ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι γιατροί «στέλνουν» τον Λαυρεντιάδη στον Κορυδαλλό

ΕΛΛΑΔΑ. - 15 Δεκ 2012 - 8:11

Έπειτα από… περιπλάνηση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης «οδηγήθηκε» -με μια σύντομη στάση στον Ερυθρό Σταυρό- κατά πάσα πιθανότητα στον Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακιστέος για την υπόθεση της Proton Bank, πέρασε τη νύχτα του στον Ερυθρό Σταυρό καθώς οι γιατροί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου μεταφέρθηκε το βράδυ επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, έκριναν πως δεν συντρέχουν λόγοι για την παραμονή του εκεί.

Το πρωί του Σαββάτου θα κριθεί το που θα μεταχθεί, με επικρατέστερο μέρος αυτό της Ψυχιατρικής Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον κ. Λαυρεντιάδη επισκέφθηκε στα επείγοντα του Ευαγγελισμού η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, όπου του απήγγειλε τις πέντε κατηγορίες -σε βαθμό κακουργήματος- που τον βαρύνουν και αφού άκουσε την απολογία του επί περίπου 1,5 ώρα του ανακοίνωσε ότι κρίνεται προφυλακιστέος.

Οι μεταφορές του επιχειρηματία στα νοσοκομεία γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη που έχει αναλάβει την υπόθεση, κάτι το οποίο άλλωστε δεν μπορούσε να αρνηθεί βάσει των όσων προβλέπει το δικαιϊκό σύστημα της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι όλες οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο κ. Λαυρεντιάδης δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα υγείας εκτός φυσικά από το χρόνιο πρόβλημα της νεανικής ρευματοειδούς αρθροίτιδας το οποίο τον ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια.

Η απάντηση Λαυρεντιάδη στην προφυλάκιση

Στο μεταξύ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής του εκ μέρους του επιχειρηματία εκδόθηκε ανακοίνωση όπου γίνεται επίκληση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και χαρακτηρίζεται διάτρητο και αντιφατικό το κατηγορητήριο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1) Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών, ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2) Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

3) Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.

4) Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5) Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr