στη Βουλή ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει ότι «για να μαζευτούν αυτά τα 150 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, όταν μια εταιρεία κερδοφόρα, στην οποία οι μέτοχοί της στη Γερμανία έρχονται και κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα λένε ότι δεν εφαρμόζει δημοσιονομική πειθαρχία, παρανομεί».

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr